EKOLOGICKÁ NAFA DO OCTAVIE 1.9 77KW??
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
EKOLOGICKÁ NAFA DO OCTAVIE 1.9 77KW??
Mam Octavii II 77kw,rok výroby 2005.Mohu do ní natankovat ekologickou naftu u unicornu??Docela dost jezdím cca 80tis ročne.Děkuji za rady
-
- Aktivista
Re: EKOLOGICKÁ NAFA DO OCTAVIE 1.9 77KW??
a co filtr pevných částic máš ve výfuku? milošmscar píše:Mam Octavii II 77kw,rok výroby 2005.Mohu do ní natankovat ekologickou naftu u unicornu??Docela dost jezdím cca 80tis ročne.Děkuji za rady
Filtr pevných částic tam není.Jezdím na tuhle naftu od Unikornu v dodávce a zdá se to být ok.Je to Peugeot Expert 1,9D-bez turba,starý dobrý motor.Ale nemám to odskoušené ještě v Octavii.Bude to taky bez problému??Neodejdou třeba vstřiky??A ještě mě zajmá jestli se nějak extrémě nezanáší naftový filtr?
ak jazdíš na olej tak sa zanáa podľa toho ako kvalitne je to prefiltrované:D ako nezaškodí mať jeden v aute (výmena asi cca 3 minúty) ale nič hrozné to nie je (hovorím o filtry) o trysky sa staráš tak že používač STP alebo VIF na prečistenie občas a už len riediš v určitom pomere s naftou a jazíš a voňiaš :DD
lejeme to do 77kW Caddy 2007, 62kW transportér 2008 a můj sharánek ,naprosto bez problémů,pěkně voní
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

Tak já jsem nedávno neodolal a vyzkoušel jak bio od Unicornu(jezdím 1-2x týdně do Brna),tak bio od pumpy v Praze,prodávanou jakSetadiesel.Liju to do Golfa MK4,r.v.2004,PD - 74kW,v současnosti najeto cca 265tis.,z toho na bio cca 7tis.Auto mnou kupováno jako nové,takže vím,co se s ním všechno dělo,respektive nedělo,anžto je až psychopaticky spolehlivé,mění se jen spotřebáky,turbo má mezi intervaly výměn spotřebu cca 0,2l oleje a i proslulá váha vzduchu je stále origo
Zpočátku jsem měl docela obavu,co to s mým gerontem udělá,ale kupodivu se neděje vůbec nic a jezdíme a jezdíme.Co jsem ale vypozoroval je to,že na Setadiesel je hlučnost v normálu a starty taktéž.Oproti tomu na bio od Unicornu je motor vcelku znatelně tišší,ovšem při chladných ránech naskakuje neochotněji.Takže rozdíl zřejmě nějaký bude.Kdyby někdo věděl konkrétnější info,tak budu rád za každou zmínku

Zpočátku jsem měl docela obavu,co to s mým gerontem udělá,ale kupodivu se neděje vůbec nic a jezdíme a jezdíme.Co jsem ale vypozoroval je to,že na Setadiesel je hlučnost v normálu a starty taktéž.Oproti tomu na bio od Unicornu je motor vcelku znatelně tišší,ovšem při chladných ránech naskakuje neochotněji.Takže rozdíl zřejmě nějaký bude.Kdyby někdo věděl konkrétnější info,tak budu rád za každou zmínku

-
- Aktivista
pokud ti mohu něco poradit tak troku aditivuj ředidlem, a nejezdi v mrazech milošbrizak píše:Tak já jsem nedávno neodolal a vyzkoušel jak bio od Unicornu(jezdím 1-2x týdně do Brna),tak bio od pumpy v Praze,prodávanou jakSetadiesel.Liju to do Golfa MK4,r.v.2004,PD - 74kW,v současnosti najeto cca 265tis.,z toho na bio cca 7tis.Auto mnou kupováno jako nové,takže vím,co se s ním všechno dělo,respektive nedělo,anžto je až psychopaticky spolehlivé,mění se jen spotřebáky,turbo má mezi intervaly výměn spotřebu cca 0,2l oleje a i proslulá váha vzduchu je stále origo![]()
můžešmscar píše:Mam Octavii II 77kw,rok výroby 2005.Mohu do ní natankovat ekologickou naftu u unicornu??Docela dost jezdím cca 80tis ročne.Děkuji za rady

-
- Aktivista
josef ty nejsi neumětel jaké opravy máš na mysli co se pojebe dík milošjosef10 píše:můžešmscar píše:Mam Octavii II 77kw,rok výroby 2005.Mohu do ní natankovat ekologickou naftu u unicornu??Docela dost jezdím cca 80tis ročne.Děkuji za radya ušetřené peníze střádej na budoucí opravy.....
slovacek.milos píše:josef ty nejsi neumětel jaké opravy máš na mysli co se pojebe dík milošjosef10 píše:můžešmscar píše:Mam Octavii II 77kw,rok výroby 2005.Mohu do ní natankovat ekologickou naftu u unicornu??Docela dost jezdím cca 80tis ročne.Děkuji za radya ušetřené peníze střádej na budoucí opravy.....
Miloši, je to PD pokud se nemylim.... A tady je kvalita nafty na místě, vim o cem mluvim, ale jestli si myslis, ze je to jedno ........... hadat se s tebou rozhodne nebudu.
Naposledy upravil(a) josef10 dne 02 kvě 2010, 20:58, celkem upraveno 1 x.
-
- Aktivista
slovacek.milos píše:hádat se nemusíš ale zkušenosti žádné nemáš jen myslíš a co se pojebe nevíš ale v pohodě miloš
Je dobre, ze je mezi nami takovy odbornik na vsechno. Treba te nekdy uvidim v televizi.
Naposledy upravil(a) josef10 dne 03 kvě 2010, 05:23, celkem upraveno 1 x.