O1 - ESP - chyba senzoru příčného zrychlení

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jirka__S
Nováček
Odpovědi: 0

O1 - ESP - chyba senzoru příčného zrychlení

Příspěvek od Jirka__S »

Občas se nám na O1 1.8T rosvítí kontrolka ESP. Na VAGu to hlásí chybu senzoru příčného zrychlení (G200). Nemáte s tímto problémem někdo zkušenosti?
Chci se ještě zeptat, kde se ten senzor nachází a případně jestli někdo nezná jeho katalogové číslo a také orientační cenu.
Díky za odpověď.
kiru
Přispěvovatel

Příspěvek od kiru »

Skús ho najprv nastaviť do nulovej polohy ( urobiť základné nastavenie pomocou VAG). Snímač je v podstate priamo nad diagnostickou zásuvkou, v takom plechovom držiaku - je to ten menší, ale číslo neviem...
Sběrač informací
Přispěvovatel

Re: O1 - ESP - chyba senzoru příčného zrychlení

Příspěvek od Sběrač informací »

Jirka__S píše:Občas se nám na O1 1.8T rosvítí kontrolka ESP. Na VAGu to hlásí chybu senzoru příčného zrychlení (G200). Nemáte s tímto problémem někdo zkušenosti?
Chci se ještě zeptat, kde se ten senzor nachází a případně jestli někdo nezná jeho katalogové číslo a také orientační cenu.
Díky za odpověď.
Zdravim ten snímač bude u O1 nad nohama spolujezdce. Cena za nový je cca5000Kč.Číslo uz nevím ale když ho budeš potřebovat seženu ho řesil jsem to minulý týden.
Sběrač informací
Přispěvovatel

kiru píše:Skús ho najprv nastaviť do nulovej polohy ( urobiť základné nastavenie pomocou VAG). Snímač je v podstate priamo nad diagnostickou zásuvkou, v takom plechovom držiaku - je to ten menší, ale číslo neviem...
Jak ho nastavit do nulové polohy???
kiru
Přispěvovatel

Příspěvek od kiru »

Normálne VAG, základné nastavenie, číslo kanálu ale neviem naspamäť.
Jirka__S
Nováček

Re: O1 - ESP - chyba senzoru příčného zrychlení

Příspěvek od Jirka__S »

Sběrač informací píše:
Jirka__S píše:Občas se nám na O1 1.8T rosvítí kontrolka ESP. Na VAGu to hlásí chybu senzoru příčného zrychlení (G200). Nemáte s tímto problémem někdo zkušenosti?
Díky za odpověď.
Zdravim ten snímač bude u O1 nad nohama spolujezdce. Cena za nový je cca5000Kč.Číslo uz nevím ale když ho budeš potřebovat seženu ho řesil jsem to minulý týden.
Díky za info. Ve Škodě mi ten senzor nabízejí za 4540,- (je na něm číslo 1J0907651A). Jesli víš o někom, kdo ho prodává levněji, tak dej vědět.
Jirka__S
Nováček

Příspěvek od Jirka__S »

kiru píše:Skús ho najprv nastaviť do nulovej polohy ( urobiť základné nastavenie pomocou VAG). Snímač je v podstate priamo nad diagnostickou zásuvkou, v takom plechovom držiaku - je to ten menší, ale číslo neviem...
Zdravím.
Taky by mne zajímalo, jak se to nastavuje do nulové polohy. Když jsem se o tom zmínil v servisu, tak mi řekli, že žádné nastavení není zapotřebí.
Sběrač informací
Přispěvovatel

Kde ho sehnat nevím měl jsem poslední a dával jsem ho2500Kč.Nulovat jsem ho taky nemusel prostě jsem ho tam dal,smazal chyby a chodí.
kiru
Přispěvovatel

Příspěvek od kiru »

V tom servise by sa aspoň mohli pozrieť do DP, výrobca predpisuje nastavenie tohoto snímača do nulovej polohy po jeho výmene...
Z praxe viem, že je možné ho proste založiť a ide, ale takisto niekedy pomôže jeho nastavenie. Je to myslím kanál 63, pošlem ti celý postup, len momentálne som mimo a naspamäť to neviem.
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Mne v Galimexe Martin (značkový servis koncernu) tvrdili, že taký snímač ani neexistuje... Nejaký snímač natočenia volantu, to tu nepoznajú. Elektrika je príliš zložitá vec aby sa tam tým niekto zaoberal. Majzlík, skrutkovač, kladivo a veľké kladivo. To poznajú.
Sběrač informací
Přispěvovatel

kiru píše:V tom servise by sa aspoň mohli pozrieť do DP, výrobca predpisuje nastavenie tohoto snímača do nulovej polohy po jeho výmene...
Z praxe viem, že je možné ho proste založiť a ide, ale takisto niekedy pomôže jeho nastavenie. Je to myslím kanál 63, pošlem ti celý postup, len momentálne som mimo a naspamäť to neviem.
Díky moc dost mi to bodne.
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

Základní nastavení čidla podélného zrychlení

1. Vozidlo musí stát na rovině.

2. Navažte komunikaci s řídicí jednotkou Elektronika brzd - ABS.

3. Vyvolejte proceduru Login a zadejte číslo 40168.

4. V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Základní nastavení a zadejte číslo bloku 69.

Pokud nelze základní nastavení provést:

- zkontrolujte paměť závad (musí být prázdná),

- zkontrolujte čidlo,

- vozidlo musí stát na rovině.

Informační systém SuperVAGu
kiru
Přispěvovatel

Příspěvek od kiru »

Myslel som, že sa bavíme o snímači priečneho zrýchlenia a to je blok 63, s ostatným súhlasím - už som sa k tomu dostal.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“