tak co pouzi biturbo a u neho jen propojit oba bocni vystupy??
je mnohem levnejsi a ucel splni..

diky za rady a nazory
Moderátoři: šulda, Moderátoři

).
 ).
Mysleno pokud by se mel prumer v prubehu vedeni menit, melo by se postupovat tak jak jsem popsal, nikoliv naopak. I u tohoto plati, ze retez je tak pevny, jak pevny je jeho nejslabsi clanek (samozrejme mysleno od turba, ktere je diky svemu vstupu urcitym restriktorem, nicmene tam dochazi ke kompresi).kozelpub píše:rozsirovat?skus definovat
o ake rozsireni se jedna % na konec vs zacatek? a comu to prospieva. velice zaujmave

mna to prave zaujalo celkom.
 mna to prave zaujalo celkom.

Nechci se prit, ale to mi nedava smysl a bylo by to kontraproduktivni. Podle me je to tak, ze napor vzduchu jde zepredu (spoda) a na kapote (ktera licuje s tim "rameckem") jsou vydechy, ktere jsou navrzene tak, ze vzduch jdouci po kapote odsava (chapej bere s sebou) ohraty vzduch.kozelpub píše:netvrdim ze to tak nenimna to prave zaujalo celkom.
http://www.bufkinengineering.com/skodaengine.jpg toto je celkom zaujmava foto... chladi ic s oboch stran, aspon tak som tej foto pochopil

no asi by to neslo keby tam chces mat climuturbo kamna power píše:jo, na ten intercooler na fabii WRC už jsem taky několikrát čučel, mají to vymyšlený celkem pěkně, jen je to na sériovým autě né úplně proveditelný, protože si to žádá celkem radikální řez do předního čela a chladičový stěny.
 btw kde to ma chladic/ tam je chladic olej/vzduch alebo olej/voda/vzduch?
 btw kde to ma chladic/ tam je chladic olej/vzduch alebo olej/voda/vzduch?

hmm, dost riskantne ulozenie... naky blbsi vymol a ma po chladeniturbo kamna power píše:vodní chladič je tam položenej, tady na tý fotce je to vidět, jak je zkosenej, tak vlastě slouží i jako naháněč vzduchu pro ten IC. Jinak je tam klasickej vodní chladič + olejovej, ale ten tady na tý fotce není vidět, na jiný pak zase jo, tak nevím

Samozrejme ze je, nicmene toto rozsireni ma vetsi pozitivni dopady nezli negativni. A hlavne ma vliv jak na proudeni, tak predevsim objem vzduchu (vzhledem k tomu, ze teplota s tim souvisi).kozelpub píše:Foreste? neni IC istym sposobom rozsirenim, ze do ic ide naka rura v ic dojde k rozsireni a za nim s5 rura zuzeni... ma tak este napadlo