Pd. 77kw.Záměna paliva.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ladulel
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Pd. 77kw.Záměna paliva.

Příspěvek od ladulel »

Dnes jsem blbec dotankoval 25 litrů benzínu. Auto od benzínky jelo v pohodě,pak jsem skočil na chvílku do tesca a už jsem nenatočil.Kamarád mě odtáhl na laně domu.Ráno to budu řešit. Mám strach aby něco neodešlo.Můžete mě někdo poradit??? Musím vyndat i vstřiky krom vyčištění nádrže a celej palivovej soustavy?
Jendyss
Nováček

Záměna paliva

Příspěvek od Jendyss »

Mě se to taky stalo a ujel jsem na to ještě 75 km než mi došlo, že tam mám benzín. Mám sice Ford Galaxy, ale taky motor 1,9 Tdi PD 85 kw. Já jsem odpojil palivový filtr, přes ty odpojené hadičky vyčerpal zbytek paliva z nádrže, nalil naftu do nádrže dal nový pal. filtr a jezdím dál. Už mám najeto cca 10 000km po tomto incidentu a bezproblému. Při každém tankování si už dávám bacha a přidávám VIF.

Ahoj
slovacek.milos
Aktivista

Re: Pd. 77kw.Záměna paliva.

Příspěvek od slovacek.milos »

ladulel píše:Dnes jsem blbec dotankoval 25 litrů benzínu. Auto od benzínky jelo v pohodě,pak jsem skočil na chvílku do tesca a už jsem nenatočil.Kamarád mě odtáhl na laně domu.Ráno to budu řešit. Mám strach aby něco neodešlo.Můžete mě někdo poradit??? Musím vyndat i vstřiky krom vyčištění nádrže a celej palivovej soustavy?
a kolik jsi tam měl nafty před tím benálem,

mi nedávno nalil kámoš do nádrže deset litrů technického benálu,

raději si někoho najdi kdo ti vytahá obsah nádrže, protáhne naftu až k čerpadlu miloš
kupec18
Přispěvovatel

Re: Pd. 77kw.Záměna paliva.

Příspěvek od kupec18 »

slovacek.milos píše:
ladulel píše:Dnes jsem blbec dotankoval 25 litrů benzínu. Auto od benzínky jelo v pohodě,pak jsem skočil na chvílku do tesca a už jsem nenatočil.Kamarád mě odtáhl na laně domu.Ráno to budu řešit. Mám strach aby něco neodešlo.Můžete mě někdo poradit??? Musím vyndat i vstřiky krom vyčištění nádrže a celej palivovej soustavy?
a kolik jsi tam měl nafty před tím benálem,

mi nedávno nalil kámoš do nádrže deset litrů technického benálu,

raději si někoho najdi kdo ti vytahá obsah nádrže, protáhne naftu až k čerpadlu miloš

Mam nadrž 60 litru a měl jsem cca 20litru benzinu a 40 litru nafty, od pumpy jsem v klidu dojel domu přes čerpadlo v nadrži stahl cca dalsich 20litru do kanistru a dočepoval zas naftou + jsem do nadrže hodil aditiva at to trochu lip maže.
S tim startovanim jsem mel taky problem a toi při nižším obsahu benzinu než ty, studene starty uplne super ale a jak se auta zahřeje tak startuje asi na po 4ty.

Kolik jsi tam měl nafty?
Škoda Superb 1.9TDi PD 96kw 230tkm
Škoda octavia 1.8T 20v
otapa
Přispěvovatel

Příspěvek od otapa »

mě se to taky stalo ,mladej to natankoval úplně doplna benálem (stejnej motor v T5) a to tak bylo asi 5 litrů nafty jenom.Jel a jel dokud to jelo (asi 1,5 km) a pak ještě asi 5 minut zkoušel nastartovat.Takže odtažení,sundání nádrže,vylití,výměna fitru a od té doby asi 20 000 km a bez problémů.....
VW Transporter T5,čip Reesha-Huml
VW Passat 2,0 CR 103kW /zásluhou TDIfuna 184PS,400 Nm
ladulel
Přispěvovatel

Příspěvek od ladulel »

Tak už zase jezdim. Vše sem vyčistil a dal novej pal filtr. Moc se mu ale nechtělo ;) .
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ladulel píše:Tak už zase jezdim. Vše sem vyčistil a dal novej pal filtr. Moc se mu ale nechtělo ;) .
to tak je ze začátku se tomu nechce a pak to přijde k rozumu ;) miloš
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“