Usazenina v oleji
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Usazenina v oleji
Zdravím, mám dotaz, koupil jsem 20l oleje 5W-40, přelil jsem ho do menších nádob a na spodku byla bílá usazenina. Co to může být, setkal se s tím někdo a jaký to má vliv na olej? V pětilitrovém balení se mi to nikdy nestalo a používám stejný olej už 4 roky (ročně najedu kolem 100.000 km). Díky
Olej byl stáčenej před půl rokem a expiračka je 5 let, takže toto by mělo být ok. Mě napadá aditivum (teflon nebo něco takového) nebo parafín. Každopádně sem to dal na topení, usazeniny se roztekly a po přelití to ztuhlo na karamelovou sračku, s olejem se to nespojilo, jen to chytlo od měj trošku barvičku. Díkec za rady, distributor mě ignoruje (zaplať a neotravuj) a rozbor by byl stejně drahej jak ten olej, takže su vděčnej za každy info. Ještě udělám foto.
Dej sem info o tom u koho jsi to koupil když tě ignoruje ať si na něj můžou lidi dát pozor.Mira_Brno píše:Olej byl stáčenej před půl rokem a expiračka je 5 let, takže toto by mělo být ok. Mě napadá aditivum (teflon nebo něco takového) nebo parafín. Každopádně sem to dal na topení, usazeniny se roztekly a po přelití to ztuhlo na karamelovou sračku, s olejem se to nespojilo, jen to chytlo od měj trošku barvičku. Díkec za rady, distributor mě ignoruje (zaplať a neotravuj) a rozbor by byl stejně drahej jak ten olej, takže su vděčnej za každy info. Ještě udělám foto.
CHrysler 300C 5.7 HEMI 
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro

Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro

Nechtěl sem tady řešit nějaký firmy a značky oleje, bonzovat se nemá, ale hlásit se to musí. Je to AK a olej je Starline Diamond. Dostal sem se jen k nějaké mařce na infolince a konec, celkem to nasere, nechávám jim pěkný kačáky a když něco potřebuju tak jejich slavní "product manageři" se ani neobtěžujíROBIG píše:Dej sem info o tom u koho jsi to koupil když tě ignoruje ať si na něj můžou lidi dát pozor.Mira_Brno píše:Olej byl stáčenej před půl rokem a expiračka je 5 let, takže toto by mělo být ok. Mě napadá aditivum (teflon nebo něco takového) nebo parafín. Každopádně sem to dal na topení, usazeniny se roztekly a po přelití to ztuhlo na karamelovou sračku, s olejem se to nespojilo, jen to chytlo od měj trošku barvičku. Díkec za rady, distributor mě ignoruje (zaplať a neotravuj) a rozbor by byl stejně drahej jak ten olej, takže su vděčnej za každy info. Ještě udělám foto.

-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Mohl bys mi poslat to v té skleničce a olej s usazeninou co nebyl na topení na rozbor? Zajistím ho, nic platit nebudeš, ale potřebuju napsat přesný postup jak k tomu došlo a jak dlouho to na topení bylo a jaká byla teplota. Co jsem se dozvěděl z labáku podle fotek, má prý ten "syntetický" zázrak základový olej tak tř.I, mizerně odparafinovaný a vyloučený.....