chyba na ABS po vymene kotoucu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
silverspy
Nováček
Odpovědi: 0

chyba na ABS po vymene kotoucu

Příspěvek od silverspy »

ahoj,
prosim o radu. Vymenil jsem zadni kotouce a desticky na me Octavii 1.8T RS. Po vymene jsem jeste pro jistotu brzdy odvzdusnoval - vse v pohode. Bohuzel pri pomalem brzdeni se pedal propadava. U prudkeho brzdeni vse v pohode. zatim najeto na novych brzdach cca. 150km. Po pripojeni na diagnostiku mi to ale pise:

2 Nalezeny chyby:
01435 - Snimac 1 brzdneho tlaku (G201)
012 - elektr.chyba v obvodu
01423 - Snimac pricneho zrychleni (G200)
012 - elektr.chyba v obvodu

chyba 01423 se objevuje uz delsi dobu - nevenuji ji pozornost. Bohuzel mne zarazi chyba 01435 - zkousel jsem je i mazat, ale jsou tam hned znovu po vymazani. Nejake rady? diky za jakoukoliv pomoc

zkousel jsem i zakladni nastaveni snimace brzdniho tlaku, po provedeni jsem zkousel cist blok hodnot, na snimaci ( skupina 005 ), dostaval jsem hodnoty kolem -2,15 bar bez brzdeni, u zamacknuteho pedalu neco kolem +30-50 bar ...
silverspy
Nováček

Příspěvek od silverspy »

dalsi zmena. dnes jsem provedl vymenu spinace brzdovych svetel ( 1J0 945 511A ) a chyba 01423 zmyzela. chyba s cidlem tlaku je porad logovana. nejaky napad, nebo mne skutecne ceka vymena cidla?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ten pedál se ti pořád propadá? ;) miloš
silverspy
Nováček

Příspěvek od silverspy »

jj, pedal porad stejne... v prubehu pristiho tydne vymena brzdovy kapaliny a odvzdusneni... ale obavam se ze to asi nebude mit souvislost.
slovacek.milos
Aktivista

dej tomu nářez najdi si klidnější cestu rozjed se a dupni až se pedál bude propadat kvůli ABS a tak zas dokla až tak ujedeš 2O km efekt propadávání pedálu zmizne miloš
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

nejlépe brzdit na ledu nebo na poli aby jsi si nezhobloval gumy ;)
T4+B5,5
slovacek.milos
Aktivista

mistrkutil píše:nejlépe brzdit na ledu nebo na poli aby jsi si nezhobloval gumy ;)

dyt má AHS anti hobl systém :) miloš
silverspy
Nováček

Příspěvek od silverspy »

zdravim panove,
takze dalsi progres. zkontroloval jsem konektor na snimaci tlaku a vysledek - konektor temer vubec na cidle nijak nedrzel, jak jsem do nej tuknul palcem tak sam sel venku. poradne jsem ho procistil lihem a vzduchem - jak konektor tak i snimac, zaaretoval kusem dratu a problem je pric. chyba se snimacem po vymazani VAGem je pric... alespon doufam...
problem je ale ze se znovu zacala objevovat chyba na pricnem snimaci... asi to ude chtit skutecne novej... propadavani pedalu porad nevyreseno - musim vymenit brzdovku ( je tam uz asi 3 roky... )
kasy
Sběrač informací

Příspěvek od kasy »

silverspy píše:... musim vymenit brzdovku ( je tam uz asi 3 roky... )
Možná i brzdovou pumpu. :)
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

..
silverspy
Nováček

Příspěvek od silverspy »

kasy píše:
silverspy píše:... musim vymenit brzdovku ( je tam uz asi 3 roky... )
Možná i brzdovou pumpu. :)
je mozne to nejak dal rozvest? jak je mozne chybu diagnostikovat? jake je to cislo dilu? diky za info
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

..
silverspy
Nováček

Příspěvek od silverspy »

takze dalsi progres. Chyba 01423 ohledne snimace pricneho zrychleni odstranena. Po studovani jak cz, tak i zahranicnich diskuznich for jsem senzor G200 rozebral, prepajel a zkusil. Zadny problem, vsechny chyby z RJ ABS jsou pric. V pripade zajmu dodam foto navod jak na to.
Ted se mohu vrhnout na ten pedal...
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

slovacek.milos píše:dej tomu nářez najdi si klidnější cestu rozjed se a dupni až se pedál bude propadat kvůli ABS a tak zas dokla až tak ujedeš 2O km efekt propadávání pedálu zmizne miloš
Můžu potvrdit,stejný problém s propadajícím pedálem,taky jsem nevěřil ale opravdu to pomohlo :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“