Koupe PDcka do mesta na kratke trate - velky nerozum?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět

Koupili by jste si naftak do mesta i kdyz toho moc nenajezdite?

ano
23
61%
ne
15
39%

Celkem hlasů: 38

P€tr
Nováček
Odpovědi: 0

Koupe PDcka do mesta na kratke trate - velky nerozum?

Příspěvek od P€tr »

Zdravim,

poradte mi prosim s koupi noveho auta do rodiny.
Nyni mame Feldu 1.9D - nesmrtelny drzak :), ale potrebujeme vetsi.
Vyber padl na Octavii Tour 1.9TDI 74kw PD (v cene 320K asi bezkonkurencni novy naftak).
Jako priznivec nafty bych chtel zase ropacka, ale rocni najezd kilometru mame pouhych 8000km (kazdy den 10km do prace a zpet a sem tam cesta na chatu).
Precetl jsem toho hodne a porad se nemuzu rozhodnout.
Rozdil v nakladech na porizeni je nejakych 30K oproti cene za 1.6i.
Naklady na udrzbu (oleje, filtry) vychazi na podobne penize.

Pro naftu hovori:
+ mensi spotreba cca 2-3litry oproti benzinu
+ sviznejsi jizda se stala rozumnou spotrebou a ten zatah "vocpoda" :)
+ naftovy motor obecne drzak (snad to plati i u PD)

- povinne ruceni
- (krasne) hlucny motor zvlast PDcko
- vyssi ucinnosti nafty - dlouho se ohriva (v zime moc netopi)

Pro benzin:
+ nizsi povinne ruceni
+ relativne tichy motor
+ rychleji se ohreje
+ mozna trochu jednodusi motor a levnejsi na opravy
+ klasicka koncernova osvedcena 1.6

- spotreba
- moc to nejede (zapnuti klimatizace nebo naklad hodne ubere na vykonu)

Srdcem bych chtel opet naftu, ale rozumneji vychazi asi benzin.
Auto si chceme nechat delsi dobu takze nam musi dlouho slouzit.
Co myslite, bude PDcko hodne trpet?

Tady urcite nebudete proti benzinu zaujati a navedete me spravnym smerem :).
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

já jezdím 5 km do práce a bez problému , občas to protáhnu na delší trase , 1.6 74 kw v octě jsem měl , ale s tdi je mnohem lepší svezení , vyzkoušej si obě motorizace a rozhodni se pro lepší svezení
G4 ARL chip Reesha , turbo - Oleg turbopower (2,... bar )
140 KW 435 nm ( na ježdění do práce ideál )( bude na prodej )
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD náhrada za G4
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

1,6 bych nebral , celkem chlastá a v kombiku už vůbec nejede

moje volby by byla koupit starší ale 81 kw rotačku

nebo staršího sharana tdi
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

Tu 100 koníkovou 1.6 musíš dost točit aby se pohla.
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

pokud jezdis malo je pro tebe vyhodnejsi benzin .octavia 74 kw nebo 75 kw nejsou zrovna zadne zazraky.ve meste jsou dost zrave a v zimnim rezimu jezdi klidne 10 l .pokud ti muzu poradit sezen si octavia 66 kw AGR.s vykonem budes spokojeny a da se i dobre chipnout na cca 85 kw.ma jednu vyhodu a to je jednoduche turbo.zadne problematiky co se tyce naklapecich lopatek.pokud mas dobry termostat a predehrev tak to musis v pohode zahrat.dalsi vec je zak.pojisteni.jsou tady pojistovny co ti okamzite daji max bonus nebo maji v akci obsah nad 1850 kvuli hodne jezdicim dieslum nad tuto hranici.napr.octavia.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

myslím že si si odpovedel sám ked chceš vetší auto v kombíku tak jedine diesel volil by sem octaviu 1.9Tdi ASV nejsem nejaký velký zástanca dieselu do menších aut jak Polo alebo Golf by sem išel radši do benzínu ale u Oct. a višší už do diesela
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

pokud to auto myslíš opravdu nové, ne ojeté, tak tu Octavii klidně kup, moc mu ten studený provoz nesvědčí, ale není zima stále, 74PD je dobrá volba , a než najedeš kilometry do jeho poruchovosti , tak budeš v důchodu, hlavně na této Octavce by měli být všechny mouchy vychytány, pro jednoznačně mliví spotřeba, a to hlavně po městě, servis u nového auta je defakto výměna oleje+ filtrů, stejný jako u benzína, a ručení není zas o tolik dražší
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Klidně kup PD, budeš spokojenej. Nechápu, jak dneska ještě někdo může doporučit starou rotačku. Probuďte se, ty auta jsou dávno za zenitem. Netvrdím, že to byly špatný motory, ale chce auto, na který nemusí sáhnout a ikdyž tyhle motory pojedou dál s drobným servisem, tak ty auta ve kterých jsou to mají za sebou ať chcete nebo ne, viz. rada "kup AGR"... (wallbash)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

nogis píše:Klidně kup PD, budeš spokojenej. Nechápu, jak dneska ještě někdo může doporučit starou rotačku. Probuďte se, ty auta jsou dávno za zenitem. Netvrdím, že to byly špatný motory, ale chce auto, na který nemusí sáhnout a ikdyž tyhle motory pojedou dál s drobným servisem, tak ty auta ve kterých jsou to mají za sebou ať chcete nebo ne, viz. rada "kup AGR"... (wallbash)
spatne nejsou.hlavne co se tyce spotreby a servisu. zalezi kolik do toho chce dat.a nechapu proc by auto s AGR motorem melo byt spatne.pokud s tim jezdi 10 kilometru do prace tak jsem zvedav co bude dil jezdit bez narocnejsich oprav.jestli rotacka nebo pd.techle aut jsem dovezl mraky a jezdi bez potizi dodnes.pokud chce nove tak uz tu rotacku stejne nekoupi.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
P€tr
Nováček

Příspěvek od P€tr »

Dekuji za reakce.

Vzhledem k akcni nabidce, kupovat ojetou oktavku za 200K se stejne vysokym poctem kilometru asi nema cenu. Jinak rotacka by byla fajn.
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

Pokud ho budeš kupovat na dva a více let, nové se rozhodně vyplatí, záruka atd.... Rotačky jsou zlaté motory bohužel najít takové které nemá ranec najeto není jednoduché
Romulus
Přispěvovatel

Příspěvek od Romulus »

zizalak píše:Pokud ho budeš kupovat na dva a více let, nové se rozhodně vyplatí, záruka atd.... Rotačky jsou zlaté motory bohužel najít takové které nemá ranec najeto není jednoduché
přesně tak zlaté motory jen měnit olej a filtry a jezdit myslim že vw uznal že byli pd trochu krok stranou a já na nové stejně neměl-měl jsem cca200k bylo by i na pd ale šel jsem radši do rotačky200tkm po Deutschdědovi se servis. knížkou a mám to rok denně v provozu a sem nadšenej noproblem...a pdckari go do mě (rofl)
oIc ASV
Kajman1
Přispěvovatel

Příspěvek od Kajman1 »

No a co třeba jetá O2, třeba PD 77kW nad tím neuvažuješ?

Tím že do O1 už nové s rotačkou nekoupíš, už nevidím dnes důvod volby nové O1 (a to říkám jako bývalý majitel dvou O1 rotaček, měl jsem AGR 66 kW i AHF 81 kW, a nedal jsem na ně dopustit). Pominu-li problematiku motoru rotačka vs PD, tak O2 je konstrukčně, komfortem,... dnes úplně jinde.
O2 2.0 TDI Elegance SPORT BMM MR2006 Black Magic Pearl
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

Šel bych 1.8 Turbo, v případě 8.tis km je iracionální kupovat diesla, já jsem si chtěl koupit benzína a to najedu do 40 tis km.. 8)

http://www.skoda-auto.cz/CZE/model/tour ... Combi.aspx

nad tímhle RS jsem uvažoval, fakt je že nová kára je nová kára
http://www.auto-plus.cz/showcar.php?id=187064&jm=jarov

P.s.počkal bych na záčatek příštího roku, jak budou vyprodávat ročníky 2009....
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“