ROZVODOVÝ ŘEMEN SJÍŽDÍ

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pitrsss
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

ROZVODOVÝ ŘEMEN SJÍŽDÍ

Příspěvek od pitrsss »

VYMĚNIL JSEM ROZVODOVÝ ŘEMEN A NAPÍNACÍ KLADKU A ZHRUBA PO 2500KM JSEM NA TO JUKNUL A KOUKÁM ŽE Z ROZVODOVÉHO ŘEMENE LÍTAJ CHLUPY ,ŘEMEN MÁ SNAHU JET VÍC V LEVO NEŽ BY MĚL A BROUSÍ SE O HRANU NAPÍNACÍ KLADKY NEVÍTE V ČEM JE POTÍŽ?
pitrsss
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrsss »

ZAPOMĚL JSEM DODAT JETO G3 TDI 66KW
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Dělalo to i před výměnou?
vwphun
Přispěvovatel

Re: ROZVODOVÝ ŘEMEN SJÍŽDÍ

Příspěvek od vwphun »

pitrsss píše:VYMĚNIL JSEM ROZVODOVÝ ŘEMEN A NAPÍNACÍ KLADKU A ZHRUBA PO 2500KM JSEM NA TO JUKNUL A KOUKÁM ŽE Z ROZVODOVÉHO ŘEMENE LÍTAJ CHLUPY ,ŘEMEN MÁ SNAHU JET VÍC V LEVO NEŽ BY MĚL A BROUSÍ SE O HRANU NAPÍNACÍ KLADKY NEVÍTE V ČEM JE POTÍŽ?
Nejspíš ti hází nějaké rozvodové kolo na hřídeli, nebo nějaká kladka, samozřejmě může taky.
Naposledy upravil(a) vwphun dne 21 pro 2006, 14:23, celkem upraveno 1 x.
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Tohle jsem viděl u TD, byl moc našponovanej řemen, ale tam ještě nebyla ta samodopínací kladka, tam se to šponuje ručně. Máš tu samonapínací kladku správně nastavenou?
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
DANO PANCI
Přispěvovatel

Příspěvek od DANO PANCI »

Riešil som podobný problém ta G III a predchádzajúci serviceman menil sadu rozvodov každých 5000 Km a argumentoval tým - že si to nesadlo. Problém som vyriešil demontážou všetkých rozvodových častí a moje zistenie bolo zaujímavé - štift na ktorom je namontovaná napínacia kladka bol pri predchádzajúcich montážach zakrivený. To znamená že napínacia kladka nešla súbežne z remeňom. Paradox bol ten, že voľným okom sa to zistit nedalo. Po výmene všetko OK :o

Druhý problém u týchto motorov je uvoľnené spodné rozvodové koleso na kľukovej hriadeli, ale to nespôsobuje rezanie rozvodového remeňa (len naťahovanie), ale nepravidelný chod a zhoršené štartovanie. Po uvolnení spomínanej skrutky na kľukovej hriadeli je potebné ju vyčistit a pri opätovnej montáži použiť na skrutku poisťovač závitov (roztok) a dotiahnuť ju predpísaným momentom. :?

Dúfam že Ti to pomôže
Naposledy upravil(a) DANO PANCI dne 21 pro 2006, 13:12, celkem upraveno 1 x.
VW Bora Variant (ZLATÚŠIK) power by BH MOTOR
laurin.clement
Přispěvovatel

Příspěvek od laurin.clement »

DANO PANCI píše:Riešil som podobný problém ta G III a predchádzajúci serviceman menil sadu rozvodov každých 5000 Km a argumentoval tým - že si to nesadlo. Problém som vyriešil demontážou všetkých rozvodových častí a moje zistenie bolo zaujímavé - štift na ktorom je namontovaná rozvodová kladka bol pri predchádzajúcich montážach zakrivený. To znamená že rozvodová kladka nešla súbežne z remeňom. Paradox bol ten, že voľným okom sa to zistit nedalo. Po výmene všetko OK :o

Druhý problém u týchto motorov je uvoľnené spodné rozvodové koleso na kľukovej hriadeli, ale to nespôsobuje rezanie rozvodového remeňa (len naťahovanie), ale nepravidelný chod a zhoršené štartovanie. Po uvolnení spomínanej skrutky na kľukovej hriadeli je potebné ju vyčistit a pri opätovnej montáži použiť na skrutku poisťovač závitov (roztok) a dotiahnuť ju predpísaným momentom. :?

Dúfam že Ti to pomôže
Můžeš mi vysvětlit pojem rozvodová kladka co to je?Nemyslel jsi náhodou napínací kladku a nebo jednu z vodících kladek.
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
TDIPOWER
Přispěvovatel

Příspěvek od TDIPOWER »

U mě to byla napínací kladka. Ale když říkáš, že ji máš novou............. :?
Jinak to asi fakt bude nerovnoběžnost některé kladky. Kola snad ne. U mě to šlo poznat dobře, protože ty gumové špony, vlásky nebo jak to nazvat, se chytaly na kryt rozvodů v místě problému. Takže se to samo našlo a detekovalo (hm)
VW GIV ASZ, Frateli RACE 783, GTxxxxV - skládačka, FMIC, 60mm straight-through exhaust, jednohmota 240mm SACHS RACE, TDIfun HI-TECH software 300+PS, 1/4 míle 13,178s
DANO PANCI
Přispěvovatel

Příspěvek od DANO PANCI »

laurin.clement píše:
DANO PANCI píše:Riešil som podobný problém ta G III a predchádzajúci serviceman menil sadu rozvodov každých 5000 Km a argumentoval tým - že si to nesadlo. Problém som vyriešil demontážou všetkých rozvodových častí a moje zistenie bolo zaujímavé - štift na ktorom je namontovaná rozvodová kladka bol pri predchádzajúcich montážach zakrivený. To znamená že rozvodová kladka nešla súbežne z remeňom. Paradox bol ten, že voľným okom sa to zistit nedalo. Po výmene všetko OK :o

Dúfam že Ti to pomôže
Můžeš mi vysvětlit pojem rozvodová kladka co to je?Nemyslel jsi náhodou napínací kladku a nebo jednu z vodících kladek.
Ďakujem za UPOZORNENIE - nezrovnalosť som odstránil a dúfam že keď to prečítaš opravené, tak tomu porozumieš. Bral som to všeobecne a nedúfal som že sa nájde niekto, kto za každú cenu musí do niečoho vŕtať. Ináč Tvoj príspevok autorovi: pitrsss veľmi pomohol (LOL)
Ďakujem za upozornenie
VW Bora Variant (ZLATÚŠIK) power by BH MOTOR
pitrsss
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrsss »

PŘED VÝMĚNOU ŘEMENE A NAPÍNACÍ KLADKY TO NEDĚLALO JINAK JSEM POUŽIL KLADKU TIMKEN A ŘEMEN FEBI VŠE KOUPENO V AUTOKELLY
laurin.clement
Přispěvovatel

Příspěvek od laurin.clement »

To DANO PANCI nechtěl jsem se tě nějak dotknout,ale ptal jsem se z toho důvodu,že když půjdeš do obchodu a řekneš,že by jsi chtěl rozvodovou kladku ta se tě asi se vší pravděpodobnosti prodavač zeptá jakou rozvodovou kladku a budeš mu ji stejně muset popsat jakou myslíš a to by měl být odborník a vědět co prodává.Tady na fóru těch odborníků moc není,kdyby byl každý odborník tak by toto fórum nemuselo existovat.
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
pitrsss
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrsss »

dík dany panci to by mohlo být ono možná jsem při montáži (DEMONTÁŽI)nějak ohnul ten šteft sundám to a skusim to omrknout
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Aby jsi ohnul ten šteft, to by jsi musel použít dost hrubou sílu.Jestli Ti správně zapadnul ten plechový jazýček do výřezu . Timken kladky nemám zkušenost, tak nevím jestli jsou snima nějaké problémy. Zkus dát nový řemen a starou kladku . Uvidíš jestli se to bude opakovat.
sP
Přispěvovatel

Re: ROZVODOVÝ ŘEMEN SJÍŽDÍ

Příspěvek od sP »

pitrsss píše:VYMĚNIL JSEM ROZVODOVÝ ŘEMEN A NAPÍNACÍ KLADKU A ZHRUBA PO 2500KM JSEM NA TO JUKNUL A KOUKÁM ŽE Z ROZVODOVÉHO ŘEMENE LÍTAJ CHLUPY ,ŘEMEN MÁ SNAHU JET VÍC V LEVO NEŽ BY MĚL A BROUSÍ SE O HRANU NAPÍNACÍ KLADKY NEVÍTE V ČEM JE POTÍŽ?
ten problém jsme měli kdysi u SEATu s prvními motory AHU, byla na to dokonce Směrnice na kontrolu (zachytili jsme 3 auta s rozvoďákem sjetým tak na 10mm) bylo potřeba povolit a znovu utáhnout konzolu vstřikovacího čerpadla). Ale může to být klidně i špatně namontovaný rozvodový řemen (smysl otáčení) zvlášť GATESy XS jsou na to "háklivé".
pitrsss
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrsss »

vysvětlit pojem špatný smysl otáčení měl jsem zato že je jedno jak tam nový řemen namontuju ,pouze když se vrací starý řemen na původní místo tak se musí dodržet směr točení z důvodu rychlejšího opotřebení jinak tim čerpadlem by to taky mohlo být akorát mi nejde do hlavy,že starý řemen to nedělal a ten nový je během měsíce o 1mm užší dík za tip
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“