Postupně jsem zavrhnul FMIC hned z několika důvodů (tím nemyslím že je na jeho použití něco špatného, prostě já ho jen nechtěl)
Díky Ladasovi, Nogisovi,LukeBeanovi a dalším za konzultace a Ladasovi speciálně díky za pomoc s díly.
Je třeba koupit z ARL auta:
- chladiče + sahary
- hadice kompresor - chladič klimy
- trubka expanzní ventil - vysoušeč
- vysoušeč
- hrdlo termostatu + spodní hadice k chladiči
- horní hadice k chladiči
- plastová trubka vedení vzduchu + držáky + hadice na
obě strany - odvod od IC
- plechová trubka + hadice – přívod do IC
- hadice nádobka serva - čerpadlo (i když šla by použít i z ASZ
asi)
V rychlosti postup :
- sundat veškeré původní vedení vzduchu krom oranžové hadice
za turbem
- sundat IC včetně držáku
- upravit chladičovku (tak aby se tam chladiče vešly spodní
stranou která je širší díky vývodům IC) + vyřešit spodní
uchycení chladičů
- přihnout vodní trubku na bloku – vadí hadici od termostatu
- vyměnit spodní hadici klimy – má jinak natočený konec
- vyměnit tenkou trubku klimy od exp. ventilu k vysoušeči +
vyměnit vysoušeč (jinak natočený vstup zespoda)
- upravit trubku k servu u převodovky – koliduje s rourou k IC - já ji natvaroval aby šla blíž kolem bloku, až za vedením
vzduchu, a předělal jsem držák - drží to teď na stejném šroubu
jako spodní držák vedení vzduchu z ARL
- vyměnit horní držáky krytu motoru – na těch nových drží
roura vedení vzduchu + jeden přidat na spodek bloku u
převodovky
- elektrika k saharám a čidlu teploty pasuje
- vyměnit hadici od nádobky serva
Taky se budou muset upravit spodní plast. kryty motorového prostoru - pak doplním
Já ještě měnil rovnou turbo a dávám do kupy klimu tak s tím mám trochu víc práce.
Snad to někomu pomůže. Vypadá to origo jako z fabriky, nikde ničemu nic nevadí, ARL IC zvládne jistě 200 koní, spíš víc, čili ani tam není problém. A nemám pod kapotou divně se motající nerez hady a vo to mi šlo

Prozajímavost přímé náklady : jeté ale TOP stav chladiče, hadice, trubky atd. 13 000, vysoušeč 600. A nějaké drobnosti jako O-kroužky, chladící kapalina a podobně. A moje práce...
P.S. dejte si vždycky pozor na větráky které kupujete, hodně aut které jezdí pořád na režim "AUTO" má kaput předřadné odpory na větrácích a ty pak nejdou na prvni stupeň což je špatně - když se pustí klima tak se větráky musí ihned rozběhnout na prvni stupeň a běžet stále. Pokud se nerozběhnou a za chvíli se pustí naplno a za chvíli zas vypnou, tak mají KO ty předřadné odpory, na první stupeň neběží a pustí se až naplno na druhý stupeň.. druhý stupeň se pustí nouzově protože v klimě vzroste tlak nad povolený limit, díky tomu že se nechladí
rychlá kontrola - propísknout si v konektoru větráku oba dráty proti třetímu kde je kostra.. pokud jeden z nich nejde propísknout tak je KO předřadný odpor = větrák je na prd