Záměna motorů 1,7DTL Astra za 1,6D Kadett

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
divermax
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Záměna motorů 1,7DTL Astra za 1,6D Kadett

Příspěvek od divermax »

Zkoušel jste někdo zaměnit v Astře motor 1,7 za 1,6 z Kadetta? Nedělejte na mě (LOL) , že jsem vymyslel kravinu, mám 2 bezvadné motory s příslušenstvím z Kadoura a pěknou kastli z AstryF rv95. Převodovky by dle tabulky http://www.opel-infos.de/getriebe/f13_5.html měly být stejné, rozdíl v poměru u kvaltů zanedbávám. Na první pohled se zdá, že by uchycení motoru do rámu Astra mělo jít nabastlit. Vanu atd. na Astru, taky mám z padlého X17DTL. Svařování a ohýbání plechů ani přepojování elektriky se nebojím. ŘJ se pokusím nějak ojebat. Tak máte s tím někdo zkušenost?
Díky za rady.
DmX
Nalej a uvidíš
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Neměnil, ale půjde to, jestli to není ISUZU, tak 1,7 je vlastně kadet..A i kdyby,tak i to půjde...Nebál bych se toho...
nepropadat panice...
henk
Sběrač informací

Příspěvek od henk »

dělal jsem to před lety naopak žadny problem :) a z řidici jednotkou si nedělej starosti žadnou to nema ;)
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Akorát nebude sedě tipové č. motoru a to se soudruhům na STK nemusí líbit.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
divermax
Přispěvovatel

Příspěvek od divermax »

Díky za info. Tak to mi spadl šutr z herz, alespoň bude motor z kadoura jezdit po silnici a ne v trakturku.
to origoš, soudruzi na STK ať si skočí do své rudé zdi, nechám udělat výmaz motoru a i kdyby, tak na výkonově slabší motor nepotřebuju schválení (nebo max dekru a to je sranda)
to henk, zkus si prosím vzpomenout jak jsi řešil upevnění motoru do rámu místo držáku mezi kolama rozvoďáku. Mám pocit, že tam budu muset řezat závity do nálitků (na čerpadlo serva). Nemám ten motor u sebe, možná je to kravina.
Díky
DMX

jinak IMHO instalace turba na X17DTL je mimořádně nepovedená, nezkoušel jste to někdo nějak vylepšit, třeba zaizolovat trubku, která vede do mezichladiče nad dudy od výfuku a zbytečně se v ní ohřívá vzduch (asi aby se mezichladič neflákal)
Nalej a uvidíš
matheww
Nováček

Příspěvek od matheww »

Tak jak jsi na tom? Zajímá mě tahle změna motoru.
divermax
Přispěvovatel

Příspěvek od divermax »

Ještě jsem na to nesahl, čekám na trochu lepší počasí, nechci zešílet zimou. Zatím sbírám informace a čistím kadeťáka od rezu. Škoda že mi henk neodpověděl.
DMX
Nalej a uvidíš
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Vždy jsem to dělal též na opak z 1.6d na 1.7 a vždy to bezroblému šlo takže takhle to půjde též.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Odpovědět

Zpět na „Opel“