JTD a olej
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
JTD a olej
Máte někdo tady zkušenost s jízdou na olej v JTD motorech? Co na to říkájí vstřiky a hlavně čerpadlo? olej fritovací, trafo, hydraulický. Alespoň 1:1 s naftou? 

-
- Aktivista
a co se na něm posere, dyt je to vyzkoušeno že čistý řepkáč tlačí OK je tam jen půl atm, odejde akorát benzínové čerpadlo myslí dvorky to popisoval,sikin1987 píše:Pokud si nachystas nahradni podavaci cerpadlo tak bez problemu.
já viděl jak se podělal cr bez čerpadla do rána, borec normálně přijel za jízdy se mu ucpal filtr a za filtrem vznikl velký podtlak ten natáhl zpět z olej z hlavního čerpadla a čerpadlo už nenasálo a točíš a nic,
já ted dělal bosch čerpadlo v 2.8 HDi a tam si bez čerpadla v nádrži ani nevrzne prostě nenasaje,
můj názor od května do září cr na olej jede
podavaci cerpadlo musi mit tlak minimalne 3,5 Bar jinak nenastartujes a kdyz jo cekas dlouho maximalne tlaci dokonce 5.
V sobotu se mi stalo, ze se ucpalo sitko a motor za jizdy zdechl. startoval sem minutu az bordel proletel a chytlo to. Bordel je jedna vec a hustota druha. kdyz das treba 5l nafty a 10 oleje tak zacne cerpadlo brucet a vubec netlaci divim se ze to nejak nevyhodi pojistku. Jinak zatim pohoda palivak sem sice trosku zacpal,ale porad na nej jezdim
V sobotu se mi stalo, ze se ucpalo sitko a motor za jizdy zdechl. startoval sem minutu az bordel proletel a chytlo to. Bordel je jedna vec a hustota druha. kdyz das treba 5l nafty a 10 oleje tak zacne cerpadlo brucet a vubec netlaci divim se ze to nejak nevyhodi pojistku. Jinak zatim pohoda palivak sem sice trosku zacpal,ale porad na nej jezdim
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
-
- Aktivista
-
- Aktivista
sikin1987 píše:podavaci cerpadlo musi mit tlak minimalne 3,5 Bar jinak nenastartujes a kdyz jo cekas dlouho maximalne tlaci dokonce 5.
to čumím teda kde to čteš takové údaje, nebo čekat a tlak ti ještě vyroste, nízkotlaké okruhy mají regulítory konstatného tlaku, u CR jsem viděl tlak max O.5 atm, pokud je čerpadlo KO stačí obyčejná ac pumpa čerpáš a chytne,
u stila 1,9JTD 85 kW jsem nedávno kontroloval akční členy a čerpadlo bylo tuším O55 atm,
a vysokotlaké valí 15O až 135O atm,
třeba se pletu já ty údaje nežeru, v KTS tam máš vedle ty správné údaje co to má mít tak jen mrknu a do paměti si je neukládám, páč se mi o tom zdává

tak me jde podavaci cerpadlo do kytek. nedoporucuju lit do nadrze olej bez namichani s benzinem ci naftou predem. DNeska sme nalil do 55l ekonafty 7 l filtrovaneho oleje a cerpadlo zase zabrucelo a 5x mi zdechl motor za jizdy.
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
-
- Aktivista
sikin1987 píše:tak me jde podavaci cerpadlo do kytek. nedoporucuju lit do nadrze olej bez namichani s benzinem ci naftou predem. DNeska sme nalil do 55l ekonafty 7 l filtrovaneho oleje a cerpadlo zase zabrucelo a 5x mi zdechl motor za jizdy.
se nedivím jestli ti tlačí pět atm tak tam bude volačo zle

-
- Aktivista
pocky to ted nechapu. u me je teda nejspis problem v cem?
Ja mam urcite zasrany sitko,protoze na naftu tlaci krasne,ale na olej jen pomalu bruci. Ktere cislo? vacky nebo kliky? pokud vacky tak sem v haji,protoze zaprve stoji 3x vic a zadruhe nejaky debil na nem nechopitelne dal misto normalniho imbusu 1 sroub samorez co se dava bezne do dreva a to nejde povolit.
Ja mam urcite zasrany sitko,protoze na naftu tlaci krasne,ale na olej jen pomalu bruci. Ktere cislo? vacky nebo kliky? pokud vacky tak sem v haji,protoze zaprve stoji 3x vic a zadruhe nejaky debil na nem nechopitelne dal misto normalniho imbusu 1 sroub samorez co se dava bezne do dreva a to nejde povolit.
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +