Dobry den,chtel by jsem se zeptat,v cem by mohl byt problem.Mam octavii 1,9tdi 81kw a spatne se sbira z nizkych otacek,pripadam si jako v benzinu,kdyz to chci honit,jedine ve vysokych otackach.Dekuji za vsechny tipy.(vaha to neni)
slanecek píše:Dobry den,chtel by jsem se zeptat,v cem by mohl byt problem.Mam octavii 1,9tdi 81kw a spatne se sbira z nizkych otacek,pripadam si jako v benzinu,kdyz to chci honit,jedine ve vysokych otackach.Dekuji za vsechny tipy.(vaha to neni)
Podobnou věc jsem řešil u své 2.5tdi,do 2.800ot mrtvo,pak to jelo jako kule, výsledek -vadný podtlakový reg. turba(plechovka ovládání lopatek)l
pozeraj tu regulaciu turba - to znamena ze s tou tyckou od podtlaku na turbe musis hybat lahko cca 12mm. Ak to ide tazko musis pod auto a skusit odpojit tycku od capu na turbe alebo dat dole plechovku a skusit pohyb celeho mechanizmu turba.Vsetko musi chodit lahko prstami ziadne donucovacie prostriedky !!
Mám podobný problém. Z nízkých otáček se mojí Octavii Tdi 81Kw nechce. Začne ožívat až kolem 2200ot/min a potom jede parádně. V nízkých otáčkách vůbec neslyším pískavý zvuk turba. Jel jsem s Octavii 66Kw a turbo bylo slyšet dost. I při mírném přidání plynu na volnoběh bylo pískání slyšet. Na mojí Octavii to tak není. Regulace turba jde lehce a všechny podtlakové hadičky jsem vyměnil. Poraďte co vyzkoušet? Díky
já bych šel spíš po váze, kdyby nechodila regulace turba tak by to padalo do nouzáku a v otáčkách by to vadlo. dej to na vag, projeď to a zkoukni log MAFu. měl by přelízt nad požadovanou hodnotu a potom spadnout kousek pod.
tohle sem řešil po rozvodech, pokud sis je nechal měnit kukni na nastavení vačky jestli ji měli zaaretovanou (dražka zároveň s blokem) maník co mi dělal rozvody na to jaksi zapomněl naštěstí se to nepotkalo ale pruběh byl podobný spodek bez výkonu posunuté to bylo cca 3mm z roviny, možná se ti to mohlo na tom kuželu jenom posunout hodně štěstí