Po úmrtí turba se rozsvítila ikona DPF filtru. Po výměně turbodmychadla za nové ikona stále svítí, přestože jsem provedl jízdu dle instrukcí a nakonec i spustil vynucenou regeneraci pomocí VAGu. Turbo před vypovězením služby nebralo olej. Auto jede normálně. V motoru není žádný chybový kód spojený s DPF (pouze jeden silentblok motoru). Vynucená regenerace se spustí, otáčky zvýší, po nějaké době se ukončí, ale ikona stále zůstává. Co kde mám hledat, kte může být problém? Auto je Audi A6 2.7TDI Quattro, motor BPP, r.v. 2005.
Děkuji, Pavel
Naposledy upravil(a) paja666 dne 30 dub 2010, 05:56, celkem upraveno 1 x.
Mato86 píše:Regeneracia sa na mieste neda urobiť.Treba dat plyunulu jazdu 4.stupen 2000-2500 ot.Potom by mala zhasnut sama.Ale zavisi to od miery zanesenia
a kolik ti ted po te tvoji regeneraci ukazuje procent zaneseni? a kolik to ukazuje km a min od posledni regenerace,melo by tam byt skoro nula jestli probehla reg.
chiptuning píše:a kolik ti ted po te tvoji regeneraci ukazuje procent zaneseni? a kolik to ukazuje km a min od posledni regenerace,melo by tam byt skoro nula jestli probehla reg.
Takže problém je vyřešen. Půjčil jsem si jiný kabel (verze 8xx) a vynutil regeneraci. Trvala asi 20 minut (teploty kolem 700°C, zanešení před 20, po 0). Zajívavé je, že prvním kabelem (asi klon, verze 7xx) nešla regenerace spustit. Takže doufám, že budu mít teď na dlouho od problémů klid.
Nazdar, ja mam tiez 2.7TDI nie Quattro, motor BPP a potrebujem zistit, ci aj moj motor ma DPF filter. Podla ETKY ho zrejme nemam. Len neviem, ci pri rovnakych kodoch motoroch (BPP) jeden ho moze a druhy nie. Potrebujem to vediet ohladne zalezitosti so zaslepenim EGR ventilu.