BMW 530d automat zlobí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
BMW 530d automat zlobí
Zdravím! uměl by mi někdo poradit s automatem ? Koupil jsem 530d r.v.2000 a nejde zařadit zpátečka ,teda někdy ano ale většinou ne ,když dam neutral tak se auto rozjíždí a ani na P nejde vytočit jako by se to pořád unášelo akorat to brzdí ta aretace. jinak na D nebo manualní řazení jde normalně jede to dobře ,řadí i odřazuje normalně a žádný zvuky nebo vibrace to nevydává.zespod je všechno suchý motor i převodovka nesákne.Auto má najeto 150tis.km. Nesetkal se s tím někdo? Díky za pomoc. 

-
- Nováček
Tak samozřejmě že jako poslední možnost to takhle udělám, ale radši bych nějakou radu od někoho kdo s tim ma zkušenost. ještě jsem s tim nic nedělal,dam to na diagnostiku a pk se uvidí. kdyby to dělalo nějaký věci pri jízdě tak to udělám rovnou ale ono to fakt jinak jede a řadí normálně.
.
Jen chci poradit jestli nestačí třeba vyměnit olej s Filtrem,nebo snímač polohy páky,Když mi někdo řekne ,hele je to vprdeli ,přesně to jsou příznaky poškození převodovky,tak budu shánět jinou. Ale s tímhle nemám žádnou zkušenost tak se nejdřív ptám co s tím.

Jen chci poradit jestli nestačí třeba vyměnit olej s Filtrem,nebo snímač polohy páky,Když mi někdo řekne ,hele je to vprdeli ,přesně to jsou příznaky poškození převodovky,tak budu shánět jinou. Ale s tímhle nemám žádnou zkušenost tak se nejdřív ptám co s tím.

Re: BMW 530d automat zlobí
Prevodovka Von. Nic nekupuj ako napr. snímač zaradenej rýchlost a tak. Tie sa nekazia a predpokladam ze na displayi ti ukazuje pekne to čo zaradis. Predpokladam hydromenič na vymenu, kos s lamelami R bude asi poskodeny,popraskany, proste prevodovka von a rozobrat. Dneska sme jednu automat. prevodovku na 530d robili, rok 2003, nesla tam 4-ka a inač všetko sa tvarilo OK a skoro som odpadol ked sme ju otvorili a rozobrali. Zajtra dam fotkyMilda 530d píše:Zdravím! uměl by mi někdo poradit s automatem ? Koupil jsem 530d r.v.2000 a nejde zařadit zpátečka ,teda někdy ano ale většinou ne ,když dam neutral tak se auto rozjíždí a ani na P nejde vytočit jako by se to pořád unášelo akorat to brzdí ta aretace. jinak na D nebo manualní řazení jde normalně jede to dobře ,řadí i odřazuje normalně a žádný zvuky nebo vibrace to nevydává.zespod je všechno suchý motor i převodovka nesákne.Auto má najeto 150tis.km. Nesetkal se s tím někdo? Díky za pomoc.
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
-
- Nováček
Tak jsem to měl včera na diagnostice.elektronicky všechno chodí,napsalo to teda starý olej!!!.všechny ventily a snímače fungujou. ale při jakékoli poloze páky to píše zařazený 1rychlost. Tak nevim jestli mam zkusit ještě vyměnit olej s filtrem nebo rovnou tu převodovku řešit.
Dá se někde sehnat postup výměny oleje s filtrem?. U tiptroniku koncernu a Jeepu jsem to už dělal ale BMW automat ještě ne.

Dá se někde sehnat postup výměny oleje s filtrem?. U tiptroniku koncernu a Jeepu jsem to už dělal ale BMW automat ještě ne.
To co je za blbost? ze je stary olej ti ziadna diagnostika nenapise.Milda 530d píše:Tak jsem to měl včera na diagnostice.elektronicky všechno chodí,napsalo to teda starý olej!!!.všechny ventily a snímače fungujou. ale při jakékoli poloze páky to píše zařazený 1rychlost. Tak nevim jestli mam zkusit ještě vyměnit olej s filtrem nebo rovnou tu převodovku řešit.![]()
![]()
Vypusti olej do nejakej nadoby aby si ho tam mohol vratit,vytecie ti tak 5,5ltr oleja. Daj dole olejovu vanu a hned uvidis ako na tom prevodovka je. Ak su na magnetoch vo vani ocelove piliny a spony, popripade vo vani najdes piliny z hlinika,tak uz ani nemusis dalej spekulovat s olejom a mozes tam naliat stary pôvodny. Novy olej ti uz nepomoze a toboz u 530d r.1998-2004,tie prevodovky su ako blato,ked nevymenis vcas olej,tak dovi-dopo pri 150.000km.
Ale kludne vymen olej ked si nedas povedat,aspon budes lahsi o 12eur x 9ltr = 108eur, filter cca 20eur, tesnenie pod vanu cca 20eur, robota cca 20eur, t.j. budes lahsi behom polhodky roboty o 168eur, t.j. o cca 4.000cz korun. Viem ze aj tak si nedas poradit,ved nadej umiera posledna,ale zbytocne vyhodis peniaze.
DODAVAM FOTKY CO SOM SLUBIL, ABY SI VERIL ZE AJ PREVODOVKA CO MA PROBLEM LEN SO 4-TYM PREV:STUPNOM AKA VIE BYT ROZSEKANA....
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
takto vyzerala neviniatko duta hriadel s kosom na lamely so vsadenym dalsim kosom a dalsou dutou hriadelou

odsuvame

a hopla uz je von

a toto je bez komentara

auto-bmw 530d r.2003 je nenacipovane !!! a material nevydrzal na krut

spalena od lozisiek

odsuvame

a hopla uz je von

a toto je bez komentara

auto-bmw 530d r.2003 je nenacipovane !!! a material nevydrzal na krut

spalena od lozisiek

a to nehovorim aka kopka pilin bola v olejovej vani. Kamos mal stastie,ze uz 4-ku radsej nazaradil a jazdil na tiptronik-hadzal rychlosti manualne 1,2,3.... Myslim ze toto nema komentar k tomu,ze tiez mu poradili vymenit olej,vymenil,nepomohlo a samozrejme co robi 90% autoservisov,naliali mu tam cerveny olej od Dextronu, co tam nema vobec co robit. Hovorim tomu ze AJ NIEKTORE SERVISY MUSIA Z NIECOHO ZIT
-
- Nováček
Čauky Lubomt, tak jsem to rozdělal ,tak ve vaně vubec žádný piliny ani kousky nejsou, jen olej je dost tmavej a na tom magnetu byl takovej šlem ale bez pilin jinak vana čistounká, jen mi nejde do hlavy že i bez oleje se to unáší na enko jako s kvaltem .zítra asi tu převodovku vyndám , mluvil jsem tady s pánem co automaty dělá a řikal mi že by mohla být slepená 1čka. je to možný? zítra to teda vyndám a odvezu mu to na rozborku. tak jsem zvědavej. Jinak díky za rady. 

-
- Nováček