Peugeot 106 1.5D špatné zimní starty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Peugeot 106 1.5D špatné zimní starty
Mám dotaz od -4 st a víc špatně startuje při -10st skoro nenastaruji,měnil jsem svíčky filtry a nic nepomohlo.Motor nebere olej táhne krásně,teplej startuje bez žhavení.Kde mám hledat chybu?Tlakama bych řekl že to není.
Přesně tak , u tohoto motoru sou měkký ventily . Měl sem je oklepaný na žiletky a ojetý dříky , vodítka byly OK . Dělal sem hlavu u 1.9TDi a tam byly ventily v pohodě ( nabrousil sem sedla ) a měnily se vodítka .
Jinak sání má mít vůli 0,15 a výfuk 0.20 ( měl sem na třech sacích 0,05 a na jednom bez vůle ) .
Jinak sání má mít vůli 0,15 a výfuk 0.20 ( měl sem na třech sacích 0,05 a na jednom bez vůle ) .
VW T3 mTDi + Xantia 2 HDi 80kW . . . repasuju alternátory . . .
Peugeot 106 1.5D nestartuje
V tvém případě v tom vůbec nehledej žádný složitosti. Může ti padat nafta - před startem zkus párkrát nasát naftu balónkem. Žhavící svíčky jsi měnil, tak zkus zkoušečkou(nebo žárovku a dva dráty), jestli opravdu žhaví. Jeden konec přilož na žhavící svíčku a druhý na mínusový pól baterky. Pokud se ti žárovka rozsvítí, relé je v pořádku.(Nové stojí kolem 1500 kč) V takovém případě vyměň jemný palivový filtr a vyčisti skleničku hrubého pal.filtru. Dále zkontroluj, jestli to někde nepřisává vzduch - napumpuj si balónkem naftu a zkontroluj, jestli to někde neteče. Kdyby jo, při podtlaku by to nasávalo vzduch. Jestli ani to nepomůže, tak to budou tlaky a budeš to mít drahý.
Dej vědět, jak jsi dopadl! 

Peugeot 106 Symbio 1.5D 1997