kotouče 288mm vs.280mm
Moderátoři: šulda, Moderátoři
kotouče 288mm vs.280mm
Pánové, nezkoušel už někdo z vás z důvodů neustáleho kroucení kotoučů na 01 použít po obvodu stočené 288mm kotouče ? Vím, že jsou o 2mm plytší a 3mm silnější, což při použití přebroušených desek o 1.5mm by nemusel být problém. O1 mám jen na lítačku po městě a nechce se mě řešit kompletní přestavba těhlic a brzdičů.
co jsem tak koukal, tak brzdná plocha po utočení bude stačit, ta 288 jí má dokonce víc k náboji jak ta 280. Jedinej problém je, že u tý 288 je kotouč asi o 2mm nižší, tudíž bude kotouč víc ven, jedině, že by na středu bylo víc masa zevnitř, bylo to zabalený, tak to nevim přesně. Ale třeba by ty 2 mm ten třemen snes povyjet ven. Vážně to nidko nezkoušel?
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
A co to znamená kvalitnější kotouče ?
Třeba takový TDIfun než přešel na velké brzdy, tak zhuntoval 2 sady nových kotoučů a žádné "nounejmy" z kelly to nebyly..
Je pravda , že nejel pomalu
A to měl nápravu v TOP stavu a takových lidí je víc..
Nevím, prostě furt se to řeší a je plno těch, kterým se ty kotouče pokroutily a plno těch, co spokojeně jezdí bez problémů.
Nevšiml jsem si, že by se tento problém tolik řešil u GIV, A3 a jiných modelů koncernu.
Třeba takový TDIfun než přešel na velké brzdy, tak zhuntoval 2 sady nových kotoučů a žádné "nounejmy" z kelly to nebyly..
Je pravda , že nejel pomalu

A to měl nápravu v TOP stavu a takových lidí je víc..
Nevím, prostě furt se to řeší a je plno těch, kterým se ty kotouče pokroutily a plno těch, co spokojeně jezdí bez problémů.
Nevšiml jsem si, že by se tento problém tolik řešil u GIV, A3 a jiných modelů koncernu.