Jakou brzdovou kapalinu?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jakou brzdovou kapalinu?
Zdar chlapi, potřebuju poradit. Chci vyměnit brzdovou kapalinu v audi a4 avant 1.9tdi rv 2004 (b6). Nikdy jsem jí neměnil, tak ani nevím jakou mám koupit. Poradíte mi někdo?
Re: Jakou brzdovou kapalinu?
origo není draháIce_man píše:Zdar chlapi, potřebuju poradit. Chci vyměnit brzdovou kapalinu v audi a4 avant 1.9tdi rv 2004 (b6). Nikdy jsem jí neměnil, tak ani nevím jakou mám koupit. Poradíte mi někdo?

Lze použít jakoukoli kapalinu - na výrobci nezáleží (stejně jako u oleje) - musí splňovat specifikaci DOT 4.
Jinak čistě teoreticky vzato - ta kapalina už měla být dávno vyměněna, má se měnit nejdéle po dvou letech
.
Jinak čistě teoreticky vzato - ta kapalina už měla být dávno vyměněna, má se měnit nejdéle po dvou letech

Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
I když možná se pletu, protože první 3roky se jezdilo jen do audi tak jí tam asi měnili, ale od tý doby se dělal jen olej a filtryMarek77 píše:Lze použít jakoukoli kapalinu - na výrobci nezáleží (stejně jako u oleje) - musí splňovat specifikaci DOT 4.
Jinak čistě teoreticky vzato - ta kapalina už měla být dávno vyměněna, má se měnit nejdéle po dvou letech.

Nevěř tomu, když jsem koupil čtyři roky starou Boru, tak to skoro nebrzdilo. Nevěřil jsem vlastním očím, když jsem měnil brzd. kapalinu. Doslova to vypadalo, jak když vypouštím motorový olej. A to mám komplet celou servisní historii z VW. Brzd. kapaliny si za celý roky nevšimli... 

VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Jo, i to se bohužel někdy stane.....nogis píše:Nevěř tomu, když jsem koupil čtyři roky starou Boru, tak to skoro nebrzdilo. Nevěřil jsem vlastním očím, když jsem měnil brzd. kapalinu. Doslova to vypadalo, jak když vypouštím motorový olej. A to mám komplet celou servisní historii z VW. Brzd. kapaliny si za celý roky nevšimli...
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0