EKOLOGICKÁ NAFA DO OCTAVIE 1.9 77KW??

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

mscar
Nováček
Odpovědi: 0

EKOLOGICKÁ NAFA DO OCTAVIE 1.9 77KW??

Příspěvek od mscar »

Mam Octavii II 77kw,rok výroby 2005.Mohu do ní natankovat ekologickou naftu u unicornu??Docela dost jezdím cca 80tis ročne.Děkuji za rady
mito85
Přispěvovatel

Příspěvek od mito85 »

môžeš:D
FR4NK!3
Přispěvovatel

Příspěvek od FR4NK!3 »

vsechy houby sou jedly ... nektery ale jen jednou
ex Seat Ibiza 1,9 TDI
Audi A6 2.5 TDI 103kw ... polazeno pry na 125 kw :D
DON'T STOP SMOKING :)
slovacek.milos
Aktivista

Re: EKOLOGICKÁ NAFA DO OCTAVIE 1.9 77KW??

Příspěvek od slovacek.milos »

mscar píše:Mam Octavii II 77kw,rok výroby 2005.Mohu do ní natankovat ekologickou naftu u unicornu??Docela dost jezdím cca 80tis ročne.Děkuji za rady
a co filtr pevných částic máš ve výfuku? miloš
mscar
Nováček

Příspěvek od mscar »

Filtr pevných částic tam není.Jezdím na tuhle naftu od Unikornu v dodávce a zdá se to být ok.Je to Peugeot Expert 1,9D-bez turba,starý dobrý motor.Ale nemám to odskoušené ještě v Octavii.Bude to taky bez problému??Neodejdou třeba vstřiky??A ještě mě zajmá jestli se nějak extrémě nezanáší naftový filtr?
mito85
Přispěvovatel

Příspěvek od mito85 »

ak jazdíš na olej tak sa zanáa podľa toho ako kvalitne je to prefiltrované:D ako nezaškodí mať jeden v aute (výmena asi cca 3 minúty) ale nič hrozné to nie je (hovorím o filtry) o trysky sa staráš tak že používač STP alebo VIF na prečistenie občas a už len riediš v určitom pomere s naftou a jazíš a voňiaš :DD
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

lejeme to do 77kW Caddy 2007, 62kW transportér 2008 a můj sharánek ,naprosto bez problémů,pěkně voní
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
brizak
Nováček

Příspěvek od brizak »

Tak já jsem nedávno neodolal a vyzkoušel jak bio od Unicornu(jezdím 1-2x týdně do Brna),tak bio od pumpy v Praze,prodávanou jakSetadiesel.Liju to do Golfa MK4,r.v.2004,PD - 74kW,v současnosti najeto cca 265tis.,z toho na bio cca 7tis.Auto mnou kupováno jako nové,takže vím,co se s ním všechno dělo,respektive nedělo,anžto je až psychopaticky spolehlivé,mění se jen spotřebáky,turbo má mezi intervaly výměn spotřebu cca 0,2l oleje a i proslulá váha vzduchu je stále origo :D
Zpočátku jsem měl docela obavu,co to s mým gerontem udělá,ale kupodivu se neděje vůbec nic a jezdíme a jezdíme.Co jsem ale vypozoroval je to,že na Setadiesel je hlučnost v normálu a starty taktéž.Oproti tomu na bio od Unicornu je motor vcelku znatelně tišší,ovšem při chladných ránech naskakuje neochotněji.Takže rozdíl zřejmě nějaký bude.Kdyby někdo věděl konkrétnější info,tak budu rád za každou zmínku ;)
slovacek.milos
Aktivista

brizak píše:Tak já jsem nedávno neodolal a vyzkoušel jak bio od Unicornu(jezdím 1-2x týdně do Brna),tak bio od pumpy v Praze,prodávanou jakSetadiesel.Liju to do Golfa MK4,r.v.2004,PD - 74kW,v současnosti najeto cca 265tis.,z toho na bio cca 7tis.Auto mnou kupováno jako nové,takže vím,co se s ním všechno dělo,respektive nedělo,anžto je až psychopaticky spolehlivé,mění se jen spotřebáky,turbo má mezi intervaly výměn spotřebu cca 0,2l oleje a i proslulá váha vzduchu je stále origo :D
Zpočátku jsem měl docela obavu,co to s mým gerontem udělá,ale kupodivu se neděje vůbec nic a jezdíme a jezdíme.Co jsem ale vypozoroval je to,že na Setadiesel je hlučnost v normálu a starty taktéž.Oproti tomu na bio od Unicornu je motor vcelku znatelně tišší,ovšem při chladných ránech naskakuje neochotněji.Takže rozdíl zřejmě nějaký bude.Kdyby někdo věděl konkrétnější info,tak budu rád za každou zmínku ;)
pokud ti mohu něco poradit tak troku aditivuj ředidlem, a nejezdi v mrazech miloš
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

mscar píše:Mam Octavii II 77kw,rok výroby 2005.Mohu do ní natankovat ekologickou naftu u unicornu??Docela dost jezdím cca 80tis ročne.Děkuji za rady
můžeš (noteeth) a ušetřené peníze střádej na budoucí opravy..... (rofl)
slovacek.milos
Aktivista

josef10 píše:
josef ty nejsi neumětel jaké opravy máš na mysli co se pojebe dík miloš
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

slovacek.milos píše:
josef10 píše:
josef ty nejsi neumětel jaké opravy máš na mysli co se pojebe dík miloš

Miloši, je to PD pokud se nemylim.... A tady je kvalita nafty na místě, vim o cem mluvim, ale jestli si myslis, ze je to jedno ........... hadat se s tebou rozhodne nebudu.
Naposledy upravil(a) josef10 dne 02 kvě 2010, 20:58, celkem upraveno 1 x.
slovacek.milos
Aktivista

hádat se nemusíš ale zkušenosti žádné nemáš jen myslíš a co se pojebe nevíš ale v pohodě miloš
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

Milosi, pokud si myslis ze se nic nepodela ......... a ze dlouhodobe uzivani ekologiske nafty je v poradku hadat se s tebou nebudu... Bavime se o PD motoru. Ja mam zkusenost, ze na TDCI motoru odeslo v kratke dobe cerpadlo, ktere bylo zcela vydrene a tim padem neopravitelne...
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

slovacek.milos píše:hádat se nemusíš ale zkušenosti žádné nemáš jen myslíš a co se pojebe nevíš ale v pohodě miloš

Je dobre, ze je mezi nami takovy odbornik na vsechno. Treba te nekdy uvidim v televizi.
Naposledy upravil(a) josef10 dne 03 kvě 2010, 05:23, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“