Malý výkon motoru a vysoká spotřeba Octavia 81KW ASV
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Malý výkon motoru a vysoká spotřeba Octavia 81KW ASV
Zdravím,
potřeboval bych pomoct/radu s moji Octavii 81KW ASV. Auto má výkon jako SDI rozjet se to rozjede, ale výkon nikde. Měl jsem to nabodnuté na vag a žádná chyba. Auto nepadá do nouzového režimu.
Turbo jsem měnil z důvodu, že protíkal olej a zacpávalo se. K tomu jsem vyměnil i intercooler + senzor na něm. Než jsem vyměnil turbo (za repas), tak to auto taky nejelo, ale to bylo z důvodu zatuhlých lopatek - viz. chyba 17965. Už fakt nevím ... nemohla by to dělat váha vzduchu, N75, případně špatně seřízené turbo nebo mě napadá ucpaný kat (jak tam natekl olej - otázka je zda tam natekl....).
Kolem 2500tis otáček to má snahu zabrat, ale celkem nic moc... po třech tisících to spadne. Turbo dle diagnostiky mi tlačí maximálně něco pod 1800.
potřeboval bych pomoct/radu s moji Octavii 81KW ASV. Auto má výkon jako SDI rozjet se to rozjede, ale výkon nikde. Měl jsem to nabodnuté na vag a žádná chyba. Auto nepadá do nouzového režimu.
Turbo jsem měnil z důvodu, že protíkal olej a zacpávalo se. K tomu jsem vyměnil i intercooler + senzor na něm. Než jsem vyměnil turbo (za repas), tak to auto taky nejelo, ale to bylo z důvodu zatuhlých lopatek - viz. chyba 17965. Už fakt nevím ... nemohla by to dělat váha vzduchu, N75, případně špatně seřízené turbo nebo mě napadá ucpaný kat (jak tam natekl olej - otázka je zda tam natekl....).
Kolem 2500tis otáček to má snahu zabrat, ale celkem nic moc... po třech tisících to spadne. Turbo dle diagnostiky mi tlačí maximálně něco pod 1800.
Naposledy upravil(a) Irka dne 11 čer 2011, 20:20, celkem upraveno 1 x.
-
- Přispěvovatel
A hýbou se stavěcí lopatky ?
Jestli není po repasi špatně složené turbo a chodí tyčka s čepem , ale věneček už nasazený není , tak ty lopatky se nehýbou . Shoď výfukovou přírubu a zkus tam šáhnout . 

Pánové ještě jeden malý (no vlastně velký) problém. Mám stále moc velkou spotřebu. Kombinovaná okrsky-město-dálnice cca.400km je 8.3L/100km. Podezřelé je i to že mám na volnoběh když stojím na místě se zahřátým motorem 1,6L/h. Nesetkali jste se někdo s tímto problémem? předvstřik mám podle TDI grafu poblíž modré a rozvody seřízené mám....
Díky za každý nápad...
Díky za každý nápad...
Škoda Octavia 1.9TDi - ASV, Elegance, 110PS @ 134,3PS/300,5Nm, EGR-OFF, Bilstein B4, Puky TT, Brembo Max