Berlingo - brzdová trubička vzadu

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
gumi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Berlingo - brzdová trubička vzadu

Příspěvek od gumi »

Na podzim jsem zaregistroval poblikávání kontrolky ruční brzdy. Rozebral jsem tunel okolo brzdy a zjistil, že je tam vše v pořádku. Akorát jsem pod táhla ruční brzdy dal kus karimatky, aby při povolení ručky netloukly o plech. Mno pak jsem zjistil, že je málo brzdové kapaliny 8) . Tak jsem dolil a když po ujetí asi 40km začalo zase blikat, tak bylo jasno, že je něco špatně :? . Tak jsem požádal ženu, aby šlápla na brzdu a já koukal, kde to poteče. A taky jo - levá zadní trubička. No a co se stalo. Trubička byla přhnutá a dřela o tlumič. Trubička je vedená dost nevhodně - spodem kolem vnitřku zadního ramene - viz první obrázek. Za druhé jsem zjistil, že je hliníková, čili ne moc fortelná :roll: . Náhradní trubičku jsem si nechal udělat z mědi a vedu jí horem - viz druhý obrázek. Pro jistotu přidělal páskama.ObrázekObrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) gumi dne 20 pro 2009, 18:58, celkem upraveno 1 x.
VW Transporter s MTDI, Golf III 4x4
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo hochu,měď je měď...ta nás přežije...to je ušlechtilý materiál....Ale přiznám se,že hlinikovou hadičku na brzdy jsem ještě neviděl...Nespletl jsi se?
nepropadat panice...
gumi
Přispěvovatel

Příspěvek od gumi »

Fakticky hliníková, já jsem před asi 50km projel po polní cestě, která měla dost vysokej ten prostředek. Já to napsal jako varování, chtělo by to tu trubičku aspoň zformovat vedle ramene a posichrovat páskou, nebo ještě lépe dát nahoru a pak je to nabeton :D .
VW Transporter s MTDI, Golf III 4x4
Odpovědět

Zpět na „Citroën“