Můžu nalejt olej do neupravené felicie 1.9d?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

hanyking
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Můžu nalejt olej do neupravené felicie 1.9d?

Příspěvek od hanyking »

Mám fildu r 98. Můžu do ní nalejt olej přímo do nádrže? Nemá žádné úpravy. A ještě jsem četl, že se do toho dává benzín. Já jsem koupil v Makru nějaké aditivum do tdi na zimu tak můžu to dát i do oleje? A můžu tel olej míchat s bionaftou?
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Miloš by ti odpověděl(jako stovce dalších)že můžeš cokoliv,jen se nebát.. ;)
Jezdím na vše co teče..
hanyking
Přispěvovatel

Příspěvek od hanyking »

To ano :D ale potřebuji vědět jaká směska je osvědčená páč jsem 10 let jezdil na lpg a fildu 1.9d mám jen 2 dny :-) Kolik třeba benzínu se lije k 10l oleje. Nebo jestli můžu dát 50% bionafty a 50% oleje a do této směsi ještě trochu benzínu atd.
Škoda felicia 1.9D
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

Projdi si fórum "řepka do lucase" o kousek níž, tak to probíráme. 1:1 s naftou to bere v poho, akorát to hůř startuje. Ale ten smrádek je luxusní. Nafta je cejtit jen, když přidám plyn, ale řepka furt. :D
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

To je fakt jen na tobě,co tam namixuješ-já třeba do Venta TD vůbec naftu nedával,jen olej 10:1 s benzínem,na zimu bych přidal další litr ;)
Jezdím na vše co teče..
Robbi
Nováček

Příspěvek od Robbi »

Davam do 10 litru oleje 1 litr benzinu a 20ml aditiva VIF. Redit olej s necim 1:1 se ti nevyplati. Akorat ted jak jsou rano mraziky to blbe chyta tak startuju na naftu a po 1-2km prepinam na olej
Vinnetou
Přispěvovatel

Příspěvek od Vinnetou »

já s feldou jezdil 5:1 olej nafta+ VIF teď v zimě na to kašlu a jezdim na naftu+ zimní VIF . Zkoušel jsme 10:1 olej benzín ale to jsem měl pak neklidnej volnoběh možná to bylo tim, že jsem tam dal jinej olej a možná taky né :) Jinak smrad je to pekelnej hlavně za studena :D Bionafta rozežírá všechno gumový takže časem ti muze zacit tect čerpadlo a rozpadnou se hadicky :)
felicia combi 1.9D
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Ten motor snese všechno a jede to snad na všechny kombinace směsí,jen by jsi měl dodržovat hustotu.Přefiltrovaný olej tuhne ještě dřív než čistý RO( asi při 8°C),ředil by jsem benzínem ten líp rozpouští a nemusíš lít velké množství.
Teď na zimu to nebudeš mít tak jednoduchý(benzín+přefiltrovaný RO,na to se nedá asi jezdit při -20°C,ani asi na žádné jiné co tady kluci uváděli),měl by jsis své směsi vyzkoušet v mrazáku.
Mohlo by se ti stát,že nenastartuješ,už se mi taky párkrát stalo,že mi auto začalo cukat díky husté směsi,stejně jako nápad,že se mi to teď v ,,zimě,, zamýchá v nádrži,to sice jo ale po 5km cukání :).A tak husté palivo může p.... čerpadlo.
Když příjdeš na nové poznatky,nezapomeň je zdělit na ,,Přefiltrovaný RO na zimu,auto bez přestavby,,
Ještě je dobrý si dát hrubý průtokový filtr z nádrže,který je průhledný a vidíš hustototu směsi .....
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

Jeden dotázek k tý feldě
kolik se vejde vlastně do samotnýho vstřikovacího čerpadla lucas bez přívodních hadiček paliva? (kvůli nahrazení oleje naftou před zastavením)
Díky
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

hranicka píše:Jeden dotázek k tý feldě
kolik se vejde vlastně do samotnýho vstřikovacího čerpadla lucas bez přívodních hadiček paliva? (kvůli nahrazení oleje naftou před zastavením)
Díky
pár buchen, to neřeš lukas valí trošku jinak čerpadlo, dávkovač, pak dva pístky proti sobě do dělící hlavy kde se píst jen točí a si ve vstřiku miloš
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

OK, tedy pokud vyšlusuju co nejkratší cestou vstup s výstupem čerpadla, do odbočky pro odvzdušnění trysek budu přivádět palivo (odvzdušňovací hadici přepojím na zpětný vedení do nádrže) a ventil bude co nejblíž čerpadla, kolik km jízdy nebo času volnoběhu by mohlo stačit alespoň na nahrazení poloviny oleje v čerpadle naftou?
PavelSK
Přispěvovatel

Příspěvek od PavelSK »

Preco inak lejete do toho aj benzin? Koniec koncov nema on inu hustotu nez olej, cize po chvili v nadrzi vam sedi naspodu olej a benzin plava navrchu?

A pouzivate aj prepaleny olej? (napriklad z restauracie..) vtedy je ten postup taky isty (samozrejme prefiltrovat) alebo vtedy je lepsie dolievat nieco ine?

hm.. uz sa tesim na leto :)
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

zamysli se nad tim co si ted napsal a odpovis si na vsechno sam...chjo...a jen na okraj ti dam priklad: kdyz davas olej do benzinu v trabantu, taky se ti benzit usadi??? Mysli clovece (rofl)
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Hele,hele každej nemůže mít Trabiho.. (rofl)
Jezdím na vše co teče..
PavelSK
Přispěvovatel

Příspěvek od PavelSK »

dobre to by nam asi zodpovedalo moju prvu otazku :)

a teraz tie dalsie - na co sa tam ten benzin vlastne dava (cisto informativna otazka..) a priprava prepaleneho oleja je taka ista ako noveho(ak neratame filtraciu..) ? :)

BTW trabiho som nikdy nemal :D
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“