Motor Opel Monterey/Isuzu Troper 3,0 tdi

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
panter
Nováček
Odpovědi: 0

Motor Opel Monterey/Isuzu Troper 3,0 tdi

Příspěvek od panter »

Čau lidi,potřebuju pomoooooc.Dostal se mi do opravy Opel Monterey s tím,že se nedá nastartovat.Už si na něm vylámaly tři servisy zuby.Nejdřív jsem si myslel,že mi to zabere jedno odpoledne,ale to jsem se přepočítal. (wallbash) Nejenom,že tu lištu co do ní vede olej jsem nikdy neviděl,ale podle všeho do ní nejde tlak oleje.Původně jsem si myslel,že bude stačit vyměnit všechny gumové o kroužky a to tlakové třípinové čidlo,které mělo popraskanou plastovou část ze které samozřejmě utíkal olej.Jenže to by nebylo jen tak.Nastartovat to nešlo a měřáček tlaku na tachometru taky nic.Ze zoufalství jsem motor nakonec donutil k chodu éterem.Trochu neochotně ale přeci jsem ho donutil do otáček,ale když jsem mu povolil pod 2500 ot.,tak zdechnul.Tlak oleje byl tak 4 bary.Při vyšších otáčkách až 4,5 barů.Podle značkové diagnostiky má být tlak asi dvojnásobný.Zapoměl jsem dodat,že když se dostal nad těch 2500 ot tak už běžel na naftu,ale jakoby bez výkonu-zřejmě málo nafty.Pak jsem ještě vyměnil ten malý olejový filtr co vypadal jakoby tam byl od nepaměti.To taky nepomohlo.Další pokus spočíval v tom,že jsem sundal vanu,ještě že to šlo,a zjistil že na tom krátkym sacím koši je taková vymačkaná gumička,takže by to mohlo přisávat vzduch.Už ji mám,tak to zítra smontuju a uvidím co se stane.Nedávám si velké šance,že by to pomohlo.Proto Vás prosím o radu.Nevim si už rady,všechny teorie selhali.Už mám z těch aut s bleskem ve znaku husí kůži. :x
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: Motor Opel Monterey/Isuzu Troper 3,0 tdi

Příspěvek od Peete »

panter píše:Už mám z těch aut s bleskem ve znaku husí kůži. :x
to neni blesk, ale zlomenej klacek
Nissan Primera SW 1,9 DCi
cippis
Přispěvovatel

Re: Motor Opel Monterey/Isuzu Troper 3,0 tdi

Příspěvek od cippis »

Peete píše:
panter píše:Už mám z těch aut s bleskem ve znaku husí kůži. :x
to neni blesk, ale zlomenej klacek
tohle je VOPEL jen názvem, jinak je to přece spolehlivý ( teda, ale alespoň všichni říkaj, že zrovna ty japonci jsou bomba :-D ) japonský ISUZU. Jinak bych doporučil obrátit se třeba na offroadforum.cz , tam by mohli vědět
Superb 2,0 Tdi DSG Style, A6 3,0 TDI Q S-line, M. Pajero I. 2,5 Td do lesa
Kakamil 4x4
Přispěvovatel

Příspěvek od Kakamil 4x4 »

Je to už déle, ale asi dva měsíce jsem laboroval stejně jako ty a bohužel jsem na nic nepřišel (wallbash)
Vyměnil jsem všechny těsnící kroužky okolo vstřiků, zkontroloval spoje, vyměnil měděné těsnící podložky, vyměnil olej a oba filtry, vyměnil čidlo a regulátor tlaku nahoře na railu, čidlo tlaku vody a spoustu dalšího. Na diagnostice (TECH 2) bylo několik hlášení, vzpomenu si na nízký tlak v railu!!!)
Z posledních chvil hledání a bádání si vzpomínám, že ten motor má dvě olej.čerpadla a dva regulátory tlaku. Jeden okruh pro mazání a druhý pro vstřiky. A problém je snad v tom regulátoru, v tom co je poblíž samotného čerpadla. Jediné, na co jsem se nedostal, byla zpátečka...vedení nafty z hlavy zpět do nádrže. To je vedené v zadní části hlavy, u torpéda a je tam hrozný přístup :(
VW Sharan 1.9TDI 4motion (AUY 85kW) is dead :(, now Seat Alhambra 1.9TDI 4motion a Nissan Primera 2.0TD :)
Honda NT 650V Deauville
Odpovědět

Zpět na „Asijské vozy“