Jaké žhavící svíčky ATD Fabia

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kibi
Aktivista
Odpovědi: 0

Jaké žhavící svíčky ATD Fabia

Příspěvek od kibi »

Ahoj, mám Fabi ATD rv. 7/2001 a chci vměnit žhavičky, jen bych chtěl ujistit jaké tam patří, zda "kratší" nebo "delší" typ (co jsem ted vytáhl, mám tam ty kratší - ale nevím zda je předemnou někdo měnil a zda tam dal správné):

kratší: N 101 401 05
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n ... tavia.html

delší: N 105 792 02
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n ... uperb.html

a zda v mém případě, když mám v origo ATD vstřikovačích trysky AL z ASZ není lepší použít ty delší žhavičky?

Díky zkušenějším za odpověd ;)
FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky :D
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

podle etky se to láme v roce 2002. do čísla kastle 6Y-2-451087 jsou N10140105 a od čísla ....088 jsou N10579202
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

díky...origo jsou tedy na 100% správně krátké

a pokud se nepletu, když mám těla vstřikovačú origo a pouze trysky AL, tak nemá význam dávat ty delší žhavičky?

jen zvídavá otázka...dávali se ty delší žhavky, z důvodu, že vstřikovače u PD od rv. 2002 jsou pod jiným úhlem, tedy že vstříknutá nafta padá v kuželi právě o těch cca 5mm dál na špičku žhavičky...nebo je to jinak?
Tom.s
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom.s »

čau, tak tohle jsem se taky snažil zjistit, ale nezdařilo se ono je to s těma žhavičema horší! jsou tři druhy 25, 27, 30mm. ja to nevěděl ,protože jsem koupil motor ASZ na vrakárně a chlapcí si je vyndali. jinak co jsem se dozvěděl já tak když máš rozvody s hydro šponovákem, tak by asi měla bejt kratká verze. Zda jsou použitelné delší, za kratší ti neřeknu, to jsem neskoušel
makov
Přispěvovatel

Příspěvek od makov »

ahoj, ja som minuly rok daval tie dlhsie, hlavny dovod bol ze boli lacnejsie.Teraz ako boli tuhsie mrazi auto nastartovalo ale nie tak ako obvykle a aj par sekund skakal volnobeh.
Mam pocit ze nezhavia, zajtra vyskusam.
Moj nazor je ze su aj technicky ine. Preco by boli inak dlhsie lacnejsie?
Tiez ma zaujima aky je v nich rozdiel ak niekto vie nech povie.
Fabia 1,9 TDI ATD silver r.v. 2001 cca 100kw
Fabia 1,2 12V capucino r.v. 2006
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

Tom.s - na ATD Fabii jsou pouze dvoje, viz odkazy, ty delší dle mne použitelné jsou, ale na úkor kvality žhavení - přeci jen ta nafta dopadne v případě použití delší žhavičky na místo, kde ta teplota asi nebude tak veliká jako u kratší žhavičky, která tam patří
makov píše:ahoj, ja som minuly rok daval tie dlhsie, hlavny dovod bol ze boli lacnejsie.Teraz ako boli tuhsie mrazi auto nastartovalo ale nie tak ako obvykle a aj par sekund skakal volnobeh.
Mam pocit ze nezhavia, zajtra vyskusam.
Moj nazor je ze su aj technicky ine. Preco by boli inak dlhsie lacnejsie?
Tiez ma zaujima aky je v nich rozdiel ak niekto vie nech povie.
já si myslím že technicky jsou stejné, pouze délka je jiná, cenu může dělat i počet vyrobených kusů - prodejnost atd atd....dle mne jsou prostě technicky stejné a myslím že rozdíl bude pouze v úhlu kužele nafty, která je na žhavičku vstřiknutá....ale také by mě zajímalo, zda se nepletu :)
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

tak jsem na zkoušku dal ty delší žhavičky...zatím projeto a vše OK, chytá na brnk....počkám jak to bude vypadat ráno a napíšu zkušenost :)
Tom.s
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom.s »

určitě napiš
makov
Přispěvovatel

Příspěvek od makov »

ja som vcera vyskusal po roku s tymi dlhymi, ci mi to zhavi. Podla vsetkeho by to malo zhavit, len sa mi zdalo ze nebol ten konektor riadne nasunuty na zhavicoch. Ked boli vonku tak sa krasne rozvietili na cerveno.
Fabia 1,9 TDI ATD silver r.v. 2001 cca 100kw
Fabia 1,2 12V capucino r.v. 2006
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

tak po 3 dnech používání delších žhaviček (přesto že mám mít kratší), nevidím nic špatného na jejich použití - chytá to na brnk, zvuk a vše ok, po ránu -3°C, auto celý den a noc stálo venku a start na drnc....jak zas spadnou teploty, napíšu zda i při větších mrazech je vše ok, ale zatím žhaviče slouží a nevidím v použití delších na ATD, kde mají být krátké žádný problém :roll:
bobo99
Přispěvovatel

Příspěvek od bobo99 »

Kibi ty delší žhavičky používám druhou zimu a vše bez problémů,origo jsem měl také krátké,bylo -15 a v pohodě nastartováno
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“