Fábie 2, tak trochu špek
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fábie 2, tak trochu špek
Mám menší problém. Fábie 2, 1.2, 51KW. r.v 2007.Najeto 60 000Km. Na volnoběh jde v pohodě.Při přidávání plynu na místě mi občas vynechá, cca 1 až 5 vynechání na 3. válci.
Při jízdě na cca 2500 otáček začne vynechávat 3. válec cca 40 až 70 vynechání.(taky občas)
Závada se uloží až když to spadne do nouzáku. cca po 10-15Km. Dělá to jen při částečné akceleraci.(nepatrně plynu) Při větších otáčkách, skoro plném plynu, to nedělá.(výkon ok)
Vstřiky,cívky,svíčky a tlaky jsou v pořádku! Netěsnost sání je v pořádku! Řídící jednotka přehrána novým softwarem! Snímač klepání taky ok.
Signál osciloskopem na cívky, vstřiky,snímač otáček motoru a vačky, je také v pořádku! Lambdasondy také ok. Palivo je také vyměněno.Tlak benzínu je taky v pořádku.
Rozvody správně nastaveny. Pedál plynu, bez propadu. Tak už nevim.Jinak pravidelná výměna oleje a olej je krásně čistej.
Nesetkal jste se někdo s tím, že by se v určitých otáčkách přidíraly ventily nebo hydraulické zdvihátka???
Za každou radu budu moc vděčnej. Předem dík.
Při jízdě na cca 2500 otáček začne vynechávat 3. válec cca 40 až 70 vynechání.(taky občas)
Závada se uloží až když to spadne do nouzáku. cca po 10-15Km. Dělá to jen při částečné akceleraci.(nepatrně plynu) Při větších otáčkách, skoro plném plynu, to nedělá.(výkon ok)
Vstřiky,cívky,svíčky a tlaky jsou v pořádku! Netěsnost sání je v pořádku! Řídící jednotka přehrána novým softwarem! Snímač klepání taky ok.
Signál osciloskopem na cívky, vstřiky,snímač otáček motoru a vačky, je také v pořádku! Lambdasondy také ok. Palivo je také vyměněno.Tlak benzínu je taky v pořádku.
Rozvody správně nastaveny. Pedál plynu, bez propadu. Tak už nevim.Jinak pravidelná výměna oleje a olej je krásně čistej.
Nesetkal jste se někdo s tím, že by se v určitých otáčkách přidíraly ventily nebo hydraulické zdvihátka???
Za každou radu budu moc vděčnej. Předem dík.
Řešil jsem něco podobného..a ačkoli píšeš cívky v pořádku,,tak tu na 3 válci zkus dát novou..pokud máš tu možnost,,ale nepřehazuj je mezi sebou..to sem dělal a pořád mi to psalo ten samej válec..Ta cívka se může zdát být v pořádku,ale v určité chvíly prostě vynechá..zkus to,,práce na 5 minut 
Octavia II RS
Velmi podobnu zavadu mal kamoš na 47KW a všetko sa vyskušalo a nakoniec to bola vadna RJ. Pozri tu.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=
Vstřiky jsem do odměrnejch válců nezkoušel. Přehazoval jsem je mezi sebou a taky jsem je zkoušel přendat z jiného auta.Taky jsem měřil signály od řídící jednotky do vstřiků (délka,čas vřiku) I na cívky.Pořád závada na 3 válci. Tlaky ve všech válcích 15. Ventily se podpalovaly spíš na slabejch 8V. Ale 12V už jsem taky jednu podpálenou dělal. Zítra to skusim ještě změřit tlakovejma sondama v sání a na výfuku a uvidim. Kdyžtak pujde asi hlava dolu. Jo a ta závada se uloží až když to spadne do nouzáku! cca po 15KM. Jinak ne. Když to zkoušim na míště(při stojícím vozidle) tak v kanále 15 vidim počet vynechání cca 2 až 11 na interval. Ale jen na 3 válci. No až to vyřešim, dám určitě vědět čím to bylo. Každopádně díky za rady.
No toho se tak trochu bojim, že až jí sundám tak tam nic nenajdu!
Bohužel jinou ŘJ na vyzkoušení nemám. A hlavně je problém z pinem!
Ale matou mě ty signály z osciloskopu. Ty jsou v pohodě i při tom vynechávání. Tak nevim. Kdyby byla jiná ŘJ na vyzkoušení, hned bych věděl víc.
A zapoměl jsem dodat že když jsem to ráno nastartoval(včera i dnes) tak to chvilku tak 10vteřin kulhá na asi 2 válce. A v kanále 15 je to bez vynechání. Potom se to srovná a jde v pohodě.
Bohužel jinou ŘJ na vyzkoušení nemám. A hlavně je problém z pinem!
Ale matou mě ty signály z osciloskopu. Ty jsou v pohodě i při tom vynechávání. Tak nevim. Kdyby byla jiná ŘJ na vyzkoušení, hned bych věděl víc.
A zapoměl jsem dodat že když jsem to ráno nastartoval(včera i dnes) tak to chvilku tak 10vteřin kulhá na asi 2 válce. A v kanále 15 je to bez vynechání. Potom se to srovná a jde v pohodě.
Naposledy upravil(a) george.30 dne 27 led 2011, 22:12, celkem upraveno 1 x.