Ford Galaxy TDI 1Z 66KW 1996 -j2 válce-bílý kouř-VYŘEŠENO!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Ford Galaxy TDI 1Z 66KW 1996 -j2 válce-bílý kouř-VYŘEŠENO!
Zdravím mistry:-),mám doma Galaxy TDI 170 tis km najeto ale pedály jsou ojetý tak že jsem to ještě neviděl,takže tak pul mega musí mít,ale kdo ví a majitel to doma nemohl natočit,vyflákal dvě baterky,po super radě souseda ohřívali horkvzdušnou pistolí hadici co vede od palivového filtru do čerpadla a propálili jí.Byla pak zamotaná izolačkou a dokázali rozpustit startér.Dotáhli to ke mně,udělal jsem startér,spravil hadici na čerpadle(sací hadice) a ve vnitř to jede na 4 válce nafta nepadá,ale nejde vůz zastavit,vypnu klíč a auto jede dál a kontrolky svítí,až vytáhnu relé 109 tak to funguje jak má,asi to je nadrbaný od minulýho majitele.Ale problém je ten, že venku to nechce chytnout a když to nažhaví,tak to chytne a jede to na 2 válce a zvýfuku jde nespálená nafta,strašně moc bílého kouře a vůz nejede vůbec!Komprese je 25atmosfer na všech válcích,trysky jsou OK až na třetím válci kde je snímač zdvihu jehly.Proč to jede na dva válce?Je to snímačem zdvihu jehly a tím že tryska na třetím válcí nepráší ale teče?Nebo je to nedostatečným tlakem vstřikovacího čerpadla,tudíž je to na nové čerpadlo?Děkuji za každou radu a pomoc 

Naposledy upravil(a) ThrashTheTrash dne 22 led 2011, 16:58, celkem upraveno 1 x.
-
- Aktivista
Žhaviče jsou OK,mají odběr a když tam to relé 109 je a vypnu klíč tak motor jede furt,kontrolky svítí,prostě to nezhasne,ale spíš mě zaráží ty dva válce!!!!S tím vypnutim motoru je to asi nadrbaný v eletrice u relé 109,ale hlavně tu naftu vyřešit!!Děkujicodll píše:co zchavicky ? na venkovni nastartovani a to chci pani nechcipne vubec nebo po delsi dobe to chcipne kdyz vipnes zapalovani?
-
- Aktivista
- chosepm
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
15minut?ThrashTheTrash píše:Proč ale nejde vůz na 4 válce po 15 minutách klepání na volnoběh?Jde z toho jen bílký dým,podle mě je tam KO taky čerpadlo protože to neotevře trysky páč nemá dost velkej tlak!A žhaviče pořeším ještě!

***VAG,PSA,Renault***
-
- Aktivista
Jedině tak!Děkujichosepm píše:15minut?ThrashTheTrash píše:Proč ale nejde vůz na 4 válce po 15 minutách klepání na volnoběh?Jde z toho jen bílký dým,podle mě je tam KO taky čerpadlo protože to neotevře trysky páč nemá dost velkej tlak!A žhaviče pořeším ještě!Tak dej demontovanej vstřik na trubku a zkus jestli práší na těch válcích co neběží...
-
- Aktivista
Kompresi sem měřil venku v minus 8 stupních,a komprese tam je těch 27 všude!A co když má na to vliv snímač zdvihu jehly,protože zde zrovna tryska teče a nepráší jak by měla.jericho-3 píše:Zkusil bych, zda zastudena mají ty válce kompresi...Stačí jen zvedlým kolem...Když jdou trysky zatepla, měly by jít i zastudena..
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
Tak to nevím,fakt jsem si nevšiml,mrknnu na to:-)Děkuji za radu!!!calibrator píše:nema to domontovane autoradio alebo hands free ?? ked sa ti niekde okolo radia spojil staly plus od baterky s plusom čo ide cez spinačku- tak ti auto pojde aj pri vypnutom kluči.. už som zažil borca čo si namontoval autoradio, a nevedel zhasnut motor
-
- Aktivista
-
- Aktivista
Vstřiky jsou OK,měl jsem je u čerpadláře,otevíraj správně až na třetím válci,kde to chčije,otevíral při 125 bar a dneska bude opraven a lupnu je tam všechny a uvidí se.Ale prostě v dílně to valí na všechny 4 a jak zamrzne,tak to jde na 2 válce jede to sotva dvacet a je to bílá dýmovnice!slovacek.milos píše:mi to připadá že ti chčijou dva vstřiky místo aby prášili miloš