Opět zaseklé naklápění lopatek

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
PetrS
Sběrač informací
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Opět zaseklé naklápění lopatek

Příspěvek od PetrS »

Zdravim,
Asi před 4 měsícema jsem kompletně vyčistil turbo, protože bylo kouslé naklápění lopatek a teď po 4 měsících a najetých 5000 km se mi kouslo znovu, nesetkal se s tím někdo? Mám tam powerbox, ale na něm ujeto už 60 000 km a předtim žádné problémy. Před rokem a půl jsem měnil i vstřikovací čerpadlo. Mohla by být chyba ve vstřikovačích, resp. ve špatně seřízených pružinách? Beru všechny rady, nerad bych každý 4 měsíce vyndaval turbo z auta, ještě když to musim dělat na heveru ... :) Díky.
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

Taky se mi to stalo dvakrát asi za 8tkm a to to auto vůbec nedusím, měnil jsem i trysky, ... Pak jsem se naštaval a sehnal jiné turbo, na kterém jsem najel to prodeje asi 30tkm a lopatky úplně v pohodě. Nevím čím, to jestli jsem čištěním nějak zdrsnil ten materiál a sazy více ulívaly? :?
VW Passat B5,5 AVF, PD 96kW
PetrS
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrS »

No já jsem právě ještě taky myslel, jestli to nemůže být tím, že už jsou špatná ložiska na turbínové části a tudíž mírně propouští olej, který se zapéká na tom štelování a pak se to zasekává ...
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

To by mohla být taky určitě příčina. Než aby se ti to opakovalo dokola a furt ses v tom musel hrabat nebo za to platit, radši bych sehnal solidní turbo kolem 4000,- a radši už ze 130k, ať to máš nachystané na případné další úpravy, myslím, že označení toho Garretu ze 130k je 1749VA.
PetrS
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrS »

Ne, platit za to určitě neee :)) Auto vživotě do servisu nedám, NIKDY!!!
JJ, nad VNT-17 už přemýšlím delší dobu, ale chtěl jsem ho tam dávat až s většíma tryskama. Ale zase bych nerad koupil nový turbo a aby to dělalo to samé a zase jsem ho nemusel zachvíli tahat ven :))
A ty jsi měnil jen trysky, nebo jsi si nechal seřídit i vstřiky?? Zítra snad bude tlaková pumpa, tak jse aspoň proměřim, jak na tom jsou :))
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

jen trysky bez seřízení vstřikovačů. To turbo ti nepomůže ani s většíma tryskama, to poznáš až po změně příslušných map, kdy povolíš větší tlak. Já ho tam dal a od té doby nebyl problém. Jen to větší turbo má kapánek pomalejší náběh se stand. mapami, ale ne o moc, někdo to ani nepozná :-)
MirekOmberka
Nováček

Příspěvek od MirekOmberka »

btw poradte prosim zacatecnikovi jak se pozna "kouslé naklápění lopatek"? Az se mi to stane na Oktavce at to poznam. Diky (mam samozrejme 81kW)
PetrS
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrS »

Aha, to je blbé, myslel jsem, že jsi nechával seřídit i vstřikovače, protože může docházet ke špatnému rozprášení směsi, tudíž špatnému spalování a tudíž se to turbo bude moc zanášet ...
Jinak neboj, s VNT-15 jsem tlačil občas i 1,4 bar a do ECU jsem ani nešáhl, stačí jen trošku oblbnout čidlo tlaku :P Takže nové turbo = zvednutí tlaku na min. 1.4 bar :D
Vzhledem k tomu, že to turbo bylo občas extrémně namáhané, usoudil jsem, že by to ložisko na turbínové části odejít mohlo, ale uvidíme jak bude vypadat až to vytáhnu ven, snad se na to o víkendu vrhnu ;)
Jinak já vždy poznám kouslé naklápění lopatek podle manometru. Ti co ho tam nemají, u nich se to projevuje dvouma způsoby. Když se regulace kousne na max. tlaku, tak to začne padat do nouzáku a když se kousne reg. na min. tlaku, auto nejede, jelikož turbo netlačí vůbec nebo má pomalý náběh ;)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

nechci se samozdřejmě nikoho dotknout, ale co když jste to jen blbě vyčistili? :D Stalo se mi taky, že jsem to musel po krátké chvíli vyčistit znova, já jen abyste třeba nevymýšleli nějaký nový závady, který nejsou.
PetrS
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrS »

JJ, i to je dost možné, i když jsem si dal dost záležet ...
Používáš něco víc než drátěný kartáč a technický benzín??:)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

drátěnej kartáč je moc málo, používám škrabák(nebo si nabrus plochej pilník z jedné strany a máš skrabku taky a hlavně dostatečně tvrdou)) a tu podložku co je pod lopatkama ojedu celou šmirglem.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“