Čau lidi,potřebuju pomoooooc.Dostal se mi do opravy Opel Monterey s tím,že se nedá nastartovat.Už si na něm vylámaly tři servisy zuby.Nejdřív jsem si myslel,že mi to zabere jedno odpoledne,ale to jsem se přepočítal.

Nejenom,že tu lištu co do ní vede olej jsem nikdy neviděl,ale podle všeho do ní nejde tlak oleje.Původně jsem si myslel,že bude stačit vyměnit všechny gumové o kroužky a to tlakové třípinové čidlo,které mělo popraskanou plastovou část ze které samozřejmě utíkal olej.Jenže to by nebylo jen tak.Nastartovat to nešlo a měřáček tlaku na tachometru taky nic.Ze zoufalství jsem motor nakonec donutil k chodu éterem.Trochu neochotně ale přeci jsem ho donutil do otáček,ale když jsem mu povolil pod 2500 ot.,tak zdechnul.Tlak oleje byl tak 4 bary.Při vyšších otáčkách až 4,5 barů.Podle značkové diagnostiky má být tlak asi dvojnásobný.Zapoměl jsem dodat,že když se dostal nad těch 2500 ot tak už běžel na naftu,ale jakoby bez výkonu-zřejmě málo nafty.Pak jsem ještě vyměnil ten malý olejový filtr co vypadal jakoby tam byl od nepaměti.To taky nepomohlo.Další pokus spočíval v tom,že jsem sundal vanu,ještě že to šlo,a zjistil že na tom krátkym sacím koši je taková vymačkaná gumička,takže by to mohlo přisávat vzduch.Už ji mám,tak to zítra smontuju a uvidím co se stane.Nedávám si velké šance,že by to pomohlo.Proto Vás prosím o radu.Nevim si už rady,všechny teorie selhali.Už mám z těch aut s bleskem ve znaku husí kůži.