Petrolej a skusenosti

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

nneerroo
Nováček
Odpovědi: 0

Petrolej a skusenosti

Příspěvek od nneerroo »

Ma nekdo skusenosti s jizdou na petrolej?Delam v jedne firme kde pouzivame neco velmi podobneho petroleji takze bych mel prisun ale nevim v jakem pomeru to mazat olejem kvuli cerpadlu.A jestli tam musim lit M2T nebo staci redit prevodakem ktereho mam doma dostatek.
Zde je technicky list meho paliva.Za radu budu vdecen.Budu to lit do siery 1,8TD cerpadlo Lucas
- Hodnota pH (při 20 °C):
- Teplota (rozmezí teplot)varu: 180 – 218 °C
- Teplota (rozmezí teplot)tání: < – 20 °C
- Bod vzplanutí: 62 °C
- Teplota vznícení: > 200 °C
- Hořlavost: III. třída nebezpečnosti podle ČSN 65 0201
- Výbušné vlastnosti:
- Meze výbušnosti: horní mez (% obj.) 7
dolní mez (% obj.) 0,6
- Oxidační vlastnosti: přípravek nemá oxidační vlastnosti
- Tenze par ( při 20 °C): 0,4 hPa
- Hustota (při 20 °C): cca 0,795 kg/m3
- Rozpustnost ve vodě: mísitelné
- Rozdělovací koeficient n-oktanol/voda:
- Viskozita:
- Hustota par:
- Rychlost odpařování:
batoo
Aktivista

Re: Petrolej a skusenosti

Příspěvek od batoo »

nneerroo píše:Ma nekdo skusenosti s jizdou na petrolej?Delam v jedne firme kde pouzivame neco velmi podobneho petroleji takze bych mel prisun ale nevim v jakem pomeru to mazat olejem kvuli cerpadlu.A jestli tam musim lit M2T nebo staci redit prevodakem ktereho mam doma dostatek.
Zde je technicky list meho paliva.Za radu budu vdecen.Budu to lit do siery 1,8TD cerpadlo Lucas
- Hodnota pH (při 20 °C):
- Teplota (rozmezí teplot)varu: 180 – 218 °C
- Teplota (rozmezí teplot)tání: < – 20 °C
- Bod vzplanutí: 62 °C
- Teplota vznícení: > 200 °C
- Hořlavost: III. třída nebezpečnosti podle ČSN 65 0201
- Výbušné vlastnosti:
- Meze výbušnosti: horní mez (% obj.) 7
dolní mez (% obj.) 0,6
- Oxidační vlastnosti: přípravek nemá oxidační vlastnosti
- Tenze par ( při 20 °C): 0,4 hPa
- Hustota (při 20 °C): cca 0,795 kg/m3
- Rozpustnost ve vodě: mísitelné
- Rozdělovací koeficient n-oktanol/voda:
- Viskozita:
- Hustota par:
- Rychlost odpařování:

Jestli nedelas treba na letisti nebo tak:))
A jeste na to jezdej vsichni z Metrostavu pokud si dobre vzpominam:)

Jede to o neco hur jak na naftu a vic to zere. Pokud jedu jenom na to davam VIFa a frtana M2Tcka, pokud micham pul na pul tak davam jenom VIFa.
Jezdim na to jak s TDI, tak s komurkama a no problemo.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

pokud to chceš mazat něčím kvalitním husgvarna stihll tak 1 ku 5O, pokud hceš dávat převovodvý olej dávej litr na 25 litrů petroleje,

já to dělal takto z kanystru 25L jsem odlil pět do nádrže, nalil do kanystru litr převodáku, protřepal kanystr a frkl jsem ho do nádrže,

no problém ;)
nneerroo
Nováček

Příspěvek od nneerroo »

Ten prevodak mam take zdarma.Ten pomer sem si rikal ze by byl tak akorat tech 1/25.Ja mam taky 25L kanystry ale vejde se do nich 30L takze sem tam fouk jeste 2,5L nafty a ten 1L prevodaku a jeste panaka aditiva.Auto budu mit po vikendu ale uz se tesim jak maly decko na vanoce :-) nekouri to potom nejak kdyz je tam tolik toho oleje??Nerad bych zadrel cerpadlo takze muzu jeste trosku klidne primaznout oleje mam dost.Samozrejme hned jak oskousim tak napisu sve poznatky.Zatim diky za rady PS:na letisti nedelam :)
slovacek.milos
Aktivista

uvidíš sám, klidně začni postupně že dáš jen pět litů, pojezdíš, pak zas přidáš, a pokud se nic neděje val to napřímo tu svoji směs, petrolej umí šistit palivovou soustavu a poku ji máš samý sajrajt mohou se dít věci

aditiva dávej ty se vyplatí aspon půl mililitru na litr, cernite, castrol, vif, ;)
nneerroo
Nováček

Příspěvek od nneerroo »

Tak vozidlo konecne mam a uz jsem najel prvnich 50 km.Smes se sklada 25Lpetrolej+2,5L nafty+0,5L M2T + 1L prevodaku.Auto jede jako z praku ani moc necoudi ale je citit :D nema nekdo nejakou radu jak prebit smrad toho petroleje?napadl me ricinovy olej.Neskousel nekdo?
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

No jen se raduj dokud se lukášek točí-dlouho to trvat nebude.. (noteeth)
Jezdím na vše co teče..
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Pokud tam prdnes jen stamprlu ricinaku, tak to za tebou bude vonet jak z modelarskeho "zhavika" :D
nneerroo
Nováček

Příspěvek od nneerroo »

Doufam ze se Lukasek bude tocit jeste dlouho.Ten petrolej je velice podobnej nafte jen stim ze je min mastnejsi.Proto tam leju ten kopec toho oleje a prijde mi ta smes mastnejsi nez nafta tak mi nezbejva nez jen verit ve stastnou cestu :-)Myslim ze fritovaci olej je pro cerpadlo a vstriky vetsi sajrajt nez petrolej + M2T.Ten ricinak skusim a nebo me jeste napadlo dat tam trochu vonneho petroleje co se leje do lamp.Takhle to je moc do NOSU :-D bijici :-)
nneerroo
Nováček

Příspěvek od nneerroo »

Tak na petrolej nalitano prez 2000 km a naprosto bez problemu.Jen mam trosku problem kdyz je ted uz rano chladnejc vcera 8 stupnu tak to celkem blbe startuje.Nema nekdo nejakou radu co pridat do me smesi aby se zlepsili starty?treba benzin??Predem diky za vase napady
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

Mne pomahal bezaromatik pro lepsi ranni start a nebo VIF. (kdyz jsem jezdil na petrolej).
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
nneerroo
Nováček

Příspěvek od nneerroo »

Tak na petrolej uz sem prolital bezmala 8000Km bez problemu ale ted konci technicka a tak by me zajimalo jestli nekdo byl na mereni emisi na petrolej jestli to projde nebo ne.Nemel nekdo tu cest to oskouset uz?
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

Ja kdysi bez uplaty prosel. Byla to Corsa 1.5D bez turba. Provoz petrak + frtan M2T. Obcas VIF.
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

radluk píše:Pokud tam prdnes jen stamprlu ricinaku, tak to za tebou bude vonet jak z modelarskeho "zhavika" :D
Jak mě tak lidem z okolí už ten puch leze na sliznici.. Zkoušeli jste někdo odstranit ten zápach po oleji, nebo ho přebít?
Mercedes-Benz W210 300D
slovacek.milos
Aktivista

Stewa píše:
radluk píše:Pokud tam prdnes jen stamprlu ricinaku, tak to za tebou bude vonet jak z modelarskeho "zhavika" :D
Jak mě tak lidem z okolí už ten puch leze na sliznici.. Zkoušeli jste někdo odstranit ten zápach po oleji, nebo ho přebít?
seš nějaké fajnové mladé kalosek :oops:
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“