1) Podle toho co jsem zjistil z ETK, by měli všechny 325tds mít stejně v. čerpadlo:
BMW číslo dílu 13 51 2 245 206
ETK:
Kód: Vybrat vše
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/325tds-M51/LHD/M/1995/june/browse/fuel_preparation_system/diesel_injection_pump/

BOSCH č. dílu 0 460 406 995
Typ: asi VP15
3) podle toho co jsem doted viděl meli všechny 325tds čerpadlo s přepadem vodorovně :

BOSCH č. dílu 0 460 406 994
BMW č. dílu (nejspíš):13 51 2 245 206
Typ. asi VP36
PROBLÉM Moje 325 tds má přepad kolmo nahoru
takže je několik možností
a) Buď mám motor transplantovanej z 525tds e34
b) Nebo motor je původne TD (bez S) které měli systém DDE 2 (vysvětleno níže) (jinak intercooler mám, výkon je taky odpovídající TDS, Dnej zkontroluju číslo ECU)
c) A nebo online ETK lže a do 325 se davaly ruzny čerpadla -> z čehož plyne muj dalši bod----------------------------------------------------->
Existují dva druhy motoru v 325tds..
Bez váhy vzduchu (hliníkové sání) všechna auta do roku 96..
S váhou vzduch (plastové sání) r.v. 96 a dál..
Podle toho co jsem vyčetl na netu tak bez váhy vzduchu má auto vstřikovací systém DDE 2 a s váhou vzduchu má DDE 2.1! ALE! ETK tvrdí že všechna 325tds mají DDE 2.1 Což je tedy dálší důkaz v neprospěch důvěryhodnosti ETK...
Zkrátka nevím ším se mám řídit... Nikde nelze ztotožnit příslušná čísla dílů BMW a BOSCH.. Vím že nejjednodužší je přečíst číslo na čerpadle a podle něho sehnat nové. Ale na to se tu neptám. Ale mě se nechce kupovat nové a našel sem slušnou nabídku na čepadlo ale s přepadem vodorovně.
Takže: Je možné zaměnit čerpadla z DDE 2 a 2.1? Je rozdíl jen v řídící jednotce,( tudíž by měla být záměnná) nebo je tím ovlivnena i konstrukce čerpadla(nezáměnná)?
A taky prosím všechny majitelé jakýchkoliv TDS aby se semnou podělili o čísla na svém čerpadle pokud je znáte. Moc by mi to pomohlo (a doufám že nejen mě) ztotožnit si jednotlivá výrobní čísla
Snad dnes dodám i svoje.
Na čerpadle vypadá číselný popisek asi takhle:
515 789 A 424616--> ? (nepotřebuju)
Takže jsem zjistil že motor je s největší pravděpodobností z 525tds...