Zdravicko, mam takovy maly, ale otravny problem. Posledni dobou se me pri jizde rozblika a rozjeci kontrolka mazani motoru. Po nejake (kratke) dobe se vse vrati do normalu. Pritom oleje je v motoru akorat. Vte nekdo kde by mohl byt zakopany pes? Passat B3 1.9D rv90. Ted tam mam olej 5W-40 Castrol GTX Magnatec...
Dekuji!
No asi to bude tim olejem. Predchozi majitel tam lil polosyntetiku, a tenhle problem ani nezna. Jinak olej trochu prolina i v zadni casti motoru neni to zrovna moc pristupne misto, zhruba kolem mista kde usti do motoru vyfuk, ale ne primo pres vyfuk. Delalo to teda i majiteli prede nmou, ale nijak to neresil. Jinak ten tlak mazani necham zmerit jak doporucujete.
Lidi neblázněte!
Neučte staré motyky jezdit na moderní plněsyntetický olej. Tyto oleje, mimojiné, jsou řídké jako voda a hodí se do nových, nevyběhaných vysokootáčkových motorů. U starých ( i typově ) motorů je to náběh na totální destrukci ojničních i hlavních pánví (ložisek motoru).
Díky za pozornost....
Jasny, byla to zrejme blbost davat tam plnou! Dostal jsem ji totiz darem tak jsem ji tam vrznul a ani me nenapadlo, ze by mohl byt nejaky problem. Spis naopak. No kazdopadne je tam zpatky 10W. Na plne jsem najel cca 1000km. To snad neni az tak moc na to, aby doslo k poskozeni motoru...