Můžu nalejt olej do neupravené felicie 1.9d?
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Můžu nalejt olej do neupravené felicie 1.9d?
Mám fildu r 98. Můžu do ní nalejt olej přímo do nádrže? Nemá žádné úpravy. A ještě jsem četl, že se do toho dává benzín. Já jsem koupil v Makru nějaké aditivum do tdi na zimu tak můžu to dát i do oleje? A můžu tel olej míchat s bionaftou?
já s feldou jezdil 5:1 olej nafta+ VIF teď v zimě na to kašlu a jezdim na naftu+ zimní VIF . Zkoušel jsme 10:1 olej benzín ale to jsem měl pak neklidnej volnoběh možná to bylo tim, že jsem tam dal jinej olej a možná taky né
Jinak smrad je to pekelnej hlavně za studena
Bionafta rozežírá všechno gumový takže časem ti muze zacit tect čerpadlo a rozpadnou se hadicky 

felicia combi 1.9D
-
- Přispěvovatel
Ten motor snese všechno a jede to snad na všechny kombinace směsí,jen by jsi měl dodržovat hustotu.Přefiltrovaný olej tuhne ještě dřív než čistý RO( asi při 8°C),ředil by jsem benzínem ten líp rozpouští a nemusíš lít velké množství.
Teď na zimu to nebudeš mít tak jednoduchý(benzín+přefiltrovaný RO,na to se nedá asi jezdit při -20°C,ani asi na žádné jiné co tady kluci uváděli),měl by jsis své směsi vyzkoušet v mrazáku.
Mohlo by se ti stát,že nenastartuješ,už se mi taky párkrát stalo,že mi auto začalo cukat díky husté směsi,stejně jako nápad,že se mi to teď v ,,zimě,, zamýchá v nádrži,to sice jo ale po 5km cukání
.A tak husté palivo může p.... čerpadlo.
Když příjdeš na nové poznatky,nezapomeň je zdělit na ,,Přefiltrovaný RO na zimu,auto bez přestavby,,
Ještě je dobrý si dát hrubý průtokový filtr z nádrže,který je průhledný a vidíš hustototu směsi .....
Teď na zimu to nebudeš mít tak jednoduchý(benzín+přefiltrovaný RO,na to se nedá asi jezdit při -20°C,ani asi na žádné jiné co tady kluci uváděli),měl by jsis své směsi vyzkoušet v mrazáku.
Mohlo by se ti stát,že nenastartuješ,už se mi taky párkrát stalo,že mi auto začalo cukat díky husté směsi,stejně jako nápad,že se mi to teď v ,,zimě,, zamýchá v nádrži,to sice jo ale po 5km cukání

Když příjdeš na nové poznatky,nezapomeň je zdělit na ,,Přefiltrovaný RO na zimu,auto bez přestavby,,
Ještě je dobrý si dát hrubý průtokový filtr z nádrže,který je průhledný a vidíš hustototu směsi .....
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
-
- Aktivista
pár buchen, to neřeš lukas valí trošku jinak čerpadlo, dávkovač, pak dva pístky proti sobě do dělící hlavy kde se píst jen točí a si ve vstřiku milošhranicka píše:Jeden dotázek k tý feldě
kolik se vejde vlastně do samotnýho vstřikovacího čerpadla lucas bez přívodních hadiček paliva? (kvůli nahrazení oleje naftou před zastavením)
Díky
OK, tedy pokud vyšlusuju co nejkratší cestou vstup s výstupem čerpadla, do odbočky pro odvzdušnění trysek budu přivádět palivo (odvzdušňovací hadici přepojím na zpětný vedení do nádrže) a ventil bude co nejblíž čerpadla, kolik km jízdy nebo času volnoběhu by mohlo stačit alespoň na nahrazení poloviny oleje v čerpadle naftou?
Preco inak lejete do toho aj benzin? Koniec koncov nema on inu hustotu nez olej, cize po chvili v nadrzi vam sedi naspodu olej a benzin plava navrchu?
A pouzivate aj prepaleny olej? (napriklad z restauracie..) vtedy je ten postup taky isty (samozrejme prefiltrovat) alebo vtedy je lepsie dolievat nieco ine?
hm.. uz sa tesim na leto
A pouzivate aj prepaleny olej? (napriklad z restauracie..) vtedy je ten postup taky isty (samozrejme prefiltrovat) alebo vtedy je lepsie dolievat nieco ine?
hm.. uz sa tesim na leto