Bulharsko na olej! Kdo chce jet taky?
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Bulharsko na olej! Kdo chce jet taky?
Zdravím všechny olejáře a především takový který už nebaví doma jen sedět na zadku a sledovat filmvy v bedně a chtějí zažít taky nějaký to dobrodružství! Po delším dumání jsem se rozhodl, že vyrazím někam do vzdálenějších krajin protože můj "friťák" uže přece jen "dosluhuje" (končí mu technická a nechci do něj dávat nějaký dakší velký love) proto bych se chtě s odvážlivcema domluvit jestli by semnou nepodnikli cestu do bulharska a při ochotném darování oleje v restauracích a podobně si protáhnout cestu třeba do řecka a pak směr ČR třeba přez albánii (kde bych se velice nerad zastavoval) do Černé hory (tam jsem byl a je to tam nádherný!!! ) pak chorvatsko a domů. chci sehnat více lidí a hlavně aut, kdyby se něco pořádně podělalo. Já bych jel se svou 205tkou pažoutem kterej už na olej lítá přez 2 roky ale ted mu odešlo čerpadlo ale ted budu mít 2, takže bude jedno náhradní kdyby se něco podělalo. Jinak udělám mobilní filtrační jednotku na olej, když by nás podarovala nějaká restaurace (nějak to neřeším už od začátku to filtruju jen přez starý rifle a furt a frut jsem lítal bez problémů až do těď. najel jsem něco přez 30 000 na daný čerpadlo a vstřiky pouze s předehříváním oleje. jinak nic ) takže si s tím nějak hlavu nelámu. všechno si opravuji sám tak bych neviděl problém vyměnit čerpadlo někde u silnice kdyby byla krize což nedoufám že by nastalo. pokud by měl někdo odvahu zažít pořádnej odvaz a projet svým friťákem kus evropy tak neváhejte a pište!! Těším se na odpovědi. ;) PS: mělo by to být někdy v létě když bude moře teplý aby se tam dalo koupat takže tak červenec až srpen 2011 :scooter:
Neviděl bych to zase tak černě. To si člověk může říct vždycky když sedne za volant, nebo vyleze z baráku. Ja jsem v nehorším možným případě počítal s tím, že kdyby se mi tam auto zozbilo nějak moc a nešlo to opravit tak odmontuju značky vyříznu vinko a hurá posvejch (proto sháním ještě nějaký lidi abych měl aspoň odvoz
pro stav nouze). Hlavně to musí být lidi kteří to buou brát s nadšením a nevidět jen na tom ty zápory. 

-
- Aktivista
-
- Aktivista
m4xp0w3r7 píše:Proč se bojíte zastavovat v Albánii? Nějak mi to nedává smysl, vzhledem k tomu co píšete jiného.
Já byl letos na Ukrajině, na léto plánuji Bosnu-Černou Horu-Albánii... a myslím, že víc nebezpečné je jít v noci pěšky po Praze
moje známá jela letos s kámočkou na ukrajinu nevěděla že musíš dát 5 dolarů do pasu, tak ji na ukrajinu nepustili, po třech hodinách zjistili že má auto napsáno na bráchu a to na ukrajině nejde jela domů,
dělám auta ukrajincům jmenují se valerij a anrej domů na ukrajinu už nepojedou prej tam stojí policaji na každím rohu a tomu adrej dali dýchat jen ak na hubu, že je prej ožralý přitom nikdy v životě nedal alkohol do úst je sporotovec, sebrali mu papíry ten valerij jim dal deset éček a jeli dál, mají slovenské SPZ a platili jen za prljezd to už vá jinak neprojedou,
můj zeták jezdí na ukrajinu a tam chějí třeba papír od firmy že všichni v aztě to auto můžou řídit, joinak neprojedou
já měl žigula registrovaného v české republice na mé jméno a ukrajinci mi stím přijeli se značkou YU a moje papíry jim tam zabavili, pak jim za rok oznámili že se musí vrátit a papíry jim vrátili, zas českou spz
v jugoslávii tam jsou policajti neoblomní pokutu vám dají na šek a na šek napíšou číslo svého konta,
pamatuji si i na ty kundy rumunské kde je lepra a cholera, a při příjezdu jsi musel jet na myčku, to byla myčka že si projel kaluží za prachy abys jim tam něco nezatáhl,
jezdit tam kde paka dovedou střílet jeden po druhém tam bych neutratil ani korunu ani tam nepáchl
přeju příjemní cestování to jsem zažil snad jenom do řecka tam přiletíš a nikdo tě nekotroluje proč pakz když přileíš letadlem kterí nebouchlo
ješě před pár lety chěl po mě řecký kripl sdělat čepici aby si mě prohlídl miloš
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 25 pro 2010, 22:42, celkem upraveno 3 x.
-
- Aktivista
oldaf to byl jeden pořad jak se jezdí k moři na friák a všude kde zastavíš ti ho ochotně nabízíoldaf píše:No nevím, jestli se ti podaří nějakej olej někde vysomrovat. Už ani u nás to není jednoduchý. A pokud bys chtěl cestou koupit novej olej, tak ani v rumunsku tak ani v bulharsku ho levnějc jak naftu nekoupíš. Já když byl v bulharsku tak jsem vezl plnýho kombíka kanystrů oleje z domova.
ve skutečnosti je to jinak, taky na to přišli že za vyfrit mají slevy, dá se na to jezdit a v zimě topoit, já osobně se musím pořád snažit jinak bych olej neměl miloš
-
- Aktivista
oldaf jinak v řecku v supermarketu v akci koupíš levnějc olej jak nafu to jsem psal jak jsem přijel z kréty milošoldaf píše:No nevím, jestli se ti podaří nějakej olej někde vysomrovat. Už ani u nás to není jednoduchý. A pokud bys chtěl cestou koupit novej olej, tak ani v rumunsku tak ani v bulharsku ho levnějc jak naftu nekoupíš. Já když byl v bulharsku tak jsem vezl plnýho kombíka kanystrů oleje z domova.
-
- Aktivista
zatím jediná normální země co jsem poznal, pokud mi někdo něco vnucuje může mě chytit rapl, přesto že jsem naprostý klidas,oldaf píše:V řecku jsem ještě nebyl
no a pak někoho kopnu nebo lištím v turecku na mě zavolali i policajty no zamotal jsem jim hlavu ak že byli rádi že se mě zbavili, pověsil se na mě nějaký cyp tak jsem ho lištil a kopl co mě má chytat za ruku buzna jedna

Miloš: No než jsem jel na Ukrajinu poprvé letos, tak jsem samozřejmě slyšel spoustu takových keců, jak je to nebezpečné blá blá blá... bla. No a skutečnost je taková, že jsou to opravdu jen kecy.
Žádné peníze do pasu jsme ua celníkům nedávali a pustili nás za pár minut bez problémů. Že si nikdo nezjistí základní info a neví, že na ua musí být majitel vozidla v autě, nebo je třeba plná moc, to je jeho chyba. Je to tak potřeba i jinde mimo EU a je to napsané ve všech informacích pro turisty na ua.
Policajtů bylo opravdu dost, nás stavěli asi 3x... ale úplně normální jednání, jednou chtěli právem pokutu a řekli jsme, že nic nemáme a mávli rukou a jeli jsme dál.
Abych to zkrátil hlavní rozdíl mezi ČR a Ukrajinou, který jsem jasně zaregistroval, jsou krávy všude kolem silnice... ale těch se nebojím, tak tam rád pojedu znovu
Žádné peníze do pasu jsme ua celníkům nedávali a pustili nás za pár minut bez problémů. Že si nikdo nezjistí základní info a neví, že na ua musí být majitel vozidla v autě, nebo je třeba plná moc, to je jeho chyba. Je to tak potřeba i jinde mimo EU a je to napsané ve všech informacích pro turisty na ua.
Policajtů bylo opravdu dost, nás stavěli asi 3x... ale úplně normální jednání, jednou chtěli právem pokutu a řekli jsme, že nic nemáme a mávli rukou a jeli jsme dál.
Abych to zkrátil hlavní rozdíl mezi ČR a Ukrajinou, který jsem jasně zaregistroval, jsou krávy všude kolem silnice... ale těch se nebojím, tak tam rád pojedu znovu

-
- Aktivista
m4xp0w3r7 píše:Miloš: No než jsem jel na Ukrajinu poprvé letos, tak jsem samozřejmě slyšel spoustu takových keců, jak je to nebezpečné blá blá blá... bla. No a skutečnost je taková, že jsou to opravdu jen kecy.
ti mockrát děkuji že jsi mě uklidnil, bohužel mám takoví reference co jsem psal a fyzicky jsem tam nebyl
byl vlakem v roce 89 a zažil jsem perzekuci a peklo, nemám rád rusy,
mohu zveřejnit i adresy a telefony třeba kámoš lada handl ten mi vyprávěl že cenící na ukrajine vyšlki v půl třetí ráno vzali pasy a třepali kdyř vypadlo 4O dolarů kaminiony jely smér ukrajina a třeba moskva, no kde nic nevypadlo tak čekali do druhého dne až se naučili co mají děla miloš

Je to dost o tom, že Ukrajina udělala za poslední roky celkem hodně pokrok směrem k západní civilizaci... natož od roku 1989.
Juščenko zrušil víza a údajně tam jezdí cca 16 miliónů turistů ročně, no tak si spočítali, že se jim zkorumpovaná policie, která vydírá turisty moc nevyplatí. Na celnici snad aj bylo číslo, kam volat, když po vás chcou úplatek, moc sem to neštudoval, nebylo proč.
Myslím že ani v Albánii žádný problém nebude.... jediná "země" v Evropě kam bych teďka nejel/neprojížděl je pro mě Podněstří. Tam vás fakt podojej jak krávu, říkaj to úplně všichni... navíc ten stát oficiálně neexistuje, takže to už není sranda, tam se dostat do problémů.
No a každopádně Ukrajinu doporučuju.... nafta za 16kč, flaška vodky za 50kč... oboje přitom snad lepší kvalita než u nás
Juščenko zrušil víza a údajně tam jezdí cca 16 miliónů turistů ročně, no tak si spočítali, že se jim zkorumpovaná policie, která vydírá turisty moc nevyplatí. Na celnici snad aj bylo číslo, kam volat, když po vás chcou úplatek, moc sem to neštudoval, nebylo proč.
Myslím že ani v Albánii žádný problém nebude.... jediná "země" v Evropě kam bych teďka nejel/neprojížděl je pro mě Podněstří. Tam vás fakt podojej jak krávu, říkaj to úplně všichni... navíc ten stát oficiálně neexistuje, takže to už není sranda, tam se dostat do problémů.
No a každopádně Ukrajinu doporučuju.... nafta za 16kč, flaška vodky za 50kč... oboje přitom snad lepší kvalita než u nás

no takže albánie je tada ok? protože mám v povědomí, že se to tam dřív řezalo atd tak netuším vůbec jak to tam teď vypadá. Jinak jestli je možný si tam vést svůj olej v kufru a nikdo ti nic neřekne (proože se ke mě dostalo, info, že při přejezdu nějakejch hranic můžeš mít max 20l v kanistru nafty. Ale ja naftu nevezu ale zase aby to nebrali jako u nás nebezpečný odpad
proto musí mít náklaďát to A ve předu. ) jestli by to teda šlo tam protáhnout ten olej tak myslím, že by to bylo v pohodě do toho bulharska. jel bych přez maďarsko (tam po dálnici) a pak přez to rumunsko a pak na pobřeží. Je to 3022 km tam i zpět a kdyby mi to žralo 7 na 100 tak je to něco kolem 210l to se dá. ale kdyby po cestě bylo něco domluvenýho v hospůdce tak bych se s tím nemusel vozit ale jistota je jistota