rada ohledne hlavy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
golfgti16v
- Přispěvovatel
rada ohledne hlavy
zdravim vas odborniky potřebuji poradit dělam na svem sharanu hlavu je to motor tdi 110 ps AFN zjistil jsem,že je praskla tak jsem sehnal jinou ale je mi divne ,že ta původni má i při zavřenych ventilech stale trochu přesah taliř ventilu u te druhe jsou ventily když jsou zavřene trochu zapuštěne v hlave a ještě jedna věc u mé původni hlavy byla jen jedna pružina a na té druhé jsou dve můj motor byl ještě original vše původni nebude to nečemu vadit ? mám dat dvě pružiny nebo zase jednu ? diky za rady !!!! 
-
golfgti16v
- Přispěvovatel
-
golfgti16v
- Přispěvovatel
- origoš
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
To se rozumí samo sebou. Když se hlava prohne, tak by "ohnutá" vačka praskla, tak je postup ten, že se sbrousí dosedací plocha, potom se sbrousí vrchní plocha a nakonec se špindlí protočí ložiska pro vačku na původní rozměr. Já to dělám jenom pro známé, ale jsou firmy, které to živí:
http://www.autopejsek.cz/co-delame#uloz ... ho_hridele
http://www.autopejsek.cz/co-delame#uloz ... ho_hridele
-
golfgti16v
- Přispěvovatel
-
golfgti16v
- Přispěvovatel
tak problem vyřešen ty ventily opravdu někdo zapouštěl měřil jsem to a byli o 0,7 mm zapuštěny a ventily byli zkracene o 1 mm oproti originalu tak jsem si řikal že by to mělo fungovat a opravdu funguje motor zase frči ještě teplota mne trochu mate protože když tomu dam v kopci tak jde teplota přes půlku když povolim tak teplota taky trochu poklesne ale hadice krasně měké system neni vůbec natlakovany daval jsem take novou vodni pumpu a termostat co by to mohlo byt ?
Huml, dnes som rozobral svoju hlavu na AFN a sú tam 7mm ventily a 2 pružiny. A hlava je dolu prvý krát.Huml píše:ty pružiny jsou podle ventilů buď 8mm 2 pružiny nebo 7mm 1 pružina, ventily by měly lézt kousek ven, přesah by měl být do 0,7mm
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245