Ahoj, už několik dní řeším problém s octavií II (kotouče na všech kolech), kde probržďuje levé zadní kolo. Vše x krát rozebráno, vyčištěno, píst jde poměrně lehce, stále brzdí i bez zapojené ručky. Jde vidět na kotouči, že to dělá už delší dobu - vše smrdí a je takové jak spálené. Kotouč je ale rovný a nic mu není a stejně tak desky OK. Odvzdušnovákem jsem odpouštel tlak, jestli kolo povolí ale nic. Nevím co s tím mám dál dělat. Nemá s tím někdo zkušenosti? Poraďte co s tím. Jen na doplnění, druhá strana a předek je v pořádku. Díky za rady Honza
Honza Kolář píše:Ahoj, už několik dní řeším problém s octavií II (kotouče na všech kolech), kde probržďuje levé zadní kolo. Vše x krát rozebráno, vyčištěno, píst jde poměrně lehce, stále brzdí i bez zapojené ručky. Jde vidět na kotouči, že to dělá už delší dobu - vše smrdí a je takové jak spálené. Kotouč je ale rovný a nic mu není a stejně tak desky OK. Odvzdušnovákem jsem odpouštel tlak, jestli kolo povolí ale nic. Nevím co s tím mám dál dělat. Nemá s tím někdo zkušenosti? Poraďte co s tím. Jen na doplnění, druhá strana a předek je v pořádku. Díky za rady Honza
spise jestli se nerozpadla hadicka, a nemuze to pribrzdovat treba esp, nebo treba spatny hlavni valec, moc brzdove hapaliny. kdyz to mas na zvedaku tak to pribrzduje?
probržďuje pořád i na zvedáku. ESP to nemá. hadice, trubky OK. Naví cj to jen jedno kolo. Spíš, nemůže to dělat ABS? Ale adruhou stranu, roztáhnu píst, složím a bez nastartování našlapu a hned to už probržďuje i když otáčím kolem. Druhé kolo po 2 otáčkách povolí....
Miloši ještě jednou , proč myslíš vyměnit třmen? nebo to je jen sranda?
tak to bude chyba ve trmenu, nevraci se zpet, aby nastavil vuli, kdyz povolis ovzdusnovak tak to nepovoli? daval jsi nove gumicky? mozna mechanismus uvnitr.
jinac k tem hadicim, zvenci nepoznas jestli je ok, a to ze lehce propousti kapalinu ven neznamena ok. to zacalo zniceho nic, neposkladal nekdo spatne trmen?
Patrně se třmen kříží..Jestli jde píst zamáčknout rukou/aspoň kousek/ a při povolení odvzušnováku to přibrzduje pořád, je jak říká Miloš, třmen v háji..
vodící čepy chodí lehce, s minimální vůlí, když povolím odvzdušňovák, nic se nezmění. Změní se to tehdy, když do třenu dám ranu a vytvořím tím vůli...
Ještě to asi zkusím rozkuchat a zkontrolovat hadici. Mel by nekdo kdyztak ten třmen? a Za kolik?