Ahoj kluci, vyzná se někdo v těhle pí.... s rytmem života?
Známej zastavil před hospodou a už nenastartoval. Když otočí klíčkem, červená kontrolka se rychle rozbliká. Vypadá to asi na imobilizer, ale diag.nic nehlásí. Proud z 30ky i 15ky do ř.j. jde. Nevim jak je to tam dělané. Poradí někdo na co se zaměřit? co vyzkoušet?
Může blbnout snímací kroužek u sp. skříňky?
Dík za každou radu.
to bude asi frekvenční
to je 16V ?
lepší asi bude udělat immo off, pač asi se kouslo UCH
bez CLipu se těžko radí, muže být příčina jinde, ostatní přílušenství jede? stěrače - blinkry atd..?
Tak stěrače ani blinkry jsem zrovna nezkoušel.
Ale myslim že něco bude s klíčem versus snímací kroužek. Klíč jsem teda zkoušel jinej.
Nevíš jak funguje ten imobilizer vůči ř.jednotce?
Protože šťáva do ní jde. Čerpadlo taky slyšim.
A to immo nevim jak vyřadit. Jde to nějakym dostupnym prostředkem, nebo nastavením? Clip nemam.
budem předpokládat že je frekvenční
tudíš se čip ověřuje ve spínačce.
ale většinou zlobí UCH jednotka, přepíná si samo mezi dvě mody immobilzéru. Tohle je nejčastější porucha.
Na clipu se to dá přepnout zpět, a muže to zase jezdit nějalou chvíli.
z renaultami je to tak ze hlavne ked sa ochladi zacnu sa imobilyzery rozkodovavat. Najlepsie a najtrvacnejsie riesenie je vypnutie immo v ecu. Pokial sa immo len znovu preprogramuje alebo prepne clipom da sa onedlho cakat rovnaky problem. Pozri sa ci nieje central s infracervenym vysielaom a prijmacom. Zistis to tak ze na kluci bude z predu pri planzete infra led dioda a nad spatnym zrkadlom taka tmava bublina to je infra prijmac. v tomto pripade by sa to dalo nudzovo nastartovat pomocou kodu s kluca
Okura píše:napiš mi kod motoru
nejednodušší je immo off
Ahoj ,prosim tě mám stejný problem u scenica ,kontrolka bliká a nejde nastartovat .Dálkáč je asi frekvenční snímá ve spinačce .Dá se to nějak vypnout ? Kod motoru je K4MA7,rok výroby je 1999 16v