Zdravim,
Chcel by som sa podelit s vami vzdelanymi ludmi v odbore o moj problem.
Pred dvomi tyzdnami som nechal vymenit spojku + zotrvacnik. Je to 4 dielna sada od valea.
Problem:
Auto hlavne pri studenom motore uplne klepe pri zabere a ma problemy sa pohnut hlavne v kopci a to nemusi byt ziadny strmak. Motor proste huci ale netaha. Nieje to vsak uplne bezny zvuk je to ako keby som ho brzdil (brzdy som kontroloval). Vsade kde pridem tak mi povedia ze je to ok. Ale nieje ok, ked sa na mna ludia pozeraju ako na s prepacenim na debila preco brzdim premavku a nepridam. Prave koli tomuto som nechal tu spojku vymenit a nepocitujem ziadnu zmenu.
Pravdepodobne je nacaty jeden silenblok na motore je mozne ze to robi tie otrasy ? je mozne ze by s tym klesal vykon? Ked sa auto dostane do pohybu tak je to v poriadku ale hned ako sa dostane na dvojke do nizsich otacok ten zvuk pocujem zas, ale nieje to ako ked ti motor ide zdochnut.
Momentalne pozorujem ze pri studenom motore a zaradeny jednotky a vytlaceni spojky zacne v pristore motora klepat nepride mi to vsak ako cisto kovoy zvuk to ale pravdepodobne je od toho silentbloku ? Len mi to je cudne ze to robi pri vytlacenej spojke a pravdaze ten klepsot zas pocut pri rozbiehani.
Niesom mechanik ani zadny domaci kutil. Jedine citam fora a snazim sa nieco dozvediet, ale nic som tu podobne nenasiel pretoze vacsinou tomu prikladate ako problem spojku + zotrvacnik. Mal som predtym octaviu i 81kw ale s tym sa jazdilo oproti tomu to ako z medom.
Diky za rady. Pripadne mozem ten zvuk skusit nahrat.
Octavia II 1.9 TDi BKC 05 190tis - Problem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
V tych nizkych otackach je to velmi tazke hodnotit ci ide alebo nie. Ked sa auto rozbehne tak je v poriadku ale kym sa rozbehne tak to trva. Vcera som chcel na krizovatke predbehnut jednu pani ale som si pripdal ze idem na skode 105.picus16 píše:tak určitě silentbloky na výkon vliv nemají.Těžko soudit podle tveho popisu když to člověk nevidí,neslyší.Na volneběh jde motor za plynem?Spíš jsem to pochopil že je problem v motoru než ve spojce
Na starej octavii sa dalo rozbehnut bez plynu a to motor nijako "neprotestoval" tu to je uplne ine.
Ja by som len potreboval vediet ktore veci mam dat pozriet u automechanika.