Elektrické stahování předního okna

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Richard Šurek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Elektrické stahování předního okna

Příspěvek od Richard Šurek »

Zdravím z promrzlého Zlína .
Řeším sporadickou závadu , která se vyskytuje pár posledních měsíců zcela nepravidelně : nefunguje stahování LP okna . Z toho druhý den sednu do auta , okno jezdí .
Je slyšet cvakání relátka , ale okno se nepohne , samotný spínač je v pořádku .
Je nějaký spínací prvek přímo na pohonu ve dveřích nebo ten pohon zapíná jenom tlačítko v rukojeti ? Nechci v zimě rozebírat celé dveře aby mi neprasknul nějaký plast , na druhou stranu mám teď dost času abych to pořešil .
Myslím ,že to bud nějaká drobnost a je zbytečné k vůli tomu nechat měnit celý pohon .
Dodávám , že okno zůstalo v horní poloze .
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

no jen abys neměl vyhnilou zásuvku nebo mozek dveřní jednotky ;)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

fachá to tak že tím samotným spínačem dáš pokyn do řídící jednotky komfortu, řídící jednotka komfortu dá pokyn řídící jednotce na motorku které se říká mozek, součástí mozku jsou i relátka které slyšíš jak cvaknou, relítka ovládají motorek nahoru a dolů

pokud nechceš nic rozebírat abys něco nepolámal nebo měnit třeba pohon a máš moc času

zajed si na benzínku dej deset korun do vysavače a vysaj si auto určitě to pomůže :) miloš
Richard Šurek
Přispěvovatel

slovacek.milos píše:fachá to tak že tím samotným spínačem dáš pokyn do řídící jednotky komfortu, řídící jednotka komfortu dá pokyn řídící jednotce na motorku které se říká mozek, součástí mozku jsou i relátka které slyšíš jak cvaknou, relítka ovládají motorek nahoru a dolů

pokud nechceš nic rozebírat abys něco nepolámal nebo měnit třeba pohon a máš moc času

zajed si na benzínku dej deset korun do vysavače a vysaj si auto určitě to pomůže :) miloš
Copak vysávání : olej jsem dolil , pneumatiky nahustil , koberce vytřepal : A okno pořád nefachá :( :( :(
slovacek.milos
Aktivista

je to kontakt ale bez demontáže plastů a měření těžká rada zkus ještě
http://www.google.com/url?q=http://www. ... r8ndJYVddA :) miloš
Richard Šurek
Přispěvovatel

slovacek.milos píše:je to kontakt ale bez demontáže plastů a měření těžká rada zkus ještě
Psal jsem ,že se nechci pouštět do demontáže plastů , protože je taková zima , že se bojím aby mi něco neprasklo (wallbash) .
Stejně jsem to nevydržel , dveře jsem vykuchal , odpojil jsem řídící jednotku motoru stahování , relé spíná , takže chyba bude v samotném motoru .
Jdu shánět .
Odkaz na kouli přeposílám manželce , která neví co má vařit zítra k obědu :)
slovacek.milos
Aktivista

Richard Šurek píše:
slovacek.milos píše:je to kontakt ale bez demontáže plastů a měření těžká rada zkus ještě
Psal jsem ,že se nechci pouštět do demontáže plastů , protože je taková zima , že se bojím aby mi něco neprasklo (wallbash) .
Stejně jsem to nevydržel , dveře jsem vykuchal , odpojil jsem řídící jednotku motoru stahování , relé spíná , takže chyba bude v samotném motoru .
Jdu shánět .
Odkaz na kouli přeposílám manželce , která neví co má vařit zítra k obědu :)
mám rád kuřecí řízek a bramborový salát dnes jedu do makra zlín tak se stavím :D

takže pokud si rozebral výplně dvěří a kryt sloupku vedle pedálu spojky začal bych takto, stahuj okno a hýbej svazkem co vede z kastle do dveří zda není prasklý drátek

na sloupku u spojky je rozpojení a hnědá kostra, kostru vyčisti a kontroluj piny v konektoru, ty jehličky mohoz chybět uhnily a protikus se mohl teplem roztáhnout, dýále zelená hniloba vyčistit, postříkat sprejem na kontakty a těsnění sprejem silikon,

pak stejná kontrola u klavíru to jsou spínače na okna a centríál zámek, další konektor je u zámku mírně zatlčíš odjistíš vytáhneš, prověříš, případné roztažené piny postahuješ

co se týče stahovačky tu nejlépe vytáhnout ven, při spětné montáži nesmíš dorvat M6 co držá sklo jinak ti sklo střelí,

u konektoru k motorku kontroluješ všechny piny, čistíš nebo postahuješ, těsnění nastříkem silikonem kontakty kontaktním sprejem, pak kontroluješ piny do toho motorku to je řídící jednotka které zde říkáme mozek, motorek odšroubuješ z demontované stahovačky,

piny jsou jak jehličky a musí být všechny čisté a stejné délky ošetříš sprejem, pak ten mozek vytáhneš od motorku zas čistíš kontakty, samotný motorek vykoupúej ve WD spreji, uvolní se případně zatuhlý uhlík,

nakonec prohlédni tři pojistky dvě jsou v pojistkách a jedna pod relé boxem nad levým kolenem miloš
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

no poistkami by som zacal Milosi ;) ale inak pekny navod :punk:
slovacek.milos
Aktivista

kevino píše:no poistkami by som zacal Milosi ;) ale inak pekny navod :punk:
dík kevino návod je vydřený a jak sděláváš tu folii, mě zatím nejlepší co se mi povedlo jak ji rozřezat u místa kde je přilepená a přelepit lepící páskou miloš
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

podla prianaia afinancnych moznosti zakaznika. ked je problem vyrieseny- nova folia. ak nechce investovat lepiiime :D
Richard Šurek
Přispěvovatel

slovacek.milos

No teda Miloši , to je vyčerpávající návod . Zdá se , že ten řízek byl obzvlášť rozlehlý :D :D :D

Díky za itinerář , jak povolí mrazy jdu na to ( garáž sice mám , ale je v ní uložené venkovní posezení a stádo oleandrů ) .

Vlastním sice publikaci o opravách Octavie , nicméně jsem se z ní zatím dozvěděl úplné prd .

Hezké vánoce a bohatého Ježíška . :-D
Richard Šurek
Přispěvovatel

Hotovo

Ani stahovačka ( 1700,- Kč) , ani motor s mozkem ( 5000,- ) . Nejvíc mně štve , že jsem si zbytečně oškubal fólii a izolaci ve dveřích (LOL) (LOL) . Do velkého konektoru na mozku nešlo +12 V , do malého u sloupku vevnitř ano , takže mufna dolů :Obrázek
Asi byl od výrobce krátký nastal jeho čas (wallbash)
slovacek.milos
Aktivista

dyt tam píšem že se neškube ale řeže, kup širokou pásku a zalepíš miloš
Plech
Sběrač informací

Příspěvek od Plech »

Poradte, zlobí mi stahování okna u řidiče. Když mám jen zaplé zapalování (svítí kontrolky)tak okno normálně funguje, ale když nastartuju tak to okno jen dojede ten svůj cyklus a potom už s ním nehnu. Opět musím vypnout motor a zapnout klíček a pak to jde, ale nesmím nastartovat, to s ním nehnu. Koukal jsem na kabely a vypadají ok.Měl jsem sundanou tu svorkovnici ve dveřích na motorku a taky není zoxidovaná. Kde mám hledat chybu?
GIII 1,9 Tdi
alfox
Nováček

Re: Hotovo

Příspěvek od alfox »

Richard Šurek píše::Obrázek
Měl jsem totožnou závadu. Relé v elektronice motorku cvaká, ale okno nereaguje. Opravdu lze opravit bez demontáže výplně dveří.

Stačí stáhnout gumovou průchodku mezi sloupkem a dveřmi. Poškozený kabel je uvnitř dveří - lze povytáhnout a opravit. V rámci dveří je ještě hlouběji uložená kruhová průchodka, která chrání kabel ve dveřích - průchodku je potřeba nacvaknout do plechu ve dveřích.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“