Filtrace za pomoci mlika?
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Filtrace za pomoci mlika?
Mam dotaz, filtruju uz dlouho pres prumyslovy filtry, je to za par korun, jakakoli velikost a je to pytel, do kteryho to naleju(20l) a pres noc mam dvacet l cistyho, ale furt me nebavi ho cistit. Slysel sem nekde, ze do toho nekdo naleje mliko, to na sebe navaze bordel, to sadlo a tak a pak to ma nafiltrovany, vite o tom nekdo neco?
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
-
- Aktivista
čus chci se zeptat,mam olej fritovací a mám problém s tim,že když to filtruju tak to jde děsně pomalu,dělám to přez papérovej filtr a mám tak 1 litr denně,neexistuje metoda filtrování která je rychlá? co si mám koupit?A kde to koupim.Díky.Tom
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
zero1724 píše:čus chci se zeptat,mam olej fritovací a mám problém s tim,že když to filtruju tak to jde děsně pomalu,dělám to přez papérovej filtr a mám tak 1 litr denně,neexistuje metoda filtrování která je rychlá? co si mám koupit?A kde to koupim.Díky.Tom
Kup si olejovej filtr na liazku. Stojí 100kč a přefiltruješ přes něj minimálně 500 litrů vyfritu. Když je novej tak přes něj udělám tak 60-100 litrů denně.
-
- Aktivista
možná je to hovadina ale když ho spětně propláchneš horkou vodou jede dál zkus a napiš miločoldaf píše:zero1724 píše:čus chci se zeptat,mam olej fritovací a mám problém s tim,že když to filtruju tak to jde děsně pomalu,dělám to přez papérovej filtr a mám tak 1 litr denně,neexistuje metoda filtrování která je rychlá? co si mám koupit?A kde to koupim.Díky.Tom
Kup si olejovej filtr na liazku. Stojí 100kč a přefiltruješ přes něj minimálně 500 litrů vyfritu. Když je novej tak přes něj udělám tak 60-100 litrů denně.
-
- Aktivista
oldaf píše:Proplachovat jsem ho zkoušel už taky ale problém je v tom že se ty nejjemnější částice z toho papíru nedostanou a pak to přes něj moc neteče. Ale nač se s tím srát když novej stojí do stovky.
no já odplavil takový sliz, mám filtr v tom zvonu vleze tam přes třicet litrů a když ho otočím propláchnu z kýblu vřelou vodou v opačném smru a pak to jde zas rychleji, jak kdy,
mým snem co chci realizovat tak plnit nádrž finálním prodeuktem přes ten jemný palivový filtr, už to mám skoro domakáno přes pničku na olej a kompresor miloš
-
- Aktivista
-
- Aktivista
a to si koupíš normálně filtr za 100,- a naleješ do něj vyfrit,druhou strannou to vyteče čistý?ja to dělám na faze,první je hrubé nečistoty přez punčochu,podruhe přez papirovy filtr,mě jde jen o to aby to bylo čisté a netrvalo to 2 litry denně.Dik
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Ano, přesně tak. Filtr z liazu je jen vložka. Vzal jsem barel a na dno barelu jsem přišrouboval tuhle vložku a to celé jsem postavil na sud. Přijdu do garáže, překlopím do barelu dvacku oleje i s hranolkama a jdu domů. Pak si jen pumpou ze sudu natankuju do nádrže.zero1724 píše:a to si koupíš normálně filtr za 100,- a naleješ do něj vyfrit,druhou strannou to vyteče čistý?ja to dělám na faze,první je hrubé nečistoty přez punčochu,podruhe přez papirovy filtr,mě jde jen o to aby to bylo čisté a netrvalo to 2 litry denně.Dik
-
- Aktivista
konečně hezky jsi to napsaloldaf píše:Ano, přesně tak. Filtr z liazu je jen vložka. Vzal jsem barel a na dno barelu jsem přišrouboval tuhle vložku a to celé jsem postavil na sud. Přijdu do garáže, překlopím do barelu dvacku oleje i s hranolkama a jdu domů. Pak si jen pumpou ze sudu natankuju do nádrže.zero1724 píše:a to si koupíš normálně filtr za 100,- a naleješ do něj vyfrit,druhou strannou to vyteče čistý?ja to dělám na faze,první je hrubé nečistoty přez punčochu,podruhe přez papirovy filtr,mě jde jen o to aby to bylo čisté a netrvalo to 2 litry denně.Dik
šlověk musí mít truchu vantazie a využít toho co má doma a pak si to jen ulehčovat já zas nic nepumpuju všechno tlačím vzduchem, no vlastně i sem tam i pumpuju

-
- Aktivista
já mám plničku na olej to je něco jako hasičák na třicet litrů tam naperu trvale lO atm, do sudu mám zas regulátor tlaku a dám 1 atm, jako pumpa taky co je po ruce, na jakou vzdálenost se přiblížák k mé rafínerce a tak podle toho to řeším milošoldaf píše:Taky jsem to zkoušel dřív tlačit vzduchem, ale používám sudy od olejů a ty začaly tím tlakem v tom pertlování propouštět olej, takže teď už jen pumpuju.