[4nerds] ;) - HW/SW diagnostika pro WinCE

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

FandaTDI
Aktivista
Odpovědi: 0

[4nerds] ;) - HW/SW diagnostika pro WinCE

Příspěvek od FandaTDI »

Zdravim,
už delší dobu si pohrávám s myšlenkou mít diagnostiku v navigaci (stačí KKL), ovladače FTDI pro CE jsou i pro různý CPU architektury, "opačná" redukce pro mini USB by asi problém nebyl, otázka spíš je:
- jestli je to HW možný - nároky na napájení(/)interface,...
- je nějakej použitelnej soft? (minimálně nějaký starší/DOSovský programy typu VDS by se pro to daly určitě použít, možná s nutností je trochu upravit, event. s použitím nějakejch těch "CEčkovejch" mortscriptů, ap., ale co si budem povídat, obdoba př. 304ky by byla uživatelsky přívětivější a určitě nejsem první koho to napadlo, tak jestli o tom někdo máte šajnu a uměli byste mě trochu nasměrovat, bylo by to super)
Co vy na to? Nezkusíme to dát nějak do kupy? ;) (noteeth)
Neřikam, že mam v plánu to používat místo ntb, ale když s sebou člověk na cestách má zrovna jen navi, tak to může bejt užitečný ...
milanvv
Přispěvovatel

Příspěvek od milanvv »

no ja vim akorat o diagnostice pro vm tedy pocket je to jen obyč skener s elm na jdes to na netu
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

elm jsem si chtěl taky na zkoušku pořídit, ale žádnou chválu jsem na to nečetl, takže bych raději zkusil osvědčený kkl ...
milanvv
Přispěvovatel

Příspěvek od milanvv »

no s elm udelas akorat motory na fiatech se dostanes i na abs a airbeg ale nevis nic nastavovat je to jen scanner no mnozi to skouseli pred lety ale vývoj jde dal a to i v softu je jasne ze do profi diagnostiky to ma daleko ono je to hlavne i cteni a hledani kodu chyb tedy v nastaveni pokud se v programu necha generic a nede se vw kdyz delas skodu muze to zavest nekam jinam
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

mino182
Přispěvovatel

Příspěvek od mino182 »

na to asi bude treba špecifický HW. Napríklad aj Delphi takto funguje na WM cez BT a netreba ani kábel na prepojenie s diagnostickým HW.
Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kW
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

fabiator: díky za odkaz, nevypadá to špatně, navíc je to i s CANem (i když ten využiju max. jednou za uherák), dokonce to je přes BT, což řeší i to napájení a u navi ho mam taky, stejně tak jsem koukal, že je řešenej i VAG: http://obd.ec.cz/VAG-mobile/ , tak na to mrknu, ale že by se mi kvůli tomu chtělo kupovat další kábl/BT rozhraní, to se mi zrovna moc nechce :-? ... spíš bych něco typu "diy" ... no ještě pobrouzdam a uvidim co se s tim dá dělat ;)

jinak k tomu VAGChecku se to BT interface dá pořídit za cca 5 litrů, což sice neni extra pálka, ale levný to zrovna taky neni ... - třeba tady - odkaz je odtud ;)

a sice se to netýká přímo jen PPC, ale našel jsem taky docela zajímavý stránky FREEDIAG s některejma užitečnejma informacema, kdyby měl někdo zájem ;)
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

mino182 píše:... na to asi bude treba špecifický HW ...
nerekl bych, viz:
http://www.e4t.eu/Vyrobky/Cenik.aspx

co je HP iPAQ114 najdes treba tady:
http://www.youtube.com/watch?v=ZX6LZ4oP4DM

ten druhej na videu je mimochodem Fujitsu-Siemens Pocket Loox N560.

jinak receno pobezi to podle me na jakymkoliv PDA, MDA ci mobilnim telefonu s Windows Mobile :-)
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

FandaTDI píše:fabiator: díky za odkaz ...
Neni zac. Me se na tom libi doplnek(sw addin modul) se kterym lze flashovat obsah ECU. Ostatne firma e4t je hlavne o vyvoji pro Boleslav.
mino182
Přispěvovatel

Příspěvek od mino182 »

fabiátor píše:
mino182 píše:... na to asi bude treba špecifický HW ...
nerekl bych, viz:
http://www.e4t.eu/Vyrobky/Cenik.aspx

co je HP iPAQ114 najdes treba tady:
http://www.youtube.com/watch?v=ZX6LZ4oP4DM

ten druhej na videu je mimochodem Fujitsu-Siemens Pocket Loox N560.

jinak receno pobezi to podle me na jakymkoliv PDA, MDA ci mobilnim telefonu s Windows Mobile :-)
myslel som to tak, že ten program potrebuje špecifický HW (interface medzi PDA/PNA a autom), samozrejme som nemyslel typ PDA... FandaTDI totiž v prvom príspevku uvažoval nad KKL s miniUSB, ovládače na to sú, len diagnostický program nie...
Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kW
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

fabiátor: hmm ... to je šikovný a celkově to vypadá docela vymakaně, ale fakt spíš do dílny než na doma a ty dražší varianty (hlavně C, příp. s doplňkama) maj podle toho jejich popisu (a ceny ;) ) smysl tak pro nový auta a/nebo velký servisy...
edit: když tak koukam na popis:
"Obsah základní dodávky
diagnostický adaptér
OBD kabel..."
...tak mě napadá - to CANový rozhraní bude spíš v tom BT adaptéru než v tom OBD kabelu za osm stovek, co? Co je to vlastně za kabel - to budou možná jenom dráty, ne :? Nebo se pletu? :P

mino182: tjn. to vyžaduje specif.hw a ten VAG Check na tom je nejspíš podobně, dá se koupit jen ten BT interface(se sw), ale jestli to chodí jen s KKL, tak to cenově vychází možná i hůř ...
vypadá to, že ten BT interface taky emuluje COM, tak jestli to dělá podobnym způsobem jako ovladače FTDI, tak by to čistě teoreticky mohlo fungovat i po kabelu, záleží asi i na typu PPCčka ... chystam se zjistit, co všechno můžu čekat s CPU ATLASIII (a 64MB RAMkou) ...
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

no sice jsem čekal, že to bude o něco jednodušší, ale asi největší vrásky mi dělá způsob uložení (obrazu) widlíCE v ROMce ... to ještě budu muset nějak dořešit, ale možná až po úspěšným vyzkoušení - zatim jsem si namapoval ty FTDI ovladače (PID, VID ... a po vyp./zap. znova, protože windir se asi taky loaduje z toho hůř dostupnýho oddílu ROMky (noteeth) ), nainstaloval jsem na zkoušku ten VAGcheck (ten taky po restartu zmizí ze startu i z Program Files, ALE ne z registrů, či jak to maj CEčka řešený, protože při přeinstalaci mi to řiká, že už je nainstalovanej... :? ) a tam by bylo potřeba ještě dořešit GUI (možná spíš "jen" zobrazení pro 480*272 - dialogy mi ukazuje tak z půlky a nezbavim se jich ani "rozšířenou" sw klávesnicí - ta pův. WinCE má míň kláves)
... jako další se teda poohlížim po nějakym tom kablíku USBmini A/USB B a zatim teda ne zrovna úspěšně ... no přinejhoršim ho zkusim zbastlit, ale kupovanej by teoreticky mohl vyjít i levněji - nepotkali jste ho někdo někde?
Nějaký další poznatky/zkušenosti? ;)
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

jestli potrebujes redukci z mini nebo mikroUSB na USB, tak se da sehnat treba v Alzasoftu
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

porad ne :( ... ani v jinejch e-shopech jsem zatim nepotkal "prodluzku" z miniUSB("samec") na USB ("samici") ... az bude cas a nalada, tak to budu resit dal ;)
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

A co si pomoct USB hubem a klasickym kablikem samec-samec, ten v Alzaci maji 100%, kupoval jsem ho cca pred mesicem.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“