servo inca 96 1,6 1F

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
shelbycobra
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

servo inca 96 1,6 1F

Příspěvek od shelbycobra »

prosím o radu, v řízeni neco klepalo a jelikož jsem nenašel vůli na čepech ale jen na uložení hřebenu řízení, vyndal jsem řízení a pri té demontáži jsem našel volnej jeden čep od řízení. dobrý, jsem slepej ale nelíbila se mi ta vůle v uložení hřebenu. zkušenější mi řekli, že to je normální a že když to neteče, at to neřeším. ok, dal jsem to zpátky. no a a při výmeně oleje do serva prej at vyčistím sítko v čerpadle. pri ty demontáži mi praskla trubka co vede od serva tlak k řízení. tak jsem ji vymenil a když natočím motor tak si to samo točí volantem na obe strany podle toho kam to nasmeruju a když ten volant zastavim, nebo když to dojde do rejdu, tak to začne strašne řvát. asi řemen, jako by se čerpadlo zastavilo a řemen se prokluzoval. nejak mi není jasný co jsem pohl posr.... předtim to fungovalo. jinak čerpadlo se točí lehce, bez vůle. kdyby vás napadlo co s tím, budu rád.
shelbycobra
Přispěvovatel

vážně nikdo netuší??? :(
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

shelbycobra píše:vážně nikdo netuší??? :(
napni řemen aby nepištěl a ten rachot v servu to je normální lítá tam vzduch, já někdy musím ujet i 4O km než se ten zvuk ztratí ;)
shelbycobra
Přispěvovatel

no ale ten řemen není volnej. a to že to samo zatáčí to přeci není normální??? nebo než se to odvzdušní že by to melo takovýhle podivný příznaky?
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Složil jsi to špatně a pere se to..Stalo se mi tohle u CX citroena ,po natočení běhal volant od prava doleva sám...Byla tam přendaná silonová ozubená kolečka a přepouštělo to samo..Musel jsi to nějak přehodit... :)
nepropadat panice...
shelbycobra
Přispěvovatel

no taky si říkám že jsem neco nekde zvoral, ale vůbec netuším co a kde, protože v četpadle je pružina, pístek, a takovej našroubovanej díl s ventilem a to tam mám dobře, no a trubky ke hřebenu prehodit snad nejdou, ty jsou natvarovaný tak aby tam pásly a nic jinýho jsem nerozdelával...
slovacek.milos
Aktivista

z řízení jsi vytahoval jen jednu trubku tak jsi je přehdit nemohl, :? co :?
dolij olej a pojezdi třeba se ti to ukázní ;)
shelbycobra
Přispěvovatel

no jo, zkusim to, divný je, že ono to hned po nastatrování bylo jakoby dobrý, ale po chvilce ( cca 20- 30 vteřin) to začne delat takovej randal at s tim volantem delám co dělám, že jsem to radši vypnul abych ješte neco nezku.... jer možný, že to sežralo olej a pak byla hladina přiliž nízká a začalo to řvát. ale už jsem párkrát olej menil, nebo servočerpadlo, ale nikdy se to nechovalo takhle divně.
shelbycobra
Přispěvovatel

jinak od řízení jsme odpojoval obe trubky, já to řízení mel celý venku, tak jsem je přehodit mohl, ale ony jsou naohejbaný tak že pri zpetný montáži mi k tomu padly jak kdyby vedely kam patřej, a ješte je každá pod jiným uhlem, takže pochybuju že by šly jen tak prohodit
slovacek.milos
Aktivista

shelbycobra píše:no jo, zkusim to, divný je, že ono to hned po nastatrování bylo jakoby dobrý, ale po chvilce ( cca 20- 30 vteřin) to začne delat takovej randal at s tim volantem delám co dělám, že jsem to radši vypnul abych ješte neco nezku.... jer možný, že to sežralo olej a pak byla hladina přiliž nízká a začalo to řvát. ale už jsem párkrát olej menil, nebo servočerpadlo, ale nikdy se to nechovalo takhle divně.
nejsem opravář serv, že by mě to někdy samo zatáčelo to si nikdy nepamatuji, jedině tak na destě, ale jekotu jsem užilskoro vždy,
jednou jsme třeba točili doleva doprava snad stokrát, dolili olej a ječelo to furt, pak stačilo ujet 1O km a ticho, nedávno jsem do opel combo dal servočerpadlo z kokty a je slyšet furt, neječí jak když řežeš prase tupým nožem ale je prostě při točení slyšet,
shelbycobra
Přispěvovatel

no zkusim to ještě dolejt a pozorovat co se bude dit. zatim dik...
shelbycobra
Přispěvovatel

milos slovacek u me má velkou pusu, byl to ten remen, preci jen nebyl tak naplej jak by mel bejt :-). jeste chvilku potom to samo zatacelo pak se to trochu zklidnilo, tak jsem to jel par km projet a je to uplne cajk. diky moc vsem a hlavne milošoj :-)
slovacek.milos
Aktivista

dík za pusu ale nejsem buzna ani brežněv ;)
tak to necháme u díku :)
shelbycobra
Přispěvovatel

ok, no to ja kdyby náhodou :-)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“