Lehká kola
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Lehká kola
Spousta lidí tady investuje do zvyšování výkonu motoru. Podle mě by se neměl opomíjet ani další aspekt a to jsou ztráty. Těžký disky dokážou auto řádně "umrtvit". Já mam na autě Alessio Alaska 17x7.5" a vzhledově mi vyhovujou, ale váha je naprosto příšerná a proto se poohlížim po něčem lehčim. Koukam po kolech jako jsou třeba MAK XLR, Drag DR-38 atp. Máte někdo nějaký další tipy? Tyhle kola mají cca 8kg při 17". Jo a ještě dodam, že nekradu...
OI: ASV+S764+hybrid RR Auto+soft Dragpower . HP+Eibach+Strongflex+TT puky+23mm stab . FN-III 312mm
-
- Aktivista
no hele pokud s tím nehodláš jezdit závody, tak bych to neřešil, zbytečně vyhozený prachy. Těch pár kilo ušetřených sotva poznáš, navíc kola jako takový jsou samy osobě lehký, ale gumy to stejně zabijou, protože jsou těžký jako prase
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
No rozdíl na jednom kole je skoro 5kg. To už si myslim, že znát bude. Tady nějaká inspirace.
http://www.motorspeed.com/store_main.as ... gory_id=83

OI: ASV+S764+hybrid RR Auto+soft Dragpower . HP+Eibach+Strongflex+TT puky+23mm stab . FN-III 312mm
-
- Aktivista
Jo na ty jsem taky koukal.halopici píše:Pozri akcie na alubazar.cz , mam od nich jednu sadu Kosei K3 gold 17" (su aj v striebornej farbe) . Cenovo to nevychadzalo vobec zle, ci uz 17 alebo 18" a vaha vynikajuca (8kg-17") . Cele koleso s 215/40/rz17 pneu ma len o 1,5kg viac ako koleso s 185/60r15 pneu a VW originalnym diskom...

ľahké disky treba, platí totiž taká definícia: ak odľahčíš disk o kilo, to je ako keby si z kasňu odľahčil o 7kg....takže ľahké disky treba
...moje pôvodné disky vážili 9,9 kg, teraz mám OZ Alleggerita s hmotnosťou 6,145 kg....keď som ich nahodil, nechcel som veriť, že je to moje auto, lepšie sa rozbieha a aj podvozok lepšie komunikuje....obrazne som auto odľahčil takmer o 100 kg!!!! takže ľahké disky len odporúčam
...moje pôvodné disky vážili 9,9 kg, teraz mám OZ Alleggerita s hmotnosťou 6,145 kg....keď som ich nahodil, nechcel som veriť, že je to moje auto, lepšie sa rozbieha a aj podvozok lepšie komunikuje....obrazne som auto odľahčil takmer o 100 kg!!!! takže ľahké disky len odporúčam
Re: Lehká kola
No pokukaj po kovanych racingovych diskoch EVO Corse napr. San Remo a pod. Ale ked zistis cenu tak sa sa ztoho sna rychlo vyliecis. Myslim si, ze riesis zbytocnosti. Keby si jazdil vrchy, rally alebo vytrvalostne zavody tak prosim, touto myslienkou by som sa uz zaoberal, ale na vozenie sa do prace to nema vyznam. Najdi si radsej frajerkuMarkus01 píše:Spousta lidí tady investuje do zvyšování výkonu motoru. Podle mě by se neměl opomíjet ani další aspekt a to jsou ztráty. Těžký disky dokážou auto řádně "umrtvit". Já mam na autě Alessio Alaska 17x7.5" a vzhledově mi vyhovujou, ale váha je naprosto příšerná a proto se poohlížim po něčem lehčim. Koukam po kolech jako jsou třeba MAK XLR, Drag DR-38 atp. Máte někdo nějaký další tipy? Tyhle kola mají cca 8kg při 17". Jo a ještě dodam, že nekradu...

Ono jde spíš o to narazit na dobrou cenu. Třeba zmíněný Kosei byly asi za 10 a to si myslim, že neni žádná pálka. Význam to myslim si má a cenově to taky neni zas tak přehnaný když se poštěstí. Za čip dáš třeba 8 a máš 15k navíc. V těch kolech se určitě nějakej kůň taky ztratí a navíc ulehčíš brzdám a podvozku jak bylo řečeno výše. Já mam kola který váží snad necelejch 13kg/ks. Ušetřit třeba 16kg na rotačních hmotách nebude nereálný. Zkrátka se mi nechce investovat do motoru když to velkejma (ač hezkejma) kolama zase zabiju...