O1 - ESP - chyba senzoru příčného zrychlení
Moderátoři: šulda, Moderátoři
O1 - ESP - chyba senzoru příčného zrychlení
Občas se nám na O1 1.8T rosvítí kontrolka ESP. Na VAGu to hlásí chybu senzoru příčného zrychlení (G200). Nemáte s tímto problémem někdo zkušenosti?
Chci se ještě zeptat, kde se ten senzor nachází a případně jestli někdo nezná jeho katalogové číslo a také orientační cenu.
Díky za odpověď.
Chci se ještě zeptat, kde se ten senzor nachází a případně jestli někdo nezná jeho katalogové číslo a také orientační cenu.
Díky za odpověď.
- Sběrač informací
- Přispěvovatel
Re: O1 - ESP - chyba senzoru příčného zrychlení
Zdravim ten snímač bude u O1 nad nohama spolujezdce. Cena za nový je cca5000Kč.Číslo uz nevím ale když ho budeš potřebovat seženu ho řesil jsem to minulý týden.Jirka__S píše:Občas se nám na O1 1.8T rosvítí kontrolka ESP. Na VAGu to hlásí chybu senzoru příčného zrychlení (G200). Nemáte s tímto problémem někdo zkušenosti?
Díky za odpověď.
- Sběrač informací
- Přispěvovatel
Re: O1 - ESP - chyba senzoru příčného zrychlení
Díky za info. Ve Škodě mi ten senzor nabízejí za 4540,- (je na něm číslo 1J0907651A). Jesli víš o někom, kdo ho prodává levněji, tak dej vědět.Sběrač informací píše:Zdravim ten snímač bude u O1 nad nohama spolujezdce. Cena za nový je cca5000Kč.Číslo uz nevím ale když ho budeš potřebovat seženu ho řesil jsem to minulý týden.Jirka__S píše:Občas se nám na O1 1.8T rosvítí kontrolka ESP. Na VAGu to hlásí chybu senzoru příčného zrychlení (G200). Nemáte s tímto problémem někdo zkušenosti?
Díky za odpověď.
Zdravím.kiru píše:Skús ho najprv nastaviť do nulovej polohy ( urobiť základné nastavenie pomocou VAG). Snímač je v podstate priamo nad diagnostickou zásuvkou, v takom plechovom držiaku - je to ten menší, ale číslo neviem...
Taky by mne zajímalo, jak se to nastavuje do nulové polohy. Když jsem se o tom zmínil v servisu, tak mi řekli, že žádné nastavení není zapotřebí.
- Sběrač informací
- Přispěvovatel
V tom servise by sa aspoň mohli pozrieť do DP, výrobca predpisuje nastavenie tohoto snímača do nulovej polohy po jeho výmene...
Z praxe viem, že je možné ho proste založiť a ide, ale takisto niekedy pomôže jeho nastavenie. Je to myslím kanál 63, pošlem ti celý postup, len momentálne som mimo a naspamäť to neviem.
Z praxe viem, že je možné ho proste založiť a ide, ale takisto niekedy pomôže jeho nastavenie. Je to myslím kanál 63, pošlem ti celý postup, len momentálne som mimo a naspamäť to neviem.
- Sběrač informací
- Přispěvovatel
Díky moc dost mi to bodne.kiru píše:V tom servise by sa aspoň mohli pozrieť do DP, výrobca predpisuje nastavenie tohoto snímača do nulovej polohy po jeho výmene...
Základní nastavení čidla podélného zrychlení
1. Vozidlo musí stát na rovině.
2. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou Elektronika brzd - ABS.
3. Vyvolejte proceduru Login a zadejte číslo 40168.
4. V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Základní nastavení a zadejte číslo bloku 69.
Pokud nelze základní nastavení provést:
- zkontrolujte paměť závad (musí být prázdná),
- zkontrolujte čidlo,
- vozidlo musí stát na rovině.
Informační systém SuperVAGu
1. Vozidlo musí stát na rovině.
2. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou Elektronika brzd - ABS.
3. Vyvolejte proceduru Login a zadejte číslo 40168.
4. V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Základní nastavení a zadejte číslo bloku 69.
Pokud nelze základní nastavení provést:
- zkontrolujte paměť závad (musí být prázdná),
- zkontrolujte čidlo,
- vozidlo musí stát na rovině.
Informační systém SuperVAGu