Zdravím pánové poraďte napíchl jsem motor typ G9T a vyšla mi závada,nesouměrnost klikového hřídele s vačkama. Vím ,že v Belgii měnili
vysokotlaké čerpadlo a pak už to nenatočily tak to prodávali. Nevíte někdo jak nastavit to ozubené kolo co je na tom čerpadle ke snímači polohy vačkového hřídele?Popis nebo plánek by se hodil. Díky.
Renault espace 2,2dci
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Renault espace 2,2dci
Renault Espace 2,2dci typ motoru G9T748
pánové poraďte jak nastavit rozvod kol na motoru a hlavně kola snimače polohy vačkových hřídelů. Obrázek,plánek,návod by se mi tůze hodil. Díky.
pánové poraďte jak nastavit rozvod kol na motoru a hlavně kola snimače polohy vačkových hřídelů. Obrázek,plánek,návod by se mi tůze hodil. Díky.
Smozdřejmě že záleží na stavení vaček,ale hlavní problém je v tom že je špatně nastaveno hnací kolo vstřik.čerpadla.Právě na něm je snímač polohy vačky.Taky jsem to nechápal ale tak to u tohle motoru je.Mosíš si postavit kliku do HÚ demontovat snímeč co je na víku rozvodů u čerpadla a podívat se jestli je na hraně otvoru výstupek na kole.Jestli ne tak je to o 1 otáčku špatně nastaveno.
No právě. to si myslím.Když dám kliku do Hú tak ten nálitek není na hraně ale uprostřed té díry pro snímač. Dá se to předělat doma bez přípravků? Jo a je taky pravda, že když jsem odpojil ten snímač tak mě to psalo stejnou závadu jak se zapojeným. Tak abych to schrnul. Nálitek by měl být na hraně otvoru pro snímač po směru točení motoru nebo po směru točení toho hnacího kola?(asi točení toho kola si myslím).Dík.
Origoš, samozřejmě máš pravdu že to nemá klasické čerpadlo ale ten snímač polohy V.H.si myslím nesnímá otáčky. Musí snímat něco jiného
(polohu klyky v hú u prvního válce nebo něco takového)
(polohu klyky v hú u prvního válce nebo něco takového)