Octavia 99 - řízení.. Vyřešeno

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Jirka800
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Octavia 99 - řízení.. Vyřešeno

Příspěvek od Jirka800 »

AHoj. mám octu rok 99 a mám poslední dobou problém se řízením. Když popojíždím nebo se otáčím tak při točení se mi někdy stane, že něco jakoby křupne je to dost slyšet i cítít ve volantu. dělá to na obě dvě strany. Když točím na místě tak nic se neděje, jen když popojedu. Axiální ložiska na tlumičích sem měnil ale je to stejný. Zavěšení kol je taky ok. Asi před 14 dni mě dělali geometrii a zdás e mě že to dělá víc, jestli to s tím může mít nějakou spojitost.
nemáte s tím nějakou zkušenost?
Naposledy upravil(a) Jirka800 dne 31 črc 2009, 16:41, celkem upraveno 1 x.
Octavia TDI 81KW 1999 AHF
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

a co třeba klouby na poloosách? Zkus někde na place dát plnej rejd prvně na jednu stranu a pomalu na jedničku se otočit a pak na druhou, co to bude dělat.
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Luke píše:a co třeba klouby na poloosách? Zkus někde na place dát plnej rejd prvně na jednu stranu a pomalu na jedničku se otočit a pak na druhou, co to bude dělat.
Bud vule v prevodce řizení,nejspis urcite, nebo kloubek řizení u prevodky.
pepiknet
Přispěvovatel

Příspěvek od pepiknet »

Mám stejný problém,ctěl bych se zeptat zda-li se stím dá jezdit,mám zítra před sebou celkem dlouhou cestu cca 900km,co se může stát když stím pojedu??
SEAT Toledo II,1.9 TDI AHF 81kw,EGR off
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

jo ještě mám polohovatelnej volant a dneska mě napadlo že ho kousek povytáhnu ksobě a vypadá to že to přestalo dělat. má to nejakou spojitost? že by ten kloubek?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Jirka800 píše:jo ještě mám polohovatelnej volant a dneska mě napadlo že ho kousek povytáhnu ksobě a vypadá to že to přestalo dělat. má to nejakou spojitost? že by ten kloubek?
Ma, ject stim mužes,pokud ti ve vyžsí rychlosti nevadí ta vule v řizení,když prejizdis treba s pruhu do pruhu, vic zatocis než to zacne zatacet.
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

tak se vyměnil homokineták na straně řidiče protože hluk jde z levé strany měnil sem vnější. ale problém je v tom že je to pořád to samé. při rozjezdu nebo na zpatečku do rejdu to křupne. už mě jen napadá vnitřní kloub nebo něco s převodkou řízení. memáte někdo zkušenost s tou převodkou jestli je tam něco co by mohlo takhle křupat? logicky mě spíš napadá vnitřní kloubek na poloose ale neradbych zas kupoval věc která by byla zbytečná.
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Jirka800 píše:tak se vyměnil homokineták na straně řidiče protože hluk jde z levé strany měnil sem vnější. ale problém je v tom že je to pořád to samé. při rozjezdu nebo na zpatečku do rejdu to křupne. už mě jen napadá vnitřní kloub nebo něco s převodkou řízení. memáte někdo zkušenost s tou převodkou jestli je tam něco co by mohlo takhle křupat? logicky mě spíš napadá vnitřní kloubek na poloose ale neradbych zas kupoval věc která by byla zbytečná.
Sem ti psal,že ti to dela prevodka řízení,tak proc si kupoval kloub na poloosu :? Tím kloubkem sem mislel ten kloubek co je u prevodky řízení,mezi tycí sloupku řizení a prevodkou řizení.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ten kloubek jde koupit extra nebo jen s tyčí sloupku řízení?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Tomas.cz píše:Ten kloubek jde koupit extra nebo jen s tyčí sloupku řízení?
Jako nahradní díl chodí celej sloupek, u teh aut co maj stavitelnej volant,tak to dela rovnou sloupek,jak se vytahuje,tak uvnitr sou zoubky a když je nadoraz tak u nekerejh oct už není to ozubení po celým ale jen trictvrte a pak se vydrolí a zacne to klapat,mít vuli. Bacha na to i když ho vyndavas i zandavas,nesmí se ti ty konce rozdelit,jinak zas ty zoubky nebudou sedet a po case zacne klapat. Lepsí octa s pevnym sloubkem ty problem nemaj. ;)
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

Zdeněk M píše:
Jirka800 píše:tak se vyměnil homokineták na straně řidiče protože hluk jde z levé strany měnil sem vnější. ale problém je v tom že je to pořád to samé. při rozjezdu nebo na zpatečku do rejdu to křupne. už mě jen napadá vnitřní kloub nebo něco s převodkou řízení. memáte někdo zkušenost s tou převodkou jestli je tam něco co by mohlo takhle křupat? logicky mě spíš napadá vnitřní kloubek na poloose ale neradbych zas kupoval věc která by byla zbytečná.
Sem ti psal,že ti to dela prevodka řízení,tak proc si kupoval kloub na poloosu :? Tím kloubkem sem mislel ten kloubek co je u prevodky řízení,mezi tycí sloupku řizení a prevodkou řizení.
aha. ale tak to nechápu. když točím s volantem na místě tak to nedělá koukal sem ted na ten kloubek a vypadá dobře a nemá vuli nic. křupne to jen když popojíždím v rejdu nebo když dám kola do rejdu začnu couvat tak to křupne vždycky. přeci když to nedělá na místě tak by to nemělo mít nic společnýho s řízením....
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Jirka800 píše:
Zdeněk M píše:
aha. ale tak to nechápu. když točím s volantem na místě tak to nedělá koukal sem ted na ten kloubek a vypadá dobře a nemá vuli nic. křupne to jen když popojíždím v rejdu nebo když dám kola do rejdu začnu couvat tak to křupne vždycky. přeci když to nedělá na místě tak by to nemělo mít nic společnýho s řízením....
Tak to dela kloub u kola u řidice.
pokornasek.pepan
Aktivista

Příspěvek od pokornasek.pepan »

bejt tebou tak si prolezu celou predni osu vse zkontrolovat ulozeni ramen,tlumicu,cepy,stabilizator az pak bych dystak resil klouby poloos
Lummar
Přispěvovatel

Příspěvek od Lummar »

mám ten stejnej problém... Dělalo mi to šíleně moc, tak jsem nechal vyměnit komplet poloosy i s kloubama (dal jsem starší, ale dobrý).. Teď to dělá míň, ale jenom na levý straně u řidiče.. A když mechanik koukal na klouby, tak říkal, že vnější kloub u řidiče je špatnej, tak ho mám v garáži už novej a teď někdy se to tam bude montovat, takže potom dám vědět :)

EDIT:
ještě jsem zapoměl napsat, že nejdřiv jsem taky nechával měnit silentbloky na ramenech, na stabilizátoru, atd.. a teď jediný tohle pomohlo, takže je to asi fakt v těch kloubech :)
VW Passat B7 2.0TDI CR DSG 2015 stock.
pokornasek.pepan
Aktivista

Příspěvek od pokornasek.pepan »

no aby na oct odesli klouby to by musela mit najeto 200000 kdyz je ridic trochu rozumnej
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“