Pokles tlaku turba. OI, 81kw, 150000km. Víte proč?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kacerrr
Nováček
Odpovědi: 0

Pokles tlaku turba. OI, 81kw, 150000km. Víte proč?

Příspěvek od kacerrr »

Zdravím.
Turbo je po výměně podtalokové baňky (stará byla přirezlá v horní poloze). Lopatkami jde hýbat opravdu lehounce. Je pravda, že jsem naklápění lotatek zkoušel při vyplém motoru bez podtlakové baňky. Je možné, že když je motor nastartovaný (turbo se točí) mohlo by se zatuhnutí lopatek projevit? Nebo je to blbost. Nevím jestli tento pokles je způsoben nastavením táhla baňky? Nebo je problém někde jinde? Pokud jsem nastavil 1mm přes pružinu tak tlak turba byl velký viz obrázky. A jak jsem pružinu přepružil tak o 4mm tak se tlak snížil ale v žádným případě se neztratil pokles cca v 3000 ot. Váhu vzduch jsem zkoušel půjčit od kolegy i s ventilem N75 a výsledky byly stejné. Pokles při 3000 ot stále byl. Setkal se s tímto už někdo? Mám v plánu ještě vyměnit všechny hadičky. Ale nevím jestli by to mohlo být tím.

Prosím poraďte.
Zde link na logy: http://leteckaposta.cz/680068758

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Teď to zrovna dělám a abych měl jistotu, turbo vyndavám, protože se mi zdá, že chvilku jde a pak zatuhne...nebo je v háji ta baňka a stejně ji nemohu jinak vyndat.../sup 96kw,/
nepropadat panice...
kacerrr
Nováček

Příspěvek od kacerrr »

jericho-3 píše:Teď to zrovna dělám a abych měl jistotu, turbo vyndavám, protože se mi zdá, že chvilku jde a pak zatuhne...nebo je v háji ta baňka a stejně ji nemohu jinak vyndat.../sup 96kw,/
Turbo ven toho jsem se obával. U mě byla baňka špatná na 100% (nepřitahovala se až jak jsem ji vytáhl a ránou kladivem protlačil, ale stejně se pořád zadrhávala tak jsem koupil novou). To že by bylo špatně seřízené táhlo se mi nezdá, protože pokles vždycky nastane. A nová regulace by měla být v pohodě, při vynaložení větších sil přitáhnu pusou.
kacerrr
Nováček

Příspěvek od kacerrr »

Nezvyklé kolísání spotřeby. Cca hodinová jízda po dálnici prvních 30min jsem se nestačil divit aktuální spotřeba byla o 1L/100km větší než obvykle (6,5L/100km). A náhle po 30 minutách najednou spadla o 1L méně a vše bylo jak při starém (kolem 5L/100km rychlost 130km/h). Ale problém s dírou ve výkonu nevyřešen.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jen taková noticka.Tak jsem turbo rozebral, a zarazilo mne, že turbo poprvé rozebrané, tam nemělo žádné velké nánosy/ometal jsem to smetáčkem/ a přítom motor má skoro půl míče najeto.Natáčení bylo přituhlé, ale mám zato, že je v háji bańka a nemá sílu, tak ji raději vyměním...Ale že bych si byl jist, to říci nemohu...
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“