Passat 77kW převodovka hučí + tempomat neseje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
RomanF
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Passat 77kW převodovka hučí + tempomat neseje

Příspěvek od RomanF »

Po výměně pětkových kol přestal fungovat tempomat, ale jen na pětku. Na nižší stupně funguje.
Rychlost jde uložit do paměti a po 10ti vteřinách se tempomat vypne. Vyvolat uloženou rychlost občas jde občas nejde. Jako když neumí regulovat a havaruje.
Co se mu nelíbí? :?

No a druhý, snad menší, problém je, že v převodovce trochu hučí dvojka a čtyřka... to jsou lanovody nebo že by ložiska?
Superb III 2018 CRLB, Superb II 2015 CFGB, ex-Rapid 2014 CBZB, ex-Passat 3C 2007 BLS,
RomanF
Přispěvovatel

Příspěvek od RomanF »

Aktuální stav:

Byl jsem na prohlídce tam, kde došlo k montáži 5tky a technici nic nenašli. Moc času na to dnes neměli, jen tak sundat prdelku, podívat se. Také zkusit seřídit řazení.
Ohledně tempomatu taky zatím bez nálezu.

Stará v úterý půjde zpátky (5tka ne moje žena :P ) a uvidí se, jestli bude po problémech...
Superb III 2018 CRLB, Superb II 2015 CFGB, ex-Rapid 2014 CBZB, ex-Passat 3C 2007 BLS,
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

podle mě to ten tempomat neudrží, protože je to na ten motor jakoby moc těžkej převod, něco podobnýho mi to dělalo na O1, po přesoftění ok, podle mě po čipu by to bylo ok, s tím hučením těžko říct
KARLIN80
Přispěvovatel

Re: Passat 77kW převodovka hučí + tempomat neseje

Příspěvek od KARLIN80 »

RomanF píše:Po výměně pětkových kol přestal fungovat tempomat, ale jen na pětku. Na nižší stupně funguje.
Rychlost jde uložit do paměti a po 10ti vteřinách se tempomat vypne. Vyvolat uloženou rychlost občas jde občas nejde. Jako když neumí regulovat a havaruje.
Co se mu nelíbí? :?

No a druhý, snad menší, problém je, že v převodovce trochu hučí dvojka a čtyřka... to jsou lanovody nebo že by ložiska?
Na tú dlhú 5ku ti tempomat nepôjde ,pretože RJ motora zmenenú rýchlosť oproti originálnemu prevodu vyhocnotí ako nezmyselný signál od sním.rýchlosti a tempomat vypne..
RomanF
Přispěvovatel

vyřešeno

Příspěvek od RomanF »

Hlásím vyřešeno.

Převodovku vyřešil Huml, ta dlouhá pětka byla špatně namontovaná, prý vypadla jedna ze tří pacek, co drží pětkový kolo. Chyba při montáži.

Tempomat pořešil dnes Reesha, auto u DP bylo na chipu. Ale jen navýšit výkon nestačilo, dost si s tím vyhrál.

Mistru Humlovi jsem poděkoval osobně, pánům od DP děkuji teď veřejně, fakt borci.
:)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“