Usazenina v oleji

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Mira_Brno
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Usazenina v oleji

Příspěvek od Mira_Brno »

Zdravím, mám dotaz, koupil jsem 20l oleje 5W-40, přelil jsem ho do menších nádob a na spodku byla bílá usazenina. Co to může být, setkal se s tím někdo a jaký to má vliv na olej? V pětilitrovém balení se mi to nikdy nestalo a používám stejný olej už 4 roky (ročně najedu kolem 100.000 km). Díky
Mira_Brno
Přispěvovatel

Příspěvek od Mira_Brno »

Tak co Lukana nebo vegetol? Mám pocit, že se tady řeší jen značka oleje a viskozita. Dík za každou radu (pokud je tady vůbec nějakej olejář), pokud jsem se sekl, sorry, du pro radu o dům dál.
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

co to je nevím , ale už jsem se s tím setkal u oleje 10 w 40 shell který byl delší dobu skladován
G4 ARL chip Reesha , turbo - Oleg turbopower (2,... bar )
140 KW 435 nm ( na ježdění do práce ideál )( bude na prodej )
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD náhrada za G4
perry
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perry »

Jak je ta "dvacka" stará?? To co popisuješ se stává u tzv. ležáků a olejů po expiraci, je to "oddělená" část aditivace od oleje. Tady nepomůže ani promíchání a zatřepání s kanistrem......Doporučuju ten olej nepoužívat........
Mira_Brno
Přispěvovatel

Příspěvek od Mira_Brno »

Olej byl stáčenej před půl rokem a expiračka je 5 let, takže toto by mělo být ok. Mě napadá aditivum (teflon nebo něco takového) nebo parafín. Každopádně sem to dal na topení, usazeniny se roztekly a po přelití to ztuhlo na karamelovou sračku, s olejem se to nespojilo, jen to chytlo od měj trošku barvičku. Díkec za rady, distributor mě ignoruje (zaplať a neotravuj) a rozbor by byl stejně drahej jak ten olej, takže su vděčnej za každy info. Ještě udělám foto.
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

Mira_Brno píše:Olej byl stáčenej před půl rokem a expiračka je 5 let, takže toto by mělo být ok. Mě napadá aditivum (teflon nebo něco takového) nebo parafín. Každopádně sem to dal na topení, usazeniny se roztekly a po přelití to ztuhlo na karamelovou sračku, s olejem se to nespojilo, jen to chytlo od měj trošku barvičku. Díkec za rady, distributor mě ignoruje (zaplať a neotravuj) a rozbor by byl stejně drahej jak ten olej, takže su vděčnej za každy info. Ještě udělám foto.
Dej sem info o tom u koho jsi to koupil když tě ignoruje ať si na něj můžou lidi dát pozor.
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
Mira_Brno
Přispěvovatel

Příspěvek od Mira_Brno »

Obrázek
Obrázek
Mira_Brno
Přispěvovatel

Příspěvek od Mira_Brno »

ROBIG píše:
Mira_Brno píše:Olej byl stáčenej před půl rokem a expiračka je 5 let, takže toto by mělo být ok. Mě napadá aditivum (teflon nebo něco takového) nebo parafín. Každopádně sem to dal na topení, usazeniny se roztekly a po přelití to ztuhlo na karamelovou sračku, s olejem se to nespojilo, jen to chytlo od měj trošku barvičku. Díkec za rady, distributor mě ignoruje (zaplať a neotravuj) a rozbor by byl stejně drahej jak ten olej, takže su vděčnej za každy info. Ještě udělám foto.
Dej sem info o tom u koho jsi to koupil když tě ignoruje ať si na něj můžou lidi dát pozor.
Nechtěl sem tady řešit nějaký firmy a značky oleje, bonzovat se nemá, ale hlásit se to musí. Je to AK a olej je Starline Diamond. Dostal sem se jen k nějaké mařce na infolince a konec, celkem to nasere, nechávám jim pěkný kačáky a když něco potřebuju tak jejich slavní "product manageři" se ani neobtěžují :( . Je to jen moje zkušenost, nic proti ničemu. Jinak na těchto olejích mám naježděno pěkně přes milion, prosím neřešte značku, ale usazeniny. Díky
perry
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perry »

Mohl bys mi poslat to v té skleničce a olej s usazeninou co nebyl na topení na rozbor? Zajistím ho, nic platit nebudeš, ale potřebuju napsat přesný postup jak k tomu došlo a jak dlouho to na topení bylo a jaká byla teplota. Co jsem se dozvěděl z labáku podle fotek, má prý ten "syntetický" zázrak základový olej tak tř.I, mizerně odparafinovaný a vyloučený.....
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

tzn známka levného oleje?
Alkantpan
Přispěvovatel

Příspěvek od Alkantpan »

Tak jak dopadl rozbor?
perry
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perry »

Alkantpan píše:Tak jak dopadl rozbor?
Tenhle týden dostanu tištěnou zprávu. Zatím mi bylo sděleno, že se jedná o oddělenou aditivaci a že byl olej kontaminovaný látkou, která v oleji být nemá. Je potřeba ještě chvíli vydržet, výsledky nejdřív pošlu majiteli oleje....
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Nuze? Jake je rozuzleni drahy dr. Watsone?
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“