Tak som uz postupil...
Auto (sharan) je moje ..stalo ma cez 1.000.000 SKK, ako rocne s malym poctom km priamo v Porsche Bratislava.
Dnes ma Sharan necelych 200.000Km a je v zufalom stave.. od motora cez podvozok, prevodovku az po elektroniku....vratane vybavy - Maxidot
atd..
Za peniaze, za co by som ho dnes predal by som uz nic normalne nekupil..
U mna strata okolo 800.000SKK na 180.000km ..je pre mna dost vela...a preto som sa rozhodol pre ozaj radikalnu vec..skusit dat to auto opat do poriadku ..na dalsich 150.000km..
Vsetko, co robim okolo tohto auta je prvy krat.. to len pre upresnenie

Motor je uz vonku...aj to bolo umna prvy krat..
No a predpokladam, nez to auto dam opat dokopy, tak to nebude odomna posledna tema v tomto fore

...so skusenostami sa samozrejme
podelim
Tak a prikladam aj moj postup vymeny rozvodov pre motor AUY rok vyroby 2003:
Po odmontovani krytov...atd...
Pootocil som klukovou hradelov tak, aby vyrez na remenici klukovky suhlasil s riskou (zarezom) na ochrannom kryte ..a remenica na vackovej hriadeli bola podla obr. nasledovne:
Zaaretoval som remenicu vacky 6mm skrutka a urobil znacku aj na remeni..taktiez som uobil znacku aj na ozubeni na klukovej hriadeli a remeni
Odmontoval som napinaciu kladku, vybral remen, odmontoval vodiacu kladku a vodnu pumpu.
Vymenil som vodiacu kladku, utiahol na 20Nm a aj vymenil vodnu pumpu 10Nm
Povolil som tri skrutky na remenici vackovej hriadeli
Znacky z remena som pre istotu prepisal 1:1 na novy remen.
Namontoval som napinaciu kladku (bez dotiahnutia) aj s tym aretacnym drotom.. tak aby zapadla do drazky..(vlavo hore)
Nasadil remen ..najprv na remenicu vackovej hriadely, podla znaciek a potom na remenicu kluky
Imbusom som ju pootocil v smere hodinovych ruciciek aj spolu s tym drotom ..podla rady od radcu (p.Huml) a remen umiestnil aj cez vodnu pumpu
Takto som skontroloval poziciu remena, tak aby bol v strede
Po kontrole som vybral ten drot
A imbusom som napnul napinaciu kladku v smere hodinovych ruciciek, tak aby sipka bola v strede vyrezu
.. s prispevkov to tu niekto riesi aj v proti smere hodinovych ruciciek ..
tak dufam, ze je to dobre ..??? hmm
Dotiahol momentom na moment 20Nm
Skontroloval opat poziciu
a dotiahol tie tri skrutky na 25Nm
Vybral tu 6mm skrutku na vacke a pretocil motorom 2 otacky
opat skontroloval sipku na napinacej kladke ..vsetko bolo O.K. tak som tu kladku pritiahol este o +45 stupnov
a zaver po kontrole
Na zaver som pozrel tie znacky 1:1 z remena na remen a su uplne rovnako, ale z remena na vacku uz nie, je tam posun

..co je, ale kvoli pohybu tych troch skrutiek...
..no dalej nasleduju na tomto aute vstrekovace a dalsie ...a dalsie veci..
..Moze mi to niekto aj skontrolovat..

Dakujem
Roberbo