Filtrace za pomoci mlika?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Nick11
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Filtrace za pomoci mlika?

Příspěvek od Nick11 »

Mam dotaz, filtruju uz dlouho pres prumyslovy filtry, je to za par korun, jakakoli velikost a je to pytel, do kteryho to naleju(20l) a pres noc mam dvacet l cistyho, ale furt me nebavi ho cistit. Slysel sem nekde, ze do toho nekdo naleje mliko, to na sebe navaze bordel, to sadlo a tak a pak to ma nafiltrovany, vite o tom nekdo neco?
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Sice o tom nic nevím, ale když si k tomu připočítáš cenu mlíka, tak aby se ti to ještě vůbec vyplatilo... ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tak to zkus stím nic nezratíš miloš
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

čus chci se zeptat,mam olej fritovací a mám problém s tim,že když to filtruju tak to jde děsně pomalu,dělám to přez papérovej filtr a mám tak 1 litr denně,neexistuje metoda filtrování která je rychlá? co si mám koupit?A kde to koupim.Díky.Tom
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

zero1724 píše:čus chci se zeptat,mam olej fritovací a mám problém s tim,že když to filtruju tak to jde děsně pomalu,dělám to přez papérovej filtr a mám tak 1 litr denně,neexistuje metoda filtrování která je rychlá? co si mám koupit?A kde to koupim.Díky.Tom

Kup si olejovej filtr na liazku. Stojí 100kč a přefiltruješ přes něj minimálně 500 litrů vyfritu. Když je novej tak přes něj udělám tak 60-100 litrů denně.
slovacek.milos
Aktivista

oldaf píše:
zero1724 píše:čus chci se zeptat,mam olej fritovací a mám problém s tim,že když to filtruju tak to jde děsně pomalu,dělám to přez papérovej filtr a mám tak 1 litr denně,neexistuje metoda filtrování která je rychlá? co si mám koupit?A kde to koupim.Díky.Tom

Kup si olejovej filtr na liazku. Stojí 100kč a přefiltruješ přes něj minimálně 500 litrů vyfritu. Když je novej tak přes něj udělám tak 60-100 litrů denně.
možná je to hovadina ale když ho spětně propláchneš horkou vodou jede dál zkus a napiš miloč
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Proplachovat jsem ho zkoušel už taky ale problém je v tom že se ty nejjemnější částice z toho papíru nedostanou a pak to přes něj moc neteče. Ale nač se s tím srát když novej stojí do stovky.
slovacek.milos
Aktivista

oldaf píše:Proplachovat jsem ho zkoušel už taky ale problém je v tom že se ty nejjemnější částice z toho papíru nedostanou a pak to přes něj moc neteče. Ale nač se s tím srát když novej stojí do stovky.

no já odplavil takový sliz, mám filtr v tom zvonu vleze tam přes třicet litrů a když ho otočím propláchnu z kýblu vřelou vodou v opačném smru a pak to jde zas rychleji, jak kdy,

mým snem co chci realizovat tak plnit nádrž finálním prodeuktem přes ten jemný palivový filtr, už to mám skoro domakáno přes pničku na olej a kompresor miloš
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

aha,tak díky za rady:) a normálně vemu filtr,ja ani nevim jak vypadá jako velkej olejovej filtr do auta?Ja si to jen nedokazu predstavit:)
slovacek.milos
Aktivista

zero1724 píše:aha,tak díky za rady:) a normálně vemu filtr,ja ani nevim jak vypadá jako velkej olejovej filtr do auta?Ja si to jen nedokazu predstavit:)

musíš si nějaké zařízení vyrobit nic nejde jen tak normálně miloš
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

a to si koupíš normálně filtr za 100,- a naleješ do něj vyfrit,druhou strannou to vyteče čistý?ja to dělám na faze,první je hrubé nečistoty přez punčochu,podruhe přez papirovy filtr,mě jde jen o to aby to bylo čisté a netrvalo to 2 litry denně.Dik
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

zero1724 píše:a to si koupíš normálně filtr za 100,- a naleješ do něj vyfrit,druhou strannou to vyteče čistý?ja to dělám na faze,první je hrubé nečistoty přez punčochu,podruhe přez papirovy filtr,mě jde jen o to aby to bylo čisté a netrvalo to 2 litry denně.Dik
Ano, přesně tak. Filtr z liazu je jen vložka. Vzal jsem barel a na dno barelu jsem přišrouboval tuhle vložku a to celé jsem postavil na sud. Přijdu do garáže, překlopím do barelu dvacku oleje i s hranolkama a jdu domů. Pak si jen pumpou ze sudu natankuju do nádrže.
slovacek.milos
Aktivista

oldaf píše:
zero1724 píše:a to si koupíš normálně filtr za 100,- a naleješ do něj vyfrit,druhou strannou to vyteče čistý?ja to dělám na faze,první je hrubé nečistoty přez punčochu,podruhe přez papirovy filtr,mě jde jen o to aby to bylo čisté a netrvalo to 2 litry denně.Dik
Ano, přesně tak. Filtr z liazu je jen vložka. Vzal jsem barel a na dno barelu jsem přišrouboval tuhle vložku a to celé jsem postavil na sud. Přijdu do garáže, překlopím do barelu dvacku oleje i s hranolkama a jdu domů. Pak si jen pumpou ze sudu natankuju do nádrže.
konečně hezky jsi to napsal
šlověk musí mít truchu vantazie a využít toho co má doma a pak si to jen ulehčovat já zas nic nepumpuju všechno tlačím vzduchem, no vlastně i sem tam i pumpuju :-D miloš
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Taky jsem to zkoušel dřív tlačit vzduchem, ale používám sudy od olejů a ty začaly tím tlakem v tom pertlování propouštět olej, takže teď už jen pumpuju. :)
slovacek.milos
Aktivista

oldaf píše:Taky jsem to zkoušel dřív tlačit vzduchem, ale používám sudy od olejů a ty začaly tím tlakem v tom pertlování propouštět olej, takže teď už jen pumpuju. :)
já mám plničku na olej to je něco jako hasičák na třicet litrů tam naperu trvale lO atm, do sudu mám zas regulátor tlaku a dám 1 atm, jako pumpa taky co je po ruce, na jakou vzdálenost se přiblížák k mé rafínerce a tak podle toho to řeším miloš
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“