Vyhřívané sedačky oI
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Vyhřívané sedačky oI
Čau chalani, mám takový dotaz nedavno jsem si dodělával vyhřev sedačky řidičové a relatko cvaká ale sedačka nevyhřívá. když zapnu na přepinači výhřev tak relé cvakne, ale po chvili cvakne znova a nevyhřívá ně sicna... čím to může být??? muže to byt ten snimač teploty sedadla?
Díky za rady
Díky za rady
Octavia I 1.9Tdi, 66kw,AGR, chip by MoraviaTuning max spokojenost, jednohmota 1Z, konečně s764, TT puky, Rs podvozek, véfuck Traktor zetor 7411 = Trocha kouře ještě nikoho nezabila =)
Tak konektor jsem zkoušel rozpojit a zkoušel jsem to žárovkovou zkoušečkou a vitilo to. jinak pojistku jsem zavedl do pojistkovky a zapojit vše jak má být... relé jsem zkusil dát druhí ale furt to blbne... tak nwm... někdo říkal cosi o tam snimači teploty sedadla??? to to být nemůže?
Octavia I 1.9Tdi, 66kw,AGR, chip by MoraviaTuning max spokojenost, jednohmota 1Z, konečně s764, TT puky, Rs podvozek, véfuck Traktor zetor 7411 = Trocha kouře ještě nikoho nezabila =)
já mám napojeno jen sedalo řidiče.když zapnu ten spinač tak slyším jak relí cvakne ale cca po 5s zase cvakne a sedačka se nezahřeje. jinak vše mám zaizolovaný. a když to následně zapnu tak relé cvakne až mám na přepínači třeba 3 stupen vyhřevu potom to zase udělá a pak už necvakne vůbec, až po nějaké době to zase cvakne a zase se vypne.... tak nwm co stem...
A víš jistě, že nehřeje? Rukou to nepoznáš. Moje polovička nepozná, že dečka topí i když je na max a já mám skoro spálený zadek. Jinak to relé se chová správně. Porovnává odpor potenciometru s odporem z čidla. Pokud je teplota nižší, než nastavená, tak hřeje. Jakmile jí dosáhne tak hřát přestane a tak furt dokola. Při zapnutém motoru to není slyšet. To je to, co popisuješ - poprvé cvakne okamžitě, podruhé na vyšší stupeň - protože už je trochu zahřátá. Ale může to být načaté čidlo - termistor mění odpor podle teploty jinak než by měl, nebo tam máš někde u čidla studeňák. Dá se to opatrně rozebrat a zkontrolovat.
Aha tak to je teda zajimavé... poznám jestli hřeje jezdil jsem dříve ve fabii která měla výhřev sedaček a když jsem to zapnul na 5 tak mě to palilo do prdele. ale ja to mám na 5 a necítím nic právě tak nwm... co mám teda zkusit. su bezradnej.
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele: