Octavia I - 1,9tdi 66kw ALH - zvýšená spotřeba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia I - 1,9tdi 66kw ALH - zvýšená spotřeba
Pěkně jsem si liboval-jezdila mezi 4-5 litry nafty...Ted z ničeho nic se nevejdu pod 6l/100km tedy ted jezdí se spotřebou 6-7 l . Přitom jede bez změn-pořád stejně... Nechápu.... Mám jí už 3 roky a nikdy ani v zimě se mě spotřeba rapidně nezvedla-až ted.... Nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji za rady....
Škoda Octavia combi 1,9 tdi 66kw 2004
Re: Octavia I - 1,9tdi 66kw ALH - zvýšená spotřeba
asi ty -10 za to můžou, jízdy na krátkou vzdálenost, než ometeš auto tak motor beží atd, já jezdil s octou dene 3km do prace z prace a 10l spotřeba ....( byla služební musel jsem...)esik33 píše:Pěkně jsem si liboval-jezdila mezi 4-5 litry nafty...Ted z ničeho nic se nevejdu pod 6l/100km tedy ted jezdí se spotřebou 6-7 l . Přitom jede bez změn-pořád stejně... Nechápu.... Mám jí už 3 roky a nikdy ani v zimě se mě spotřeba rapidně nezvedla-až ted.... Nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji za rady....
- martinsidlo
- Aktivista
Mám ty samé potíže a taky zatím nevím,co s tím.Mrazy za tím nestojí.Nastavení rozvodů,předvstřik,.....nevím zatím.esik33 píše:Pěkně jsem si liboval-jezdila mezi 4-5 litry nafty...Ted z ničeho nic se nevejdu pod 6l/100km tedy ted jezdí se spotřebou 6-7 l . Přitom jede bez změn-pořád stejně... Nechápu.... Mám jí už 3 roky a nikdy ani v zimě se mě spotřeba rapidně nezvedla-až ted.... Nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji za rady....
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
pockajte do leta a potom rieste dalej:))
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
WWW.GTENGINES.SK
Nevím-myslíš že za to můžu já? To auto jezdí 3,5 roku převážně stejnou trasu... Pravda do práce.. Ale až do ted jezdilo se stejnou spotřebou.Servis-výměna filtrů,oleje pravidelně.Rozvody jsou dělaný před 25000km. Uvidím snad mi někdo poradí ...Power156 píše:asi ty -10 za to můžou, jízdy na krátkou vzdálenost, než ometeš auto tak motor beží atd, já jezdil s octou dene 3km do prace z prace a 10l spotřeba ....( byla služební musel jsem...)esik33 píše:Pěkně jsem si liboval-jezdila mezi 4-5 litry nafty...Ted z ničeho nic se nevejdu pod 6l/100km tedy ted jezdí se spotřebou 6-7 l . Přitom jede bez změn-pořád stejně... Nechápu.... Mám jí už 3 roky a nikdy ani v zimě se mě spotřeba rapidně nezvedla-až ted.... Nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji za rady....
Škoda Octavia combi 1,9 tdi 66kw 2004
samo že tam může bejt něco jinýho ale často se spotřeba tdi řeší v zimě . jestli ti to bere cca 7l přes zimu tak to je ok, kolik km jezdíš?? máš to natočený než ometeš auto??esik33 píše:Nevím-myslíš že za to můžu já? To auto jezdí 3,5 roku převážně stejnou trasu... Pravda do práce.. Ale až do ted jezdilo se stejnou spotřebou.Servis-výměna filtrů,oleje pravidelně.Rozvody jsou dělaný před 25000km. Uvidím snad mi někdo poradí ...Power156 píše:asi ty -10 za to můžou, jízdy na krátkou vzdálenost, než ometeš auto tak motor beží atd, já jezdil s octou dene 3km do prace z prace a 10l spotřeba ....( byla služební musel jsem...)esik33 píše:Pěkně jsem si liboval-jezdila mezi 4-5 litry nafty...Ted z ničeho nic se nevejdu pod 6l/100km tedy ted jezdí se spotřebou 6-7 l . Přitom jede bez změn-pořád stejně... Nechápu.... Mám jí už 3 roky a nikdy ani v zimě se mě spotřeba rapidně nezvedla-až ted.... Nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji za rady....
ja jazdim v lete 5,5 a v zime 6,5 na 81kw klasika, som minule spravil maly test, ked som isiel po asfalte mal som aktualnu spotrebu 4,2, na udupanom snehu 4,7 a ked som to stiahol do hlbokeho snehu tak to vyskocilo az na 5,5 siel som na tempomat a skusal som tie 3 povrchy na rovnakej ceste, este ked k tomu pridate ze nemate poriadne zohriate motory a nasavate brutalne chladny vzduch tak hned sme pri vysledku 6,5-7L
edit: okrem toho v lete po tej istej ceste mi ukazuje aktualnu spotrebu 3,6:)
WWW.GTENGINES.SK
WWW.GTENGINES.SK
jj..uz vietor vie povedat do spotreby...gabo00000 píše:ja jazdim v lete 5,5 a v zime 6,5 na 81kw klasika, som minule spravil maly test, ked som isiel po asfalte mal som aktualnu spotrebu 4,2, na udupanom snehu 4,7 a ked som to stiahol do hlbokeho snehu tak to vyskocilo az na 5,5 siel som na tempomat a skusal som tie 3 povrchy na rovnakej ceste, este ked k tomu pridate ze nemate poriadne zohriate motory a nasavate brutalne chladny vzduch tak hned sme pri vysledku 6,5-7L
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
brankar30 píše:tak 5 je normalnejsie ako 4,5...to uz je trapenie pre motor...koco píše:Sakra kde stále berete tú spotrebu 4,5-5l. Jazdím v lete do 6l a v zime 6,5-7 a som spokojný. S 1,8T som chodil v lete 9l a zima 12l.[/quote
pri serii som tiez jazdil na cca 4.5-5l....je to normalne..
WWW.GTENGINES.SK
WWW.GTENGINES.SK