Záměna motoru z 1,4 TDI 55kw AMF za 1,4 TDI 59 kw BNW

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
CHLOUBIK
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Záměna motoru z 1,4 TDI 55kw AMF za 1,4 TDI 59 kw BNW

Příspěvek od CHLOUBIK »

Potřeboval bych radu od někoho kdo tomu rozumí já si myslím že to možné je ale radši se zeptám víc hlav víc ví takže mám Polo 6n2 r.v.2001 s motorem AMF a chtěl bych ho komplet i s převodovkou a poloosama vyměnit za motor z Fabie r.v. 2005 kod motoru BNW ví někdo jestli to půjde nebo ne? Předem dík za každou radu.
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

je to BNV :)
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
slovacek.milos
Aktivista

Re: Záměna motoru z 1,4 TDI 55kw AMF za 1,4 TDI 59 kw BNW

Příspěvek od slovacek.milos »

CHLOUBIK píše:Potřeboval bych radu od někoho kdo tomu rozumí já si myslím že to možné je ale radši se zeptám víc hlav víc ví takže mám Polo 6n2 r.v.2001 s motorem AMF a chtěl bych ho komplet i s převodovkou a poloosama vyměnit za motor z Fabie r.v. 2005 kod motoru BNW ví někdo jestli to půjde nebo ne? Předem dík za každou radu.
a proš to děláš ;) miloš
CHLOUBIK
Přispěvovatel

Příspěvek od CHLOUBIK »

JJ máš pravdu je to BNV přepsal sem se.Vyměnit to chci protože můj motor se zadřel vinou prasklého řetězu olejového čerpadla :( a tenhle motor z fabie bych mohl mít za lepší peníze než ten origo AMF .....a hlavně má málo najeto.
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

No hele asi ti to nepůjde. Kámoš dal vstřiky z 59 do 55 a nejelo to. Jednotka to nedala. A nic méně jak to zapíš do TP když tam dáš jinej typ motoru????
Tono
Přispěvovatel

Příspěvek od Tono »

JeníkRS píše:No hele asi ti to nepůjde. Kámoš dal vstřiky z 59 do 55 a nejelo to. Jednotka to nedala. A nic méně jak to zapíš do TP když tam dáš jinej typ motoru????
Vstriky ponechá svoje.
CHLOUBIK
Přispěvovatel

Příspěvek od CHLOUBIK »

Aha takže vstřiky nepůjdou jeden člověk tvrdí že dal misto 51kw ve fabii 59kw a fungovalo to , ale těžko říct no možná to bude jiné kord když to je z Fabie do Pola :(
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

CHLOUBIK píše:Aha takže vstřiky nepůjdou jeden člověk tvrdí že dal misto 51kw ve fabii 59kw a fungovalo to , ale těžko říct no možná to bude jiné kord když to je z Fabie do Pola :(

jo ale 51kW a 59kW - BNM a BNV jsou uplne stejny vcetne vstriku, AMF 55kW ma jiny
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

musel bys vymenit kompletni motor vc. vstriku a rj motoru, nebo by asi slo nechat tvoje vstriky a rj motoru, ale turbo u AMF je jiny nez u BNV a BNM, tak nevim
CHLOUBIK
Přispěvovatel

Příspěvek od CHLOUBIK »

To mě taky napadlo vyměnit ř.j. motoru ale nastala hned otázka jestli to bude fungovat myslím si že u mě v Polu ještě nemám CAN BUS a u té fabie už asi ano a další problém jestli by s jednotkou kamarádili budíky ach jo já to snad dohromady nedám.Takže když bych tam dal svoje vstřiky tak zase nebude pasovat Turbo na vejfuk?A co ta převodovka a poloosy ty by tam pásly?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“