ESP vs. geometrie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ESP vs. geometrie
Cus, slyšel jsem někde, že když má auto esp, tak se musí po seřízení geometrie udělat nastavení snímače natočení volantu...je to tak nebo se pletu? Protože mě po geometrii nic nedělali. Jak by se to mohlo projevit?
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
zalezi aku geometriu ti robili, pokial aj po geometrii mas volant rovno a ESP nehlasi chybu tak sa nic nedeje (snimac na volante ma toleranciu +/-5stupnov)...horsie by bolo keby si mal viac rozhodenu geometriu (po buracke a podobne) a volant by bol sikmo a zbiehavost by nenastavovali v nulovej pozicii serva...
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik 

Tak jako to udělali kokoti tátovi v Passatu po repasi nápravy. Nechápu jak se jim to povedlo, ale přijel tam a vše ok, když odjížděl, volant o 17st. doprava. ESP se mohlo posrat. Nemohlo pochopit, že auto jede rovně a přitom zatáčí. Pak jo, ale spíš bych řešil reklamaci než nastavování. Ať se staraj. 

VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
pokud je udelana geometrie tak jak se ma / a to kazdeho kola zvlast / tak neni potreba delat zakladni nastaveni snimace uhlu natoceni volantu /kdyz mas volant rovne tak i snimac je v nulove poloze /pokud byl predtim spravne nastaven /nehlede ,ze po geometrii si to muzes snadno zkontrolovat v bloku merenych hodnot jestli je nebo neni spravne nastavenDejv212 píše:Samozrejme ze se musi po kazde geometriji delat zakladni nastaveni ESP jelikoz jak rikal kolega vise volant je sice rovne ale servotronik ti bude tahnout kola do nulove polohy tjst.nolova poloha snimace.

Drag Power
přesadit volant nemá se servem nic společnýho, je to jenom estetická záležitost. Mám i tisícihran i momenťák, tak kdyby si to někdo chtěl srovnat a měl cestu do Pardubek, tak se stavte, klidně půjčím.
VW Passat B6, 1,9 TDi PD 96kW, 6.ti kvalt a spokojenej úsměv, Opel Corsa 1,7DTi, Suzuki Grand Vitara 1,9 DDiS
nic ? odkedy ? nulova pozicia serva ti nieco hovori ? tie pripravky na vystredenia serva nerobili len pre srandu kralikovmysacek píše:přesadit volant nemá se servem nic společnýho, je to jenom estetická záležitost. Mám i tisícihran i momenťák, tak kdyby si to někdo chtěl srovnat a měl cestu do Pardubek, tak se stavte, klidně půjčím.

OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik