felda 1,6 mpi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
felda 1,6 mpi
Zdravim odborniky mam takovou prosbu.Otec na feldu 1,6 r.v.00 a ted se to stava pravidlem ze zdecha.Dojede na krizovatku,vyradi,motor zdechne a pak uz to nejde nastartovat az po urcite chvile.Muze to byt skrtici klapka nebo je problem nekde v necem jinym.Kam se podivat a jestli to jde co odskouset vagem.Dekuji
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
-
- Aktivista
termostat, čidlo teploty vody, vyčistit klapku (ne sprejem ale pořádně) nastavit vagem. a dle toho co to udělá bádat dál!
ono totiž taková nízká teplota, případně navíc vadné čidlo teploty vody a zasraná klapka umí zázraky... poserou se adaptace a jednotka už pak neví co dělat...... vagem pak smažeš adaptační hodnoty a nastavíš klapku. a to by bylo aby nebylo
jinak 2000ka má jednotku s AJ na konci a ta je divná sama o sobě
ono totiž taková nízká teplota, případně navíc vadné čidlo teploty vody a zasraná klapka umí zázraky... poserou se adaptace a jednotka už pak neví co dělat...... vagem pak smažeš adaptační hodnoty a nastavíš klapku. a to by bylo aby nebylo

jinak 2000ka má jednotku s AJ na konci a ta je divná sama o sobě

-
- Aktivista
-
- Aktivista
1,6 ne. tam jediné co se na termostatu může rozsypat je že prdne nebo se propíchne přepážka ve víčku termostatu o které se termostat opírá tyčinkou kterou se od víčka odtlačuje když otvírá. a jak se to stane je hotovo - neotevře.
druhá věc je když nedovírá nebo netěsní... (což se kolikrát stane i při montáži nového) - pak se to nezahřeje.
já jsem se už naučil radši měnit celé těleco s termostatem, origo škoda - funguje to napoprvé . jenže z ještě snesitelných 1600 zdražili onehda na cca 2500 a to je v pytli
druhá věc je když nedovírá nebo netěsní... (což se kolikrát stane i při montáži nového) - pak se to nezahřeje.
já jsem se už naučil radši měnit celé těleco s termostatem, origo škoda - funguje to napoprvé . jenže z ještě snesitelných 1600 zdražili onehda na cca 2500 a to je v pytli
-
- Aktivista
já se tě jen tak zeptal, víčko je víčko, tam jde o nechlazení motoru, ale pokud si neohřeješ motor, tak ti ten termostat řekněme šulek vybočí a střelí normálně e rozletí a není to montážé. složit už nejde střelí znova jedná se o ty tři packy co ho drží pohroomadě prostě jedna packa nedrží a je problém,Vici píše:1,6 ne. tam jediné co se na termostatu může rozsypat je že prdne nebo se propíchne přepážka ve víčku termostatu o které se termostat opírá tyčinkou kterou se od víčka odtlačuje když otvírá. a jak se to stane je hotovo - neotevře.