Nepravidelný chod Tdi AGR
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Nepravidelný chod Tdi AGR
Zdarec,řeším menší problém na G4 AGR r.v. 98 ,při volnoběhu a dojíždění má motor nepravidelný chod a dost třepe jako by na 3 válce,ale jakmile úplně zastavím tak je vše ok krásně brumlá.Zkoušel jsem to samovolně pustit s kopečka a jakmile se dostane do pohybu začne třepot.Na vagu mi píše 1237-odpojovací ventil paliva,ale nevím jakou to má souvislost s tím že je auto v pohybu a dělá to a když se dá absolutně do klidu tak je vše ok.Setkal jste se s tím někdo?
-
- Aktivista
Re: Nepravidelný chod Tdi AGR
a co třeba vag kontrola akčních členů spustit na volnoběh AGR a poslouchat milošfialamala píše:Zdarec,řeším menší problém na G4 AGR r.v. 98 ,při volnoběhu a dojíždění má motor nepravidelný chod a dost třepe jako by na 3 válce,ale jakmile úplně zastavím tak je vše ok krásně brumlá.Zkoušel jsem to samovolně pustit s kopečka a jakmile se dostane do pohybu začne třepot.Na vagu mi píše 1237-odpojovací ventil paliva,ale nevím jakou to má souvislost s tím že je auto v pohybu a dělá to a když se dá absolutně do klidu tak je vše ok.Setkal jste se s tím někdo?
- marena tdi
- Aktivista
- marena tdi
- Aktivista
dal jsi novou spojku na stary setrvacnik.to je ten problem.vymlaceny setrvak utrhne silenblok prevodovky.tak ze ted but sezen dvojhmotnostni servacnik nebo nahradu -jednohmotny kit.Tomas.cz píše:Komplet nová spojka jako sada nebo sada i se setrvákem?
Jednou jsem to zkoušel u AGR se špatným setrvákem a na volnoběh stačilo s motorem za víko ventilů rukama zahejbat a už se chod rozhodil.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
- brankar30
- Aktivista
Re: Nepravidelný chod Tdi AGR
presne tak ako pisu pani majstri...roby to dvojhmota...mal som rovnaky problem..po vymene za jednohmotu je klud...fialamala píše:Zdarec,řeším menší problém na G4 AGR r.v. 98 ,při volnoběhu a dojíždění má motor nepravidelný chod a dost třepe jako by na 3 válce,ale jakmile úplně zastavím tak je vše ok krásně brumlá.Zkoušel jsem to samovolně pustit s kopečka a jakmile se dostane do pohybu začne třepot.Na vagu mi píše 1237-odpojovací ventil paliva,ale nevím jakou to má souvislost s tím že je auto v pohybu a dělá to a když se dá absolutně do klidu tak je vše ok.Setkal jste se s tím někdo?

AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
protože, ono to ve zkutečnosti setrvákem není, ale výměna vyřeší tu závadu, když totiž to auto jede, je trochu jiný řízení volnoběhu, asi nějaká jiná mapa v jednotce, stejně tak např. jinak padají otáčky motoru po prošlápnutí plynu s vyšláplou spojkou a bez, je to prostě vada software, která je umocněná mechanickým opotřebováním součástek, kdybys to předělal na flashovací jednotku, nebo ten setrvák šoupnul do auta od 2001 nahoru, tak by to nedělalo