Auto při přidání plynu hodně černě kouří a krátce na to spadne do nouzáku (pokud jedu lehká noha tak OK), v Paměti závad se opakuje chyba Ventil dávkování paliva (N290) nevěrohodnej signál nebo zkrat na kostru
Je to ten co je na rejlovém čerpadlu?
Dá se proměřit aby se vyloučila chyba v kabeláži?
Případně co kde naměřit.
Tyhle závady tam byly když to přijelo, auto auto sporadicky chcípalo vyměnil jsem palivák auto přestalo chcípat ale když se mu dá tak hodně kouří a pak spadne do nouzáku a už se tam ukazuje jen ten nevěrohodný signal
No chyba je popisana ako regulator tlaku paliva,cize DRV ventil. Startovaci tlak by mal byt okolo 150 barov. Na volnobeh cca 300 a dalej by mal kopirovat poziadavok.
A v percentach: Po zapnuti kluca by mal byt otvoreny na 30%,na volnobeh 20 aj nejake drobne. Pri zrychlovani by mali percenta aj napatie na nom stupat.
Nejde mi ale do hlavy to dymenie. Keby funguje spatne,da bud nizky tlak do railu,alebo vysoky. To by jednotka nepobrala a vypla by motor. Neni niekde prdla hadica od turba?
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
alfik píše:No chyba je popisana ako regulator tlaku paliva,cize DRV ventil. Startovaci tlak by mal byt okolo 150 barov. Na volnobeh cca 300 a dalej by mal kopirovat poziadavok.
A v percentach: Po zapnuti kluca by mal byt otvoreny na 30%,na volnobeh 20 aj nejake drobne. Pri zrychlovani by mali percenta aj napatie na nom stupat.
Nejde mi ale do hlavy to dymenie. Keby funguje spatne,da bud nizky tlak do railu,alebo vysoky. To by jednotka nepobrala a vypla by motor. Neni niekde prdla hadica od turba?
Na ty tlaky skusim zejtra mrknout, nevim co vše mi Vag zobrazí
No když jsem mu jednou dal hodně na 2° tak i zdechnul (zapsal chybu tušim P0091) ale zakouřil jak Tatra 815
Hadice vypadají Ok ale ještě je pro jistotu pořádně prověřim.
No mě se někdy skoro zavře při běhu na volnoběh, když je na volnoběh zrovna otevřená a začne se přidávat plyn tak se přivře taky, myslim že je to muj problém s tou kouřivostí klapka se za jízdy přivírá a proto to kouří.
Zatim mám stále zaslepený EGR
Zkoušeli jsme i jízdu s odpojenym konektorem od klapky a auto nekouří ale jede jen na částečnej výkon